Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

scabies

16. 9. 2010 23:13
jak vystoupit z EU

to vas ted nemusi zajimat pane Machu. Prvne musite vyhrat volby, zjiskat pro vystoupeni z EU dostatecnou podporu s koalicnimi partnery a pak jeste vypsat referendum, kde lide reknou, ze si vystoupeni preji. (prece byste nechtel rozhodovat o nas bez nas). Az toto vsechno splnite, tak se muzete zacinat zabyvat technickymi detaily, jak to provest. Ja osobne mam z EU zatim jen sama pozitiva a zadne negativum.

0 0
možnosti
PN

petacx

16. 9. 2010 23:07
To bude drama se špatným koncem v čínské řežii

Havel napise absurdní drama. 1. obraz) to, že řecko vstoupilo do eurozóny na základě zfalšovaných dat nikdy nikomu nevadilo

2. obraz) to, že řecko deset let falšuje statistiky HDP nikomu nevadí

3. obraz) to, že řecko min. deset let rozhajuje prachy plnými hrstmi na pochybnou sociální politiku nikomu nevadí

4. obraz) to, že si slovensko nechce půjčit peníze, aby řekové mohli zaplatit úroky je hrozný problém * 5. obraz) to, že mají řekové do dnešního dne sociální program, o kterém se i německu může jenom zdát, přestože jsou řekové krůček od bankrotu je úplně normální   * 6. obraz) to, že by se řecký sociální program měl zkrátit na v evropě běžný standard, přestože na to stejně nemají, je pro odbory důvod ke generální stávce * 7. obraz) to, že obrovská suma peněz, která z evropy teče do řecka, je jenom na letošní splátku úroků, co bude za rok nikdo netuší

8. obraz) to, že jim der spiegel poradil, že nejlépe se zbaví dluhu tak, že prodají nějaké ostrovy, vzali řekové jako vtip

0 0
možnosti
PN

petacx

16. 9. 2010 23:08
Re: To bude drama se špatným koncem v čínské řežii

citovano z diskuse pod:

V Bruselu umyli Radičové hlavu za to, že Slovensko odmítlo pomoci Řecku 

Slova o nezodpovědnosti měla nesprávného adresáta, brání se ostře slovenská premiérka.

-

http://ekonomika.ihned.cz/c1-46470240-v-bruselu-umyli-radicove-hlavu-za-to-ze-slovensko-odmitlo-pomoci-recku

0 0
možnosti
DD

schivaa

8. 11. 2009 23:32
Vystoupit=izolovat obcany.

Jen aby ostatni staty EU pote co nektery clenskych statu se zblazni a bude chtit vystoupit dostali moznost zazadat si o obcansvi ktere by jim bylo udeleno zrychlene do tech dvou let, nastesti pro me to nebude potreba protoze i kdyby se CR rozhodla z EU vystoupit budu moct do roka o zmenu obcanstvi zazadat, ale co ta nezpravedlnost pro jine co to nestihli. Vyrizovat pracovni povoleni, zadat o viza a podobne zdlouhave procesy a samozrejme zamestnavatele daji pote prednost lidem jenz nemusi toto papirovaci kolecko absolvovat, je to jen proti obcanum, respektive politici se boji ztraty urcite moci, ale to se obcanu netyka, koho z vas se zivotni uroven snizila, ci nejak zhorsila vstupem do EU, a kolika tisicum cechu to spise pomohlo se rozhlednout kolem.

0 0
možnosti
VK

Kestrel

6. 11. 2009 11:09
EFTA jako alternativa EU

EFTA funguje smerem k EU v modu EHS - volny pohyb zbozi, sluzeb a kapitalu. Volny pohyb osob zajistuje Schengenska smlouva. EFTA ma radu smluv o volnem obchodu se zememi celeho sveta.

Pro smysluplne veci nepotrebujeme EU, tyto moznosti nam zajistuji JIZ NYNI jine smlouvy.

Pro zalezitosti zbytne jako regulace a prebirani pravomoci mame EU. Dekuji .Rv 

Setrvani/vystoupeni z EU je otazkou regulerni politicke souteze a to i ve Svedsku, UK, Irsku & Finsku, kde je programem parlamentnich stran.

Uvidime jak budeme uspesni u nas ;-). Nemam nejmensich pochyb, ze EU administrativa bude nejlepsi argument ;-€EU.

0 0
možnosti
VN

VasekN

6. 11. 2009 10:01
:-)

Kdybych měl konspirativní náladu tak bych poukázal na jednu věc. Kdo bude mít největší potíže s jednotnou a silnou EU? Především Rusko a hned po něm i USA. Komu se hodí zasévat problémy do EU? Kdo jsou tedy lidé kterým jde o nejednoutnou a slabou EU? Opravdu lidé se zájmem o ČR?

0 0
možnosti
L

lokutus

6. 11. 2009 10:26
0 0
možnosti
VN

VasekN

6. 11. 2009 9:51
:-(

Členy EFTA jsou země, které Eu nepotřebují neboť mají výrazné národní bohatství. Norsko ropu, Lichnštejnsko a Švýcarsko utajený bankovní systém tudíž shromaždiště světového kapitálu. Nevšiml jsem si, že zrovna tyto země by byly významnými obchodními partnery ČR aby pro nás tato smlouva byla nějak zásadní. Tato alternativa je tudíž spíše hypotetická. Opravdová alternativa je Rusko a Čína. Ostatně Klaus nám tuto alternativu jednoznačně nastínil a je blázen kdo to nevidí. S Rusama už jsme to zkoušeli, nejdřív po dobrém pak po zlém a za moc to nestálo. Nevím jak vy ostatní, ale já jsem pro to zkusit s tou západní částí Evropy. Položte si proto otázku chce se volně a svobodně pohybovat po Evropě moct v ní kdekoli bydlet a pracovat nebo se chcete volně pohybovat, bydlet a pracovat na Ukrajině či v Rusku?

0 0
možnosti
L

lokutus

5. 11. 2009 22:57
EFTA - info pro pitomce, co neumí číst

Evropský hospodářský prostor (EHP), anglicky European Economic Area (EEA), vznikla 1. ledna 1994 uzavřením smlouvy mezi Evropským sdružením volného obchodu (ESVO / EFTA) a Evropskou unií (EU). Smlouva umožnila zemím ESVO zúčastnit se Evropského jednotného trhu (angl. Common market), aniž by se musely stát členy EU.

Dnešními účastníky, smluvními stranami, jsou tři ze čtyř zemí ESVO – Island, Lichtenštejnsko, Norsko – a Evropské společenství (ES) (angl. European Community, EC) – jako i všech 27 členských zemí EU.

Účast Švýcarska odmítli tehdy jeho občané v povinném referendu. Místo toho Švýcaři upravují svou spoluprácí s EU bilaterálními dohodami.

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

6. 11. 2009 0:24
Re: EFTA - info pro pitomce, co neumí anglicky

davam k dispozici tento link http://www.efta.int/content/about-efta/member-states V nemz se mimo jine pise, ze clenem te zazracne EFTA jsou 4 (slovy ctyri) staty a to ISLAND, LICHTENSTEJNSKO, NORSKO a SVYCARSKO. Vzhledem k faktu, ze vyjednavaci sila techto statu je vuci jinym statum velice mala a nepredpokladejte, ze Svycari budou bojovat za CR, tak je vyhodnost pobytu v tomto spolecenstvi naprosto nulova. Jestli si myslite, ze se Nemecko na nemz je CR ekonomicky zavisla posadi an prdel, protoze jsme dokopli do zadku EU a ted kamosime s Lichtenstejskem a Islandem, tak to se fakt sakra pletete...

0 0
možnosti
N

neuman

5. 11. 2009 20:27
Může mi někdo vážně vysvětlit?

Asi tomu stále nerozumím, už od referenda (hlas NE) nevidím skutečně žádnou výhodu členství ČR v EU, co se týče LS, tak tam už vůbec ne, vidím spíše převažující nevýhody. Ale zajímají mně názor jiných lidí a vím, že někteří lidé takové výhody vidí, zatímco já nikoli. Ale třeba je to nějaký speciální okruh lidí. Třeba jsou to podnikatelé, kterým ta lisabonská smlouva skutečně něco přináší. Nebo třeba nějaká zvláštní skupina lidí podle profese nebo podle náboženství nebo snad pohlaví nebo co já vím. Prostě pokud by to někdo opravdu vážně a konkrétně - ne řeči typu, že se může jezdit přes hranice (to se mohlo před EU a může i bez EU) vysvětlil, tak děkuji.

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

5. 11. 2009 20:31
Re: Může mi někdo vážně vysvětlit?

ano, jsou to podnikatele, ale i treba lidi co neco exportuji na zahranicni trhy v ramci EU, no a vzhledem k tomu, ze je to s podivem, ale nejen politikou ziv je clovek, tak vystupovat kvuli politice z EU, kdyz neco takove je ekonomicky totalne nevyhodne, je proste nesmysl.

0 0
možnosti
AF

Alena1.

5. 11. 2009 19:47
ani počítat to neumí......

je mi sice jasné pane Macku, že zásadní premisa všech Klausohujerů je přehánět, co čtenář vydrží, ale smlouva EFTA má pouze přibližně desekrát méně strana než smlouva LS. Já vím, budete namítat, že je to sice jedna pouze jedna nula rozdíl, ale vy byste se taky zlobil, kdyby někdo napsal, že je vás v SSO pouze několik desítek nul, když je vás tam ve skutečnosti už nul stovky . 

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

5. 11. 2009 20:03
Re: ani počítat to neumí......

Třeba pan Mach myslel i všechny ty dokumenty, do nichž LS odkazuje a bez nichž je jen torzem konstrukce eurostátu. :-P

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

5. 11. 2009 19:18
EFTA

no panecku tohle je genialni napad, tak jsem se na to koukal a v EFTA jsou  Island (nedavno zbankrotoval), Lichtenstejnsko (danovy raj), Norko a Svycarsko. Vzhledem k tomu, ze ani s jednou z techto zemi nedosahuje nas zahranicni obchod ani 5% celkoveho objemu, bylo by to OPRAVDU vyhodne. Super posleme do pr... Nemecko a dalsi staty EU kam smeruje vetsina nasich vyvozu a orientujme se na ty, kam nemame sanci nic vyvazet. To jste se v tech Svobodnych uplne vsichni zblaznili?

0 0
možnosti
IK

jjumbik

5. 11. 2009 19:20
Re: EFTA

zapomněl jste je poslat na Sibiř. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 34,93
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky