Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Je 50 Kč za máslo moc? Opravdu? Pokud je kvalitní, tak proč je to moc? Však to není produkt co se jí po kilech.

Proč nestojí víc jogurty nebo samotné mléko? To tam už žádné "mléko" není?

Možná by bylo dobré, aby si lidi prostě vydělávali tak, aby si mohli bez ostychu koupit máslo "za dvě éčka" - až to tak bude, tak bude po problému.

4 3
možnosti
PN

Vedle IV. EU říše vypadá i III. říše jako ráj a proto rychle pryč.

5 4
možnosti
VK

By mně zajímalo, kolik toho másla denně zboucháte, že je to takový problém? Cenu vyšroubovaly řetězce a výrobci, nikoliv EU. Ta asi může i za vaše případné noční pomočování ne? Jiné mléčné výrobky nezdražily a výkupní cena mléka je dlouhodobě neměnná. Hlavně nadávat na EU. To na voliče Zemana platí. Máte stejný voličský elektorát, tak to funguje.

22 22
možnosti
JK

Jediné co víte jistě je, že Zeman je bůh. Ostatní jsou plky a bláboly neználka.

2 4
možnosti
JZ

Když se tak podívám po obchodech, tak vidím, že mléka je dost, stejně jako tvarohů, kefírů jogurtů, sýrů atd. Do některých z těchto produktů se dokonce i mléko občas dává. Ceny se příliš nemění, stejně tak výkupní ceny od zemědělců nejsou ani příliš nízké, ani příliš vysoké. Takže nevěřím, že s nedostatkem másla souvisí mléko a jakési dotace na nevýrobu. To by se zdražovaly i jiné mléčné výrobky.

Pravda je velmi jednoduchá a popsaná, možná nevědomky, v článku. Rusko nenakupuje, zatímco Čína ano. Číňanů je 10 x více. Pokud byl přebytek másla z důvodu embarga, kdo by ho neprodal jinému zájemci ? Másla je na trhu méně, logicky stoupla cena. Zastánci tržních mechanismů by tato skutečnost neměla uniknout.

9 0
možnosti
PM

Máte pravdu. Čínský trh je významný faktor, druhý bych přidal, že "máslo je nyní už opět zdravé", takže se k němu lidé vrátili od ropných náhražek.

Jaký vliv má zdecimování stád hovězího dobytka v ČR díky regulacím EU si netroufám odhadovat, protože trumfy drží v rukou hlavně mlékárny, patřící převážně zahraničním majitelům. O mléko českých krav tuším moc zájem zrovna nebyl.

3 0
možnosti
HB

Když je problém v mléku - proč podražilo jenom máslo, a ne mléko, šlehačka, tvaroh, jogurt, sýry, kefír, zakysanka...?

13 1
možnosti
PM

Možná proto, že v ostatních vámi zmiňovaných výrobcích je mléka jen nepatrné množství:-)

5 8
možnosti
JP

Klausův a tím i Putinův pašalík využívá každou možnost jak napadat EU. Možná je za to stejně jako Klaus i placený důstojníkem KGB Putinem, který se snaží obnovit sovětské impérium. Velká EU mu vadí, potřeboval by rozdrobené malé státy. Pokud jde o mléko, jsou závěry celoživotního teoretika Macha postavené naruby. "Brusel" nic neplánuje, pouze reaguje ex post na problémy zemědělců, často pod jejich tlakem. Krávy se musí krmit a dojit, i když není odbyt. Problémy s přebytky mléka tu byly vždy, současnou cenu považují dle vyjádření Agrární komory zemědělci za reálnou. Jen připomínám, že EU zrušila cca před 2 roky kvóty na mléko, takže je vše v rukou "tržních sil" .

9 13
možnosti
Foto

Už jsem měl strach že si tady nikdo nevzpomene na Rusko a Putina ;-D;-D;-D;-D

2 0
možnosti
IB

I34v31o 29B16o23u82š47e

13. 8. 2017 23:12

Teď jsem kupoval ve švédském Nettu 0,5 kg másla značky Engholm za 25 sek, tedy v přepočtu na ceske koruny asi 38 kr za čtvrtku másla. Asi je ta EU zlá jenom na Českou republiku.

15 0
možnosti
Foto

V Itálii je cca za 2,50€. Na ně bude EU asi ještě zlejší než na ČR.

0 0
možnosti
JN

Takže si to shrnem...nebýt ČR v EU stojí máslo dvacku, Mach se živí v realitce, Klausové jsou ve Špindlu a ODS krade jen doma. No, pane Machu, vy jste naše spása.:-P

14 8
možnosti
VK

To jste si to shrnul nějak divně :D Mach rozhodně spása nebude. není mu ale potřeba podsouvat něco co neřekl. Nebo je?

0 0
možnosti
PV

Proč jsou na slunci skvrny? Kvůli EU

7 8
možnosti
ZV

Cena másla je 50 Kč, cena mléka o tučnosti 4% zemědělcům je 8,50. Polotučné mléko stojí 14 Kč. 2% tuku z něho už jsou odebraná. Prostě si mastí kapsu zahraniční řetězce a mlékárny se přidávají a zdražují malým. Jenom zemědělci mají opět prd.

19 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 30,92
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky