Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zda bude Brexit i z NATO je otázkou,

zejména když parlamentní komise označila napadení Iráku za agresi. Jak by dopadlo vyšetřování kolem Libye lze předpokládat.

Taktika možná velí Británii odstup od EU, protože pokud nějaký politický cvok na východě zahájí válku s Ruskem, tak to odnese se svými americkými základnami především Evropa a Británie jistě nechce být terčem prvního jaderného úderu.

Ostatně o tom, že má válka vypuknout v roce 2017 se lze dočíst i na českém Internetu, ale to lze považovat za nepravděpodobné.

Karma - protože kroky Británie jsou dobře promyslené, včetně výměny politiků tak, aby s EU jednali politici, kteří nebyli zainteresováni na Brexitu.

1 2
možnosti
Foto

Ještě k odvodům GB do EU: a co takhle započítat do týdenních či jiných lhůt odvodů britský rabat? ;-)

2 0
možnosti
JL

Průměr za poslední roky - čistá pozice přes 190 mil liber týdně.

0 0
možnosti

Rv

Nejásal bych předčasně!

:-)

0 2
možnosti
Foto

Abych nebyl jen sarkastický:

Znáte alespoň podmínky přístupu GB po Brexitu na EU trh?

5 0
možnosti

Evropského sdružení volného obchodu - sem bychom měli patřit. Ne mezi tu bruselskou chásku (kamžto patříme).

6 2
možnosti
Foto

Za totáče se říkalo: Lže jako když Rudé právo tiskne.

4 7
možnosti
Foto

;-D

To je krásná naivně-optimistická agitka. ;-D

5 8
možnosti
JS

J27a30n 44S72e96m46i20k

11. 7. 2016 15:48

Uz jsem na tenhle nesmysl jednou narazil:

"Po referendu klesly úroky z dluhopisů na rekordní úroveň.Britská vláda, díky brexitu podstatně ušetří na nových úvěrech, píšou média. Británie může levně refinancovat svůj dluh a ušetřit miliardy liber na úrocích."

snizili se uroky VLADNICH obligaci, protoze investori v obdobi nejistoty investuji do statnich dluhopisu misto do soukromych.

Podobne jako roku 2008 po padu Lehman brothers zacali mezinarodni investori presouvat penize do US statnich dluhopisu jako nejmene poskozeneho aktiva, a tim "paradoxne" stoupal USD.

Takze efekt je ten, ze se britske penize presouvaji do statnich obligaci, klesa jim tak vynos, ale do soukromych obligaci jde mene penez a roste jim urok.

Nemuzete ani najit kreativni vysvetleni- jak jeden 'odbornik' tvrdil- ze ta poptavka jsou nove dondy z ciziny co ted maji proudit do UK- neni.

Kurz libry klesa , to znamena ze investori preklapeji aktiva v librach do aktiv v jinych menach- tedy fondy tecou PRYC z Britanie, ne do Britanie.

Shrnuto- rozumite tomu jako koza petrzeli, a vykladate co si prectete jen na zaklade svych vymyslu.

Vyse zminene me prekvapuje -na rozdil od jinych- proto, ze jste udajne vystudoval ekonomii.....?

7 0
možnosti
JS

J42a20n 39S83e60m88i13k

11. 7. 2016 15:57

P.S.

"Velkou Británii čekají nižší daně a prosperita" je taky megaptakovina. Britanie ma obrovske shodky rozpoctu financovane kazdy rok dodatecnymi dluhy. (vetsi pomer dluh/GDP nez Nemecko, Francie)

Nikdo v UK snizovat danove bremeno nebude neb jinak by museli skrtat v mnoha rozpoctovych kapitolach nebo zvysit tempo zadluzeni. Naopak, i konzervativci nyni zacinaji mluvit o "end of austerity", to jest o zvysovani deficitu rozpoctu dodatecnymi vydaji.

Tak asi tak

9 1
možnosti
Foto

A jak to bude se službami? Už je ukončeno Dubajské kolo?

0 0
možnosti
ZB

Všichni brexitáři už utekli od zodpovědnosti,dnes v poledne poslední.Tu historickou ulohu,vést Británii k prosperitě nikdo z nich hrát "překvapivě" nechtěl.;-)Čím to asi bude,že se všichni uličníci,kteří si hráli se sirkami, rozutekli od hořícího stohu...

8 9
možnosti
JZ

Zalekli se skutečné práce. To ale ještě neznamená, že tu práci není potřeba udělat.

0 3
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 34,93
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky