Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Snílek. Srovnávat naše vystoupení , periferní zemicky zcela závislé ekonomicky na silném německém trhu a bezcelní zóně s UK. To nám neřekne, jak obrovské maji nyní tamní firmy problémy, pokud UK z jednotneho trhu vystoupi. Obchod s USA tento vypadek nenahradí. Získají sice suverenitu, ale platit budou must y vxjde he to mozna jeste draz. I my bychom museli po vystoupení platit velké peníze za možnost exportovat naše zboží do zahraničí , jsme exportní ekonomika, navíc netvoříme komplexní produkty s vysokou přidanou hodnotou. Ekonomicky by pro nás byl odchod z EU ztratovy a nikdo by se s nami seriohne nebavil. Ja EU nevidím tak černě, po nastupu Macrona se možná leccos změní k lepšímu. Euroskepticke strany mají malé preference, rozpad nehrozí, krize eurozony ale ANO. apA prohloubení rozporu jih sever. Čím dál víc se hovoří o vicerychlostni EU a o nás stále spíš jako k její periferii.

0 0
možnosti

Však se zeměmi v EU bychom obchodovali nadále, už jen kvůli tomu, že vystoupení z EU se nerovná vystoupení z EHP. Navíc tu potom máme EFTA, čili není žádný důvod se bát o to, že německé firmy by s námi nadále neobchodovaly.

3 0
možnosti

Skvěle napsáno! Bohužel je to pravda, že pro prosazení pravicového programu bude třeba vystoupit z EU :-/ Nicméně něco špatného končí a to dává prostor pro možnost vzniknutí něčemu lepšímu... Snad se poučíme a jediná evropská integrace bude založena na volném obchodu. Chci lepší Česko, i proto budu volit Svobodné :-)[>-]

5 0
možnosti

Permanentní kampaň. Přeji vám obvyklé 1,2%.

2 7
možnosti

K obsahu nemáte jako vždy nic

1 0
možnosti
Foto

Pekne napsano. V principu souhlasim. Poznamenavam vsak, ze EU nevladnou jen bruselsti byrokrati, ale tez lidri velkych zemi jako je Angela Merkel.

Preji mnoho uspechu ve volbach.

5 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 30,92
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky