Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petacx

20. 7. 2010 0:28
a co deregulace vsech regulovanych odvetvi ???

Proč máme monopol 3 mobilních operatorů?   ;-€ 8-o ;-€

-

http://jiritomas.blog.idnes.cz/c/147530/Proc-mame-monopol-3-mobilnich-operatoru.html 

R^

0 0
možnosti

SocPredator

12. 7. 2010 18:34
Nezdají se mi ty soc. dávky

Kvuli miliardě by ani nemělo cenu nic měnit. Rodin s příjmem do 17000 a s prvním dítětem je většina? Tam se podle mě ušetří o dost víc, i těch 7 mld. ze stavebka rychle zbledne, zejména v dalším roce.

No na parazity zatím moc nedochází, snad jim brzy dojde, že bez rovné dávky a zrušení MPSV to prostě stejně nepůjde ;-D

0 0
možnosti

noboty666

12. 7. 2010 14:29
Tak nam to pan Mach vysvetlil

Jeden se musi obdivovat - sice ta jeho stranicka nedosahla ani na procento platnych hlasu, ale zato si ten blabolil osobuje pravo na hlubokou kritiku koalicni smlouvy ;-D;-D;-D Napada me neco o hrosi kuzi ...

Mimochodem: Jak sQele umi hospodarit SSO je videt kolem silnic - jeste dnes jsem se mohl pokochat slibem, ze nam pan Mach necha nase penize. Ma pravdu - nedostane ze statni pokladny ani vindru ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

SocPredator

12. 7. 2010 18:38
Re: Tak nam to pan Mach vysvetlil

Pokud se někomu vysmíváte, že nedostal 1% hlasů, pak se nemůžete divit, že vám vaše peníze nenechal :-P

A jinak vy jste konkrétně nevysvětlil už vůbec nic, jen plivete, což moc nechápu. 

0 0
možnosti

kaktusak

10. 7. 2010 0:40
Dokud mohou válčit v Afghánistánu,

tak to nemyslí s úsporami vážně. Jde jen o přerozdělování zdola nahoru, podle zájmů pravicové koalice.

0 0
možnosti

huan

10. 7. 2010 1:53
Re: recenze .....:-)

Hezká... a navíc proti p. Machovi cituje tu důležitou pasáž o referendu. Zajímavá formulace: "pokud se najde 250k lidí, vláda předloží PS PČR návrh ústavního zákona atd." Jeslti to chápu správně, paradoxně to že to bude ústavní zákon a závislý na vůli PS PČR to značně oslabuje. Nejdřív musí pro příslušný vládní návrh zvednou ruce vládní koalice i část opozice (i v senátu), než se dočkáme možnosti vyjádřit svůj názor mimo volby. Nebo prohlásí že plnění závazků k EU je podstatnou náležitostí demokratického právního státu a nemusí o tom ani hlasovat. Na zdanění SP je hezky vidět že když se chce, vláda si nějakou kličku najde. Se sbíráním podpisů souhlasím, ale moc bych zatím nejásal.

0 0
možnosti

Stará kára

9. 7. 2010 17:14
Všem (včetně pana Macha: Kde chcete šetřit???

Na které z následujících položek chcete šetřit, kolik (na každé z nich v mld. Kč) a jak:

1. Platy zaměstnanců a jejich pojistné. 2. Platby pojistného za "státní pojištěnce".  3. Důchody.  4. Sociální dávky (nezaměstnanost, sociální podpora, ostatní dávky).  5. Transfery územním celkům.  6. Příspěvky na stavební spoření a připojištění.  7. Odvody rozpočtu EU.  8. Státní dluh (úroky a obdobné poplatky).  9. Běžné výdaje (to jsou jediné peníze na chod státu - cca 19 % rozpočtu).  10. Kapitálové výdaje (značně Janotou seškrtány; občas něco asi postavit chceme).

Prosím konkrétně, neemotivně. Jsem moc zvědav.  Než škrtnete příspěvek EU zvažte  a/ že ve zmiňovaném období budou příjmy výrazně vyšší než odvod   a  b/ zda by pro nás (přes všechny výhrady) bylo opravdu výhodné být mimo.

Děkuji všem, kdo si dají práci s reálnými návrhy.

Všechny, kdo jsou přesvědčeni, že stačí přestat krást prosím, aby uvedli, že kterých uvedených částí rozpočtu lze krást a kolik.

0 0
možnosti

theojed

9. 7. 2010 17:29
MACH samožřejmě ví co a jak

http://www.reformy.cz/zpravy/mach-jak-vyrovnat-statni-rozpocet-bez-zvysovani-dani/

podívejte se na jeho přednášku

[>-]R^EURv

0 0
možnosti

Stará kára

9. 7. 2010 16:52
Mno

1. O možnosti "obchodu" s nabídnutím křesla předsedy PS se nenápadně uvažovalo. Balónek vypustil Schwarzenberg. Reakce byla okamžitá: bez dalšího jednání návrh na Zaorálka (jeden ze dvou nejnepřijatelnějších kandidátů nejen pro koalicí, ale i její voliče) a tvrdé trvání na této volbě. Od toho okamžiku je jasné, že ČSSD vyjednávat o čemkoliv nechce.

2. Jen pro přesnost - sociální dávky se pohybují kolem sta miliard.

3. Daň z příspěvku na stavební spoření je srážková. Sráží ji plátce (banka) a odvádí an block. Tedy nejmenovitě. Na účet je připsána automaticky. Na jejím příjmu se nepodílí jediný úředník.  Nesmíte svoji snahu pomluvit všech přehánět až tak křečovitě.

PS: Už jste opravil věcné a početní chyby ve svém zbožštělém článku, na který se stále ještě odvoláváte

0 0
možnosti

ellukas

9. 7. 2010 14:57
Tady se tedy nemluvila pravda

čini-li důchody 340 mld. a sociální dávky 150 mld., odkud tedy se zrodilo tvrzení, že mandatorní výdaje mohou jednoho krásného dne ve velmi blízké budoucnosti převýšit celkové příjmy státního rozpočtu?

0 0
možnosti

Stará kára

9. 7. 2010 16:41
Re: Tady se tedy nemluvila pravda

Mandatorní výdaje jsou také: mzdy a pojistné, platby pojištění za "státní pojištěnce", transfery krajům, úrok z dluhu, platby mezinár. organizacím. Suma - sumárum 70 % státního rozpočtu a 84 % příjmů (skutečnost 2008)

0 0
možnosti

Stanislav Ševeček

9. 7. 2010 14:28
Vláda plánovaného udržování deficitů

Zkrátka, Vláda mírného rozkroku v mezích zákona si počká, až dojde k hospodářskému oživení. Pak bude "snižování deficitu" v podobě snižujících se schodků ročních rozpočtů při poklidném nárůstu státního dluhu ze současného bilionu a čtvrt na bilion a třičtvrtě prohlášeno za reformní záchranu našich dětí.

   Nedej bože, aby došlo v průběhu nejbližších let dokonce ke konjunktuře - pak by vláda styl, jakým dosud plánuje výdaje, tedy My ty prachy potřebujeme!, doplnila zlepšovákem Plánované příjmy budou vyšší a proto můžeme víc utratit ... vždyť máme povolené deficity v koaliční smlouvě, ne?!

0 0
možnosti

Richard Kába

9. 7. 2010 14:36
Re: Vláda plánovaného udržování deficitů

Je to zejmena smutne proto, ze velka cast obyvatel povazovala vitezstvi tzv. pravice ve volbach za velke vitezstvi a velkou porazku CSSD ideologie. Nyni mame nejsilnejsi a zaroven "tvrzenou pravicovou"* vladu od revoluce a ukazuje se, ze misto aby se chopila prilezitosti provozovat skutecnou pravicovou politiku, tak se chova prakticky obdobne jako levice. Tedy votevrit kohouty a nechat se vezt a kynout spokojenemu davu.

_______________________________________

* tvrzena pravicova -  znamena, ze oni to tvrdi, ze jsou pravicovi

0 0
možnosti

pivicko007

9. 7. 2010 14:21
Také stručně

Dotace politickým stranám - jednoznačně snížit, 10% je nedostačující

Veřejné finance - počty státních zaměstnanců snížit (např. MPSV - samotné ministerstvo - 732 zaměstnanců)

Dotace do zemědělství - pro zvýšení kokurenceschopnosti ANO, pokud se budou čerpat zdroje z fondů EU

A podporu místní výroby potravin a zřizování malých potravinářských podniků, bych jednoznačně neviděl jako "negativní" státní zásah do podnikání.

0 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 34,93
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky