Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

KarmaR^. Napsal jste to prostě a logicky. To, že špatně fungují státy nelze překlenout EU. Je to, jako zavřít svobodného člověka do falešného altruistického posvícení. Je to mobilizace násilí proti intelektu.

3 2
možnosti
Foto

Včera jsem při rozdávání novin na Deň daňové svobody dostal jednu odpoveď: "Děkuji, nechci. Vy jste od Macha, že? Vy nás chcete dostat do Putinova náručí! Chcete rozbít Evropskou Unii!".

Někomu to prostě nevysvetlíte, že do Putinova náručí nás ve skutečnosti žene Brusel. Někde jsem teď četl, že ruští průmyslníci dělají tlak na vládu, aby po zrušení sankcí EU na to samé zboží zavedla dovozní embargo, jinak jim utne ten slibně začínající rozvoj v daných komoditách.

Snad Britové zvolí brexit a pomůžou i nám urychlit shodit to bruselské jho.

12 3
možnosti
VK

shodit bruselské jho;-D

Tady jeden omládne;-D;-D;-D

No jo, no, leze to z podvědomí.;-D

5 4
možnosti
MR

Zde je zcela jiný problém a stav a to vymizení prostředí pro velké tvůrčí a osvícené osobnosti, státníky a společnost vstoupila do další fáze, systému jaká je poptávka taková je nabídka.

Vše má nakonec směr k zajištění určité kultury a intelktu člověka. Zde to přešlo čistě na politickou vazbu politik a určitý společenská platforma a poptávka jež navíc je dána stavem v dané společnosti či situací v ní.

Což vede k vazalské vazbě, já tě budu volit a ty mně ... . K tomu to přešlo na nadnárodní úroveň a vlastně oddálení od konkrétního reálného prostředí a vazby. K tomu se přidala na jedné straně stání kulturní odlišnost a početnost populace Evropy.

Navíc předchozí státníci EU se snažili vytvořit určitý stav propojenosti jež vedl k byrokratizaci.

Jak slábnul vliv jednotlivých zemí a státníků, či kulturních a duševních osobností a jejich hlasů, z celé této iideje se oddělil a odděluje byrokratické centrum, jež více a více se oddaluje od regionální reality a má tendenci upadat do určité iluze jež je daná prostředím v níž existují, jež je zcela pohlcuje.

Tím vzniká byrokratické centrum jež uzavřené do určité formy a navíc nemá a ani nemůže mít zpětnou občanskou, státní vazbu.

Je to komunikace - úředník Bruselu - úředník státu. Politická reprezentace zde je utlumena kolektivismem a odtržením se od přirozeného politického prostředí.

Tedy Evropa je ve slepé uliččce, ale pořád zde byde fungovat zpětná vazba, tedy zákon evoluce, který bude a vychází ze dvou směrů, vnitřní kde je směr odcizení a nástup nových generací jež už mají jiné hodnoty a potřeby a všemu se učí odznova, vnější, jež je položena na různorodosti okolních civilizacích a konkrétně zde je zpětná vazba Turecka, rozpadu Blézkého východu a Severní Afriky, jež trénuje naše postoje a ukazuje přežité vazby a myšlení. Jelikož je Evropa kolektivní tak je v tom těžkopádná, navíc chybí silní a osvícení státníci a politici. Je zde už jen relikt intelktuální humanistické doktríny, kde je představitelka Merkellová, Sobotka

0 0
možnosti
MM

Teda s prominutím, ale už dlouho jsem větší blábol nečetl. Prý jste ale předseda Svobodných...Rv

6 12
možnosti
JL

Mě žádní démoni minulosti nestraší. Ale vidím, že se démony úspěšně straší.

7 3
možnosti
OP

Také se domnívám, že brexit je šance pro EU v úplně jiné podobě. Jen je třeba mít stále na paměti, že se ani v budoucnosti nestane, aby mocichtiví neuzurpovali ostatní. Základem všech průšvihů v EU je, že země se podřídily teorii, že výkonné ekonomiky mají právo na vedoucí pozici a ve chvíli, kdy začala být tato pozice zneužívána, se jen v ústraní modlilo, aby to dobře dopadlo. Takže díky za iniciativu Britů.

Co se týče Hitlera, je to jen zkratkovité označení pro osobu, která ničím zvláštním nevyniká,ale absolutně závisí na moci, kterou ji příležitost a potažmo společnost přihrála a možná se časem bude psát s malým h :-)

6 0
možnosti
Foto

Souhlasím. Viz též výše uvedená citace Hoffmanova článku.

1 0
možnosti
KM

To se zeptejte Slováků, proč jim vadilo, že u nás nějaké pomazánce říkáme pomazánkové máslo. Oni kvůli tomu zahájili soudní spor a Česko ho holt prohrálo a nebylo to svévolné nařízení zlé EU.

8 1
možnosti
Foto

Bylo, protože rozumný soud by se takovou pitomostí vůbec nezabýval.

3 1
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 34,93
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky