Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jak se hlasuje v EK aneb komisařka Jourová nám neřekla všechno:

Rozhodnutí v kolegiu bývají zpravidla přijímána na základě shody. Případné tajné hlasování nicméně proběhne, pokud o to předseda nebo některý člen požádá. V takovém případě jsou rozhodnutí přijímána prostou většinou, přičemž každý komisař má jeden hlas.

0 0
možnosti
LZ

odesláno, snad má ta paní svědomí

1 0
možnosti
JB

J80a22n 15B29u80r70d98a

13. 6. 2017 0:10

Komisaři mají za úkol hájit zájmy Unie jako celku, nikoli zájmy jednotlivých členských států. Komisař je nezávislý a není odpovědný "svému" státu. Ten mail mi přijde trochu mimo.

1 11
možnosti
LZ

jsou chvíle, kdy musí hájit zájmy svého státu. Budou v něm potom žít, až v EK skončí.

6 0
možnosti
FB

Chováni představitelů České republiky ve věci migrace a uprchlíků je ostudné a ten váš trapný email je pro tu ostudnost celkem příznačný. Že vás hanba nefackuje.

0 31
možnosti
ZK

Že Vy se vznášíte jako holubička?

4 0
možnosti
JH

Vážená paní eurokomisařko,

nelíbilo se mi už několikrát Vaše vystupování za EK, například při vyhrožování státům, jako je Polsko a Maďarsko, že jim EK sebere dotace, osobně jste to prohlásila pro deník Spiegel a Vaše postoje k těmto státům jsou evidentní z Vašich vyjádření. Dále se mi nelíbí Vaše nečinnost v otázce uplatňování kvót a nátlaku EK na přerozdělování migrantů. Vůbec se mi nezdá, že jsem spokojena s Vaší prací, protože nehájíte zájmy ČR a jste velmi loajální ke svým vedoucím, nikým nevoleným komisařům a poplatná byrokratickému způsobu jednání této instituce.

Žádám Vás, abyste v otázce sankcí pro ČR zaujala patřičný postoj, který od Vás občané ČR očekávají a snažila se naopak České republice pomoct, nebo vyvolám spolu se stejně smýšlejícími lidmi petici za Vaše odvolání z funkce.

Zatím s úctou a s plným očekáváním

Bc. Jiřina Holotová

občanka ČR, nestraník, blogerka a zaměstnankyně ve školství

19 0
možnosti
JB

J47a58n 98B65u31r28d32a

13. 6. 2017 0:11

Ta petice za odvolání z funkce je nesmírně komická. Předtavujete si to jako Hurvínek válku.

0 9
možnosti

Pane Machu, v Evropské komisi se přece nehlasuje.

1 3
možnosti

Takže je potřeba napsat všem 27 komisařům:

guenther-oettinger-contact@ec.europa.eu, federica.mogherini@ec.europa.eu, frans-timmermans-contact@ec.europa.eu, jyrki-katainen-contact@ec.europa.eu, cab-sefcovic-web@ec.europa.eu, cab-arias-canete-archives@ec.europa.eu, cab-dombrovskis-contact@ec.europa.eu, cab-thyssen@ec.europa.eu, cab-moscovici-webpage@ec.europa.eu, dimitris.avramopoulos@ec.europa.eu, vera-jourova-contact@ec.europa.eu, christos.stylianides@ec.europa.eu, cab-mimica-webpage@ec.europa.eu, cecilia-malmstrom-contact@ec.europa.eu, cab-hahn-contacts@ec.europa.eu, cab-andriukaitis-webpage@ec.europa.eu, phil.hogan@ec.europa.eu, margrethe-vestager-contact@ec.europa.eu, cab-navracsics-contact@ec.europa.eu, corina-cretu-contact@ec.europa.eu, cab-ansip-web@ec.europa.eu

4 0
možnosti
Foto

Odesláno !

Ještě jsem požádal o zahájení řízení proti státům nedodržujících režim vnějších hranic schenghenského prostoru, Itálii a Řecka. Dále o zrušení agentury Frontex, která neplní svoji základní úlohu.

20 0
možnosti
ZJ

R^ .... stalo se!! Odesláno!!

2 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 30,92
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky