Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J66i73ř80í 93H48u94m22l

18. 8. 2017 17:43

Jediné plus methylesteru řepkového oleje který se přidává do nafty je že by se měl rozložit v půdě do 21 dní pokud ho vylejete do pole ale co se týká zplodin tak je to mnohem horší svinstvo než nafta samotná !!

1 0
možnosti
Foto

Politikum. Přestaňte se lidem vnucovat a uvažujte racionálně.

1 0
možnosti
Foto

R91o63m68a72n 76K98o98z65e62l

15. 8. 2017 20:07

Oxidy dusíku jsou dávno vyřešené pomocí Ad blue neboli močoviny. Divím se, že se o tom vůbec nezmiňujete.

0 0
možnosti
VV

Ano, i C2H6O pane autore? Co kdybyste zacalpsat o necem, cemu rozumite?

0 2
možnosti
Foto

Co kdybyste se naučil vy nejdříve číst? Článek je o vznětových motorech do jejichž pohonných hmot se ze zákona povinně přimíchává 6% MEŘO. O etanolu tam není ani slovo.

3 0
možnosti
VJ

Celá ta hurá ochrana životního prostředí, ovzduší a kdoví čeho ještě, je jen jeden ohromný byznys. Proč si jej tedy nepřivlastnit a nezpeněžit? Je to jeden z mála posledních segmentů, kde dobře vyždímaní lidé jsou ještě relativně ochotni sáhnout do kapsy. Takže, podle známého hesla - do nich dokud jsou blbí!

3 0
možnosti
LP

Pokud byste si odpustil to kopání do Babiše, tak by to Vašemu článku rozhodně prospělo. Jinak naprostý souhlas.

Některé společnosti prodávají naftu bez příměsi methylesteru... Např. EURO OIL, který patří ČEPRU. Ale je jich víc. Alespoň před rokem, když jsem to řešil tomu tak bylo.

2 1
možnosti
BV

Pane Popovský.

čo bolo, to bolo, terazky jsem bol minister.

V minulosti platilo, že daná společnost musela splnit ta povinná procenta jako celek, takže když se jí dařilo prodávat větší množství bionafty s vyšším procentem methylesteru, tak mohla prodávat i příslušné množství čisté nafty.

Pán minister si prosadil, že každý litr prodané nafty musí obsahovat minimálně to požadované procento těch bio-nesmyslů. Takže řada firem přestala prodávat bionaftu protože to pro ně stratilo smysl. Jako celek by překračovaly to požadavané procento. Takže si pán minister zajistil vyšší odbyt pro své podniky.

Čepro má, jako správce státních hmotných rezerv, specifické postavení. Tyto rezervy musí průběžně obměňovat, aby nedocházelo k jejich znehodnocení. V uložené naftě nemůže být methylester protože během krátké doby (cca 2 měsíce zvodnatí) a znehodnutil by ty rezervy. Proto mu zřejmě zůstala ta možnost prodeje nafty bez biosložky

1 0
možnosti
PV

Při spalování řepky jsou nejen emise vyšší, ale poškozuje to i palivovou soustavu a motor - tak alespoň věřme, že už NE bude líp.

5 0
možnosti
VV

Tak to by si na vas mel metsky ci obecni urad posvitit, kdyz spalujete repku.

0 2
možnosti

Pokud máte ve svém autě dieselový motor nemusíte nutně spalovat naftu s "řepkou" - dokonce i u nás v ČR existují dvě sítě ČS, kde je možné natankovat naftu bez MEŘO - takže to rozhodnutí, co si "cpát" do motoru je vždy pouze na konkrétním řidiči. Když byl ještě Andrej Babiš MF dělal jsem si srandu z toho, že tankuji naftu "Babišovku" - (nejmenovaná společnost, provozující veřejnou síť ČS totiž spadala pod MF) což byl tak trochu dvojsmysl - "bezřepková" nafta od někoho, kdo je u nás nejvýznamnějším producentem této plodiny, které kromě lepšího mazání má na dieselové motory a palivový sytém obecně spíše negativní vliv. Druhá (rakouská) společnost nabízejí naftu bez MEŘO se z našeho trhu bohužel pomalu vytrácí a nahrazují ji ČS jak jinak než polského majitele...

0 0
možnosti
VK

Možná, že tažení proti dieslovým motorům je i z toho důvodu, že mají delší životnost než benzínové a lidé pak nekupují nová auta tak často.

1 0
možnosti
VN

Ne , že bych s Vámi pane Machu v tomto nesouhlasil.

Nicméně se divím , jak jste aktivní s blížícími se volbami. No , jo...ona každá desetinka hlasů navíc se hodí , že ? To potom státní "odměna" ze výsledek ve volbách je také vyšší. A i když různé státní dotace vehementně odmítáte , státní dotaci jdoucí do vaší kapsy neodmítnete. Že ?

3 8
možnosti
KK

Než plivnete jedovatou slinu, co kdybyste si nejdřív zjistil, že Svobodní od začátku své existence prosazují zrušení státního příspěvku stranám?

9 2
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 30,92
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky