Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Miláčkové už se nacpali hodně a nyní mužou pokračovat.A vy byste chtěl okrádat stát vlastními panely.No toto!?:-)[>-]

2 0
možnosti

Pane Machu, obecně s názory ve vašem článku souhlasím, ale zajímal by mě ještě pohled na toto: dle informací, které mám, jsou cla na solární panely zaváděny i jako reakce na dumpingovou politiku Číny. Jak se má tedy nějaký stát nebo společenství bránit, pokud se ekonomicky silnější země rozhodne zničit konkurenci formou dotací svým výrobcům?

0 0
možnosti
Foto

Nejlepší obranou je začít vyrábět ještě levněji než číňani.

2 0
možnosti

Pane Machu,

zcela souhlasím s názory ve vašem článku, ale přece jen by bylo dobré uvést i skutečnost, že v období od 6.6. do 6.8. jsou v platnosti tzv. "předběžná" antidumpingová cla na dovoz solárních panelů z Číny ve výši 11,8%, což je asi 25% z Vámi uváděné hodnoty cla 47,6%. Jsou tedy k dispozici ještě 2 měsíce na jednání mezi Evropskou komisí a Čínou před uvalením plných sazeb.

Dále by bylo dobré zmínit, že proti výše uvedeným clům se postavilo 14 států Evropské unie včetně například Německa, Velké Británie, Nizozemska a i České Republiky. Tento fakt jen ukazuje, jak zrůdnou pravomoc má Evropská komise.

Do výčtu těch, koho daná cla poškodí je třeba zahrnout i čínské firmy vyrábějící solární panely, které zaměstnávají statisíce Číňanů.

4 1
možnosti

pěknej článek jen s jednou výhradou, nepotřebujeme cokoli s Číny vozit. vše umíme vyrobit v EU popř. v Čr. ale dráž. Nejdůležitější bude udržet zaměstnanost ne cenu. Pokud se plně otevřeme Číně a asii tak  tady bude 50% nezaměstnanost.

3 6
možnosti

Dopadne to opět jedním velkým podvodem. 

Budou se do EU  vozit komponenty na výrobu, které budou deklarovány tak, aby nespadaly do sazebníku a tady se jen poskládají. Zase na tom výrobci solárů vydělají, protože budou deklarovat cenu dle aktuálního čínského ceníku + 50 % ;-D

3 1
možnosti

M15i62l17o95š 62B76é79m

7. 6. 2013 8:56

Naivně doufám, že si jenom v dramatickém kroužku Evropské komise střihli volnou adaptaci hry Tři konšelé a někdo to vzal omylem vážně... :-P

2 1
možnosti

Plán na devastaci celého kontinentu zdárně pokračuje ...

8-o

9 2
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 30,92
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky