Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

Karotak

9. 9. 2011 8:37
Ještě, že můžeme aspoň nakupovat v rámci EU

a neplatit vydřidušskou daň tomu zloději na MF :-)

0 0
možnosti
KJ

Jerec

9. 9. 2011 8:34
Takovou obstrukci jsem nezaznamenal,

ale když mi před časem přišlo pár knížek z Amazon.com, taky jsou koukal jak puk na clo, které mi zásilku za litr zdražilo asi o 3 kila. Kamarád poradil britský Amazon, zatím jsem nezkoušel, ale příště to udělám přes něj...

0 0
možnosti
BB

baggerfuhrer

9. 9. 2011 7:49
:)

Objednal jsem si kameru, telefon a par dalsich veci mimo EU, s cenou cca 3000 Kc, vse doslo bez problemu 14 dni po objednani, zadny doplatek DPH, clo ani nic podobneho. Hacek je v tom, ze se tak stalo v polsku a ne v ceske byrokraticke diktature. 

Neni to poprve, kdy se byrokrate z CR ohani EU jen proto, aby vas okradli. Nedejte se. :-)

Zdravim z Wroclawi.

2 0
možnosti
R

roman36c

9. 9. 2011 8:00
Re: :)

Ale no tak. Mach tak hloupej zase není. On ví velmi dobře že problémy jsou především u naší vlády, našich poslanců a našich státních podniků. Ono je pro něj ale výhodnější všechno zlo svádět na EU. A to aby nám nikdo do našeho babánistánu nesměl kecat. To se pochopitelně parazitovi, který tento stát vysává už od promoce, moc nelíbí. Stejně tak skupince hradních šašků vedenou papa Tunelem. Někdy stačí vycestovat pár km za hranice a člověk nechápe jak je možné, že Německo, Francie, Rakousko a další země jsou v té samé EU jako my. Železnice, dálnice, telekomunikace, poštovní služby..... u nás to vypadá jak za krále Klacka. Přitom když se člověk podívá kolik do toho bylo nasypáno prachů, tak se nestačí divit. O normách které údajně nařizuje EU je škoda mluvit.

2 0
možnosti
K

kazdy.anonym.je.velky.hrdina.lol

9. 9. 2011 6:53
výplach mozku

pan Mach je po lobotomii, jinak to nejde vysvětlit....strana svobodných blbů

0 0
možnosti
F

fido_castro

9. 9. 2011 6:57
Re: výplach mozku

V jakem smyslu jde o vyplach mozku, kdyz popisuje realny stav veci, ktery kazdy, kdo celni rizeni absolvoval, potvrzuje? Z osobni zkusenosti mohu taktez potvrdit.

Rekl bych spis, ze se snazite po provedene lobotomii sdelit svetu, jak se vam ulevilo a zakrok doporucujete i ostatnim. V tom s vami souhlasim, nekdy je opravdu lepsi nevedet, nemyslet a s becenim se vratit zpet ke svemu stadu.

6 0
možnosti
RS

Ringo.ringo

9. 9. 2011 6:47
Nic noveho

tohle funguje uz nekdy od jara. Bezne nakupuji pres eBay a svedl jsem obdobny boj. Koupil jsem pre eBay z USA deskovou hru, ktera se u nas neprodava. Cena byla pres 50 dolaru + postovne nejakych 14. Cekam 2 mesice, porad nic, pisu prodejci, ten mi pise, ze hru pred dvemi mesici odeslal. Cekam dalsi 2 tydny a pak mi prijdeod posty stejna instruktaz jaka je popsana v blogu. Nejen ze ze me vytahali penize za neco, co se u nas neprodava, rikaji tomu dan, ale pokud by zbozi podlehalo DPH, platim ji preci statu, ve kterem nakupuji, tak mi to aspon rika zdravy rozum a aby to nebylo vsechno, tak dan se vymerovala z cele castky vcetne postovneho. Nevim proc jsem mel jeste dokazovat, ze jdeo zbozi neobchodniho charkteru, zaplatil jsem to tak jako tak. Hra, ktera stala v prepoctu 1100 Kc i s postovnym nakonec diky vypalnemu statu, vypalnem placene poste a celnimu deklarantovi nakonec vysla na 1514 Kc. Dekuji state, dekuji EU, ze me hodlas doslova okradat loupezniky.

0 0
možnosti
RP

radim36

9. 9. 2011 3:12
EU doslova buzeruje občany kvůli zásilce za pár eur,

zatímco když něco podobého dělají firmy, tak je potichu. Přitom právě únik práce mimo EU a dovoz čínského a dalšího zboží do EU je hlavní příčinou současné krize , nedostatku peněz v Evropě a dluhů.  Statistiky přitom říkají, že dovoz jednoho hotového vysavače z Číny do EU stojí asi jeden dolar, dovoz jedné televize stojí asi 10 dolarů , dovoz zboží o velikosti jedné láhve piva je záležitost tak centu. Statistiky dále říkají, že mezikontinentální dovoz zboží loďmi v univerzálních kontejnerech je dneska takového objemu, že na každého člověka  na světě všetně eskymáků a australských aboridžinů připadé množství přepraveného zboží v hodnotě asi tisíc Kč. Fakt je, že se špatně chrání výroba vlastního zboží, když v Evropě by byla výrobní cena takového vysavače díky místním podmínkácm nejméně dvakrát vyšší než v té Číně a cla nejde vyhlásit jen tak z ničeho nic, nicméně buzerace občanů kvůli clům jen proto, že na rozdíl od firem se tak dobře nemohou bránit,  je ubohá.

0 0
možnosti
JH

joe195817

9. 9. 2011 8:15
Re: EU doslova buzeruje občany kvůli zásilce za pár eur,

Kdepak EU. Tu buzeraci mají na svědomí ČEŠTÍ úředníci, celníci a pošťáci.

1 0
možnosti
HVK

Hauptmann von Koepenick

9. 9. 2011 2:02
nechápu

čemu se divíte , Barroso byl v mládí maoistou (údajně již prozřel a konvertoval k marxismu ) s.Ashtonová "ministryně zahr věcí" je stará bolševička , která svým vlastním tělem bránila  převoz raket Pershing u základny G.common a takto bychom mohli vesele pokračovat , uvědomte si , že tato nikým nevolená sebranka  adorující bolševismus má jedinný cíl , socialistickou EU. V referendu jsem byl proti a je mě to dnes houby platné , díky spoluobčané:-/

2 0
možnosti
H

habit-.!..

9. 9. 2011 0:09
... ještě není nejhůř...

... zatím ještě můžeme nakupovat i mimo EU - ale až Barroso řekne  "hranica nieje korzo", pak budeme z hrušky dole raz dva...

0 0
možnosti
JH

joe195817

8. 9. 2011 22:57
80 Kč

Jestli tomu dobře rozumím, tak těch 80 Kč + DPH si pošta vzala jen za to, že přenesla Vámi vyplněné papíry z jedné kanceláře (pošty) do druhé (celníků) a oštemplované zpět. Kdybyste četl, než jste podepsal, mohl jste si je (a jednu frontu) ušetřit.

Jinak celkově pláčete sice dobře, ale na špatném hrobečku. Za Vaše nesmyslné vystávání front kvůli něčemu, co by se dalo snadno vyřešit online z domova, nemůže EU, ale orgány ČR a Česká pošta.

3 0
možnosti
G

guang

9. 9. 2011 21:29
Re: 80 Kč

Pozor - 80 Kč plus DPH!:-/

0 0
možnosti
PS

Petr-007

8. 9. 2011 22:48
Jde o to, že díky EU nemusíte to samé podstupovat

když si kupujete knížky třeba Z Německa, Polska nebo Anglie. Buzerace to je, ale protože jsme v EU, tak je menší než kdybychom stáli mimo ní.

0 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 34,93
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky