Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ES

emeritni samec

21. 9. 2011 13:08
Politická propaganda.

Pan Mach je politik a od ostatních politiků se neliší ničím.Článek je dokonalým příkladem politické propagandy dneška.Všichni jsou špatní a když zvolíte mne bude ráj.Zvolíme li jeho stranu změní se jen to že místo pomluv Sobotka versus Nečas budou hrátky Bobošíková versus Mach.Z diskuzí soudím že občané toto divadlo rádi hrají a nechají se snadno podchytit.Můj názor je ten že pomlouváním někoho lze přesvědčit jen hlupáka.Nezmění li se celý politický systém budou lidi pouze manipulovaná masa.Způsob jak odstranit korupci je znám ale žádnému politikovi nevoní.Ti raději mluví o populismu a pomlouvají své konkurenty a zdá se že i lidi kteří na ni upozorňují.V současném systému nikdo kdo chce něco dokázat nemůže být scela čistý.Co to má ale společného s tím že pan Babiš upozornil na korupci.Reakce pana Macha je tipická pro naše slavné politiky.Spasitelem jsem přeci já a proto patřím do novin,vždyť tam se manipuluje s lidmi nejlépe.

1 0
možnosti
SJFZ

Socialismus je forma zločinu

21. 9. 2011 13:24
Re: Politická propaganda.

0 0
možnosti
V

vmt

21. 9. 2011 12:01
Dobrý článek, pane Machu.

Je třeba neustále upozorňovat na to, že každá dotace, každá kvota křiví trh a ve výsledku to zaplatí každý z nás. Z politiky a hlavně té unijní se vytratil zdravý rozum.

2 0
možnosti
DP

Daniel P.

21. 9. 2011 12:24
Re: Dobrý článek, pane Machu.

Já coby centrista si s vámi dovolím v principu nesouhlasit. Ale pokud jde o biopaliva a podobné systémy dojení státu, nejde v dotaci v pravém slova smyslu, ale spíš o malou domů pro známé a kamarády. Poslední dobou prostě jistí lidé zjistili, že když budou stát dojit ze zeleného struku, budou lidem považováni bezmála za světce. A jak dojíte je jedno, hlavně když dojíte.

Vsaďte se se mnou, že se z řešení problémů na Šluknovsku udělá ještě báječný kšeft, vzi vládní plán. Ten jen duní tím pravicovým principem "v době problémů omezit výdaje", jen co je pravda.

0 0
možnosti
JM

M99

21. 9. 2011 11:44
Presne to jsem si rikal....

....zlodej krici "chytte zlodeje"

0 0
možnosti
RC

josefbad

21. 9. 2011 11:44
Gross

Me fascinovalo, jak Babis prohlasil, ze Gross byl slibny politik, ale znicilo ho okoli a manzelka. Ja si Grosse pamatuju jeste v dobe, kdy byl "pouhy" predseda klubu CSSD v PSP. Takoveho tluchubu, ktery jen opakoval mantry a nejradeji se nevyjadroval ke konfliktnim vecem, to by clovek pohledal. Nic nevedel, opakoval naucene vety, nemusel premyslet. To je cesta na vrchol popularity.

Skutecne dobry politik moc popularni neni, co je dobre pro tento stat, casto neni dobre pro jednotlivce. Kdyz slibim vsechno zdarma a bez prace, budou se mit ted jednotlivci dobre, ale spolecnost to pohrbi.

0 0
možnosti
MB

buxus

21. 9. 2011 11:42
Co se týče biopaliv

Z technického hlediska jde o nesmysl, celý projekt produkuje mnohem více emisí než při přímém využití ropných výrobků (oklika přes pole, které obdělává zemědělská technika a přes průmysl, který biopaliva zpracovává přidává dodatečné emise) a jeho energetická účinnost je velmi nízká, v mnoha případech i záporná. Tohle není můj výmysl, ale konstatování Komisaře EK pro životní prostředí. Ale protože stejní Babišové lobují i v Bruselu, nic se neděje a směrná čísla se vesele navyšují dál. U nás navíc v předstihu a dobrovolně.

Jinými slovy hlasování o zvýšeném podílu biosložek v PHM je naprosto stejné jako hlasování o zavedení výkupních cen pro fotovoltaické elektrárny. 

Jak to tedy, že se pan Babiš tak odvážně pouští do politiků? Vysvětlení je prosté - ví, že na jejich přízni nezáleží. Prostě si je koupil a až bude zase potřebovat, koupí si je znova a oni se koupit nechají. Mezitím je může kritizovat, aby hezky vypadal.

2 0
možnosti
JL

jirka1965

21. 9. 2011 11:39
Po přečtení článku musím konstatovat,

že Babiš je opravdu velmi silný hráč. Nepodceňuje dokonce ani pidistranu vedenou autorem blogu a před takovýmito lidmi já mám respekt. Ti, co přehlížejí malé na to mohou dojet. Babiš těžko. U něho jsem přesvědčen, že má vazby na všechny parlamentní strany a orientuje se i v těch malých.

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

21. 9. 2011 12:20
Re: Po přečtení článku musím konstatovat,

Jestli třeba nemá pocit, že by z té pidistrany mohlo něco být, milý pane.

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

21. 9. 2011 11:31
Postaviť sa otvorene proti korupcii je dobrá vec

Je fakt, že konkrétne u pána Babiša to pragmaticky evokuje myšlienku, že jeho vplyv v politike už nie je tak výrazný ako za vlády ČSSD a tak sa ozýva. Najviac tomu nahráva jeho tvrdenie, že najvačší kolotoč korupcie bol rozpútaný za Topolánka. Všetci vieme, že to pravda nie je, bohapustým eldorádom sa stala štátna kasa už dávno predtým a pán Babiš z toho patrične profitoval. Podsúva sa teda špekulácia, či by mu nenahral do kariet návrat ČSSD k moci, aby sa dalo zo štátnej kasy niečo povysávať dokiaľ to ešte ide.

Takže mám rozporuplné pocity. Človeka poteší ak niekto, koho názor médiá zverejnia, brojí proti korupcii, ktorá je u nás systémovým problémom a politici nemajú úprimný záujem na jeho riešení, pretože odstránenie korupcie by ich partaje pripravilo o sponzorov. Na druhú stranu mám pocit, že krik pána Babiša je rovnako "úprimný" ako protikorupčné heslá politikov a zase ide len o prístup k peňazovodom štátnej kasy, prípadne iné "podnikateľské výhody".

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe LLC

21. 9. 2011 11:31
Váš kapitalismus s lidskou tváří nefunguje

Machu. Program strany, která chce dělat totéž, ale jaksi lépe a poctivěji nefunguje - systém je korupcí prolezlý prostě proto, že bez ní fungovat nemůže. Pan Babiš je toho důkazem R^

0 0
možnosti
LZ

generallz

21. 9. 2011 11:36
Re: Váš kapitalismus s lidskou tváří nefunguje

Nesmysl. Vy vůbec nevíte, co je kapitalismus.

1 0
možnosti
JA

pefben2

21. 9. 2011 11:24
Ono je to logické

ODSáci mu nepřihrávají... Ti mají své, kterým přihrávají.... Tak je napadne a tím pomůže sockomoušům vyhrát volby a ti, až budou u moci mu zase budou přihrávat.:-P

Že je to takový filuta není nic neobvyklého. Smutné je, že mu to baští novináři....

0 0
možnosti
ML

meyla

21. 9. 2011 11:21
Pikantní, když zloděj křičí chyťte zloděje...

Naprosto ilustrativní ve včerejší TV diskusi bylo, když informace médií o své osobě pan Babiš označil za novinářské tlachy, aby předtím 20 minut vysvětloval, že mluví jen o tom, co píší noviny. Pan moderátor byl opravdu (ostatně jako vždy) mimo. Výsledek? Více než 80% Babišovu populismu a přetvářce věří. A nikomu také nevadí ani ta jeho špatně skrývaná arogance. Což je ale naprosto příznačné pro náš stále ještě postkomunistický nepořádek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky