Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Samboush

18. 3. 2011 15:39
Přání otcem myšlenky :-)

0 0
možnosti

Nhau

17. 3. 2011 15:49
Rompuy a Kaddafi ještě v prosinci

Tohle video  (N. Farage) stojí za shlédnutí.

http://blogs.telegraph.co.uk/news/author/danielhannan/

0 0
možnosti

bitkar

17. 3. 2011 14:22
karma

R^

0 0
možnosti

James_Raynor

16. 3. 2011 23:01
Typický příspěvek Svobodných

Zcela v článku chybí docela důležitá poznámka - článek 140 sice skutečně říká to co tvrdí pan Mach. Ovšem zcela zásadní je označení - "Státy na na něž se vztahuje výjimka"

Podle článku 139 se toto označení používá pro cituji: "Členské státy, o kterých Rada nerozhodla, že splňují nezbytné podmínky pro přijetí Eura". Tzn tvrdit, že na základě tohoto článku je možné členskému státu "vnutit" euro je zcela demagogická a zcestná interpretace a pan Mach to musí vědět.

Nemluvě o politické neprůchodnosti a odporu, jaký by podobný krok vyvolal. Zjevně je snaha účelově manipulovat fakty běžným rysem členů SS-O (pod oficiální zkratkou známa jako Svobodni). O přijetí společné měny rozhodne vláda ČR, tento článek je pouze snahou poplivat EU za každou cenu.

S Pozdravem

James R^EU

0 0
možnosti

James_Raynor

16. 3. 2011 23:04
Re: Typický příspěvek Svobodných

Resp o termínu přijetí, opravuji nepřesnost.

0 0
možnosti

James_Raynor

16. 3. 2011 22:51
Haha

0 0
možnosti

Pravda je víc než dukáty

16. 3. 2011 20:40
Tak to je hodně drsné

"Podle platných smluv bude o zavedení eura a zrušení koruny v České republice rozhodovat Rada ministrů financí kvalifikovanou většinou podle článku 140, odst. 2 Smlouvy o fungování Evropské unie a to bez účasti České republiky."

Tomu snad ani nelze uvěřit. Druhá sv. válka skončila až nyní a výsledek je, bez ohledu na to, jak naši předci za tuto vlast nasazovali životy, naprosto tragický. EURvRvRv!!

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

16. 3. 2011 21:55
Re: Tak to je hodně drsné

Zkuste trochu přemýšlet. U opravdu velice jednoduchého "ekonoma" pana Macha by to nemělo být až tak těžké. Domníváte-li se, že jako on, že např. z manželského svazku Vám kynou jen a jen výhody a žádné povinnosti, věřte panu Machovi každé slovo. Ono to není nepřípadné srovnání a nepochybuji, že pan Mach zůstane z ekonomických důvodů svobodný. Ona ta choť může třeba vážně onemocnět nebo může být příčinou nějakého finančně náročného karambolu. Filosofie pana Macha je jasná. Buď to v manželství či EU bude šlapat podle toho, co se jemu líbí - nebo nic "riskovat" nebude. Ono podle jeho představ to nebude nikdy fungovat ani v tom manželství, natož v EU. Stejně jako to manželství skýtá ten svazek s EU vedle výhod i ty nepříjemné závazky. Ideální to nebude nikdy - ani v té EU, ani v tom manželství. Jeho manipulace tkví ve skutečnosti, že naznačuje, že bez EU to ideální bude. Domníváte-li se, že je řešení zůstat svobodný ohledně manželství, že je to ekonomicky výhodnější, jste Machův volič.

0 0
možnosti

www.mises.cz

16. 3. 2011 19:29
Mohou a ne musejí...

Ale tam se píše, že "mohou" a ne že "musejí", takže to nás nezavazuje nijak k tomu, abychom pro nás, jako pro ČR zavedli nějaký pakt stability.

Co mě ovšem zaráží je to, že nám to Euro vnutí ať chceme nebo ne. Jestli je to pravda, tak to pak teda "blicí smajlík".

0 0
možnosti

www.mises.cz

16. 3. 2011 19:30
Re: Mohou a ne musejí...

Tedy ne pakt, ale mechanismus.

0 0
možnosti

neuman

16. 3. 2011 19:08
Pane Machu!

Pane Machu, dokážete jako ekonom vysvětlit, jak je možné, že Češi se nechají vést jako ovce na porážku? Znamená to, že opravdu vyměnili mikrovlnné trouby za svoji zemi a svobodu? Já stále nechci věřit, že v této zemi není žádná skupina lidí, kteří nepodlehli a nenechali se koupit od Evropského svazu, té nové socialistické diktatury! Co dělá Strana Svobodných? Co může udělat obyčejný člověk?;-O

0 0
možnosti

Tramp_007

16. 3. 2011 19:45
Re: Pane Machu!

;-D;-D

0 0
možnosti

vodní želva

16. 3. 2011 17:39
Jednou třeba Nečasovi poděkujeme.

Tady se hospodaří tak úžasně, že se řítíme do jakési dluhové pasti, takže je dost pravděpodobné, že spíš státy EU budou pomáhat nám než my jim. Docela mě zaujalo Vaše tvrzení o tom, že termín přijetí Eura nám bude jakýmsi direktivním krokem nařízen, navíc bez naší účasti. Přiznám se, že se mi to moc nezdá, což neznamená, že to tak není. Každopádně si ukládám domácí úkol - do zítra 17:40 hodin to prostuduji.  Stejně jsem se chtěl do učebnice "Právo EU podívat" a když do ní koukám, tak samozřejmě mám po ruce  Smlouvu o Evropské unii i Smlouvu o fungování Evropské unie. 

0 0
možnosti

Ubaram

16. 3. 2011 18:16
Re: Jednou třeba Nečasovi poděkujeme.

No zas si to nemalujte, Irsko (4.5 mil obyvatel) a Řecko (12 mil) jsou proti půl miliardě obyvatel v EU jak když plivne - jenže když přidáte Španělsko, Portugalsko a Itálii které jsou na tom také bídně jen se o nich nemluví tolik, tak už se bavíme dohromady o 125ti milionech obyvatel v dluzích, a tam už začne být ostro.

Vemte si navíc fakt, že ostatní státy nejsou schopny pomoct jinak, než že si zase půjčí, takže i ty co byly zatím jakžtakž v pořádku se tímhle zadluží až po uši. A vzhledem k tomu že jediná možnost jak ty státy umí umořovat dluhy je natisknout další eura, tak euro provede krásnou inflaci... takže platit eurem pro nás opravdu nebude žádná výhra...

0 0
možnosti

Jednoho krásného dne ...

16. 3. 2011 17:37
obávám se, že EU už politiky jednotlivých států

natolik uplatila vidinou koryt v Bruselu, že není síly zvrátit naši cestu do žumpy. bohužel Eu svaz je největší komunistické uskupení jaké tu kdy bylo a jako takové bude krachovat velmi dlouho. hloupé je, že to budeme sponzorovat i my.

0 0
možnosti

neuman

16. 3. 2011 19:03
Re: obávám se, že EU už politiky jednotlivých států

Stalo se něco, čemu mnoho lidí neche věřit: ČR vyměnila SSSR za Evropský svaz, jenže ona se sitauce mezitím obrátila jak v Evropském svazu, tak v Rusku a ČR jde zpátky, odkud vyšla: do nějaké verze soft komunizmu či co to je. Chápu, že mnoho lidí podléhá každodenní propagandě, zvláště když trvá dlouho a tato nová soft diktatura na ni má peníze. Přece ale musí existovat v naší zemi skupina těch, kteří se nedali zmást ani koupit?  Co dělat? Pane Machu, co dělá Strana Svobodných?;-O

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS