Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

"Když se osamostatňuje nějaké území, neexistuje nějaké objektivně správné řešení."

Když se osamostatňuje nějaké území, tak se to rozdělení musí především řídit zákony té země, z které chce ten daný subjekt vystoupit. V tomto konkrétním krymském případě mohlo být tudíž to příp. referendum vyhlášeno pouze samotnou Ukrajinou a nikoli tak jak se to stalo, tzn. že si tam napochodují nějací komedianti v uniformách a vyhlásí si plebiscit.

2 0
možnosti
MB

"Když se osamostatňuje nějaké území, tak se to rozdělení musí především řídit zákony té země, z které chce ten daný subjekt vystoupit."

Tak to v tom případě musíme být stále součástí C. K. R.-Uherské monarchie, protože jejími zákony jsme se při osamostatnění neřídili. O Kosovu, atd., jehož samostatnost jsme dávno uznali, ani nemluvě.

0 0
možnosti
FL

V podstatě je všechno pravda, ještě tam ale chybí zohlednit, že Putin má větší plány, než jenom Ukrajinu, a týkají se i nás. Takže v našem zámu není válka jako taková, ale Ukranské vítězství

4 2
možnosti
PZ

Nevím jak by se pan Mach tvářil v případě, že by jej doma napadla skupina delikventů a obsadila mu 20% bytu a on by se bránil a sousedé by jej přesvědčovali ať nechá být, není to v jejich zájmu....

6 0
možnosti
Foto

Se jim nedivím, proč mají takový kravál poslouchat.

0 0
možnosti
Foto

Ono by se taky jednou mohlo stát, že ty Vaše děti budou jednou bojovat s Rusy u nás. A aby jste tomu zabránil a jste pro mír - už jste za něj jel demonstrovat na Rudé náměstí do Moskvy?

9 4
možnosti
JL

Pan Mach me pripomel verse Saadiho Siraziho, citovane panem Laimanem v jeho blogu nize:

"Pokud soucit s utrpenim druhych necitis

jmena clovek uzivati nesmis"

Dale pan Mach rozebira reseni konfliktu, budto vitezstvim nebo dohodou. mel by vedet, ze nedavno Putin prohlasil, ze Rusko neustane ve svem usili, dosazeni svych cilu. To co vyzaduje, je bezesporu bezpodminecna kapitulace Ukrajiny, vzdat se vuli a hlavne zvuli vitezu, timto udelat z Ukrajincu poslusne nevolniky. A prave svym blogem ukazuje pan Mach svuj postoj k utrpeni druhych, svoji absenci soucitu!

6 0
možnosti
Foto

A choutky Kremlu jsou ještě větší, nejraději obnovit SSSR! Včetně přidružených satelitů.

4 1
možnosti
JP

J57i36ř96í 42P94l71í80v98a

19. 1. 2024 15:58

"Ani náboj na Ukrajinu," pravil Fico a vyhrál volby. To znamená, že voliči, většina, to považovali za důležitější, než podezřelé mafiánské Ficovy praktiky.

Myslím, že v Česku to je podobné. Kdo chce vyhrát volby, musí vyrukovat s něčím podobným. V Německu také a tam navíc s NordStreamem. (Ekonom Petr Mach by mohl by mohl říct, zda je ničení plynovodů v konkurenčním boji přípustné.)

0 1
možnosti

My takoví (v dost velké většině) nejsme.

0 0
možnosti
AT

A pak kdo že vyvolává strach z války ... kdo by asi tak měl nařídit našim občanům jít bojovat na Ukrajinu?

4 0
možnosti
LB

Tady je problém v tom, že nelze mít normální vztahy se zemí, která se evidentně vymkla normálnímu režimu, tedy s Ruskem. Stejně tak nelze donekonečna sponzorovat ukrajinský protiútok, i kdyby za nimi stály všechny morální hlediska, jaká lze vymyslet. Prostě kvůli svým zeleným a lidskoprávním fantasmagoriím chudnoucí a krachující Evropa na to nebude mít. Nakonec to opravdu dopadne tak, že agresor si z Ukrajiny ukousne co bude chtít. Nemuselo to tak dopadnout, ale to jsou coby kdyby.

4 2
možnosti

Jaký ukrajinský protiútok? Zatím je to pořád jen obrana vlastního území. Sporadické ukrajinské útoky drony na ruské území mají mít jen psychologický dopad (podobně, jako bombardování německých měst spojeneckými letadly v době, kdy měl Hitler jednoznačně navrch).

1 1
možnosti
Foto

Je škoda, že jste se nesvěřil se svou představou o dohodě válčících stran, docela by mne zajímalo, jak chcete přimět Rusko ustoupit od jejich představy ponechat si dobytá území, protože to je, pokud se nepletu, jejich kategorický požadevek pro i jen úvahy o jednání.

A ještě si dovolím malou poznámkui:

ŽÁDNÁ válka není v našem zájmu, to je jednoznačné. Mělo by však být v našem zájmu, aby Ukrajina svůj boj neprohrála, protože jejich boj je momentální brzdou Putinových imperiálních a dobyvačných záměrů. Pokud toto nevíte či nechápete, stačí sledovat výroky Kremlu a analýzy odborníků. V ohrožení jsou nejen pobaltské republiky, ale i Evropa jako taková, nejen její východní část. Dnes jsem někde četl odhad, že další "rozmach" Putina lze očekávat za cca 5 let, v pobaltí to odhadují na 3 roky.

Nechtěl byste tedy napsat, co JE v této problematice v našem zájmu?

7 0
možnosti
LU

"... analýzy odborníků... Dnes jsem někde četl odhad, že další "rozmach" Putina lze očekávat za cca 5 let, v pobaltí to odhadují na 3 roky."

Odhady odborníkov 3-5 rokov, možno sú to takí "odborníci" ako židovskí, ktorí podľa výpočtov očakávali mesiáša už pred dvoma tisíckami rokov, a stále dúfajú, že sa zjaví.

0 2
možnosti
JR

J15a74n 76R48á50ž

19. 1. 2024 12:28

Jestliže válka dojde do fáze, že obě strany dojdou k poznání, že svých maximalistických cílů nedosáhnou vojenskými prostředky, začnou mít boje jen jediný záměr, vybudovat si lepší pozici pro jednání o podmínkách jejího ukončení.

Realita napovídá, že tato fáze už nastala.

3 0
možnosti
Foto

Mohl byste nám nastínit, jak by nějaká dohoda mohla vypadat?

A jak byste dokázal zaručit, že ji Kreml dodrží?

3 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 34,93
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky