Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Pedropan

11. 11. 2011 15:02
Pokrytectví bez hranic...

Zákony, které nutí občany lhát, jsou neetické. A lejno schované pod kobercem se v diamant nepromění. Občan, kterému je upíráno právo poučit se z životní zkušenosti se stává otrokem. Fandím paní z prádelny, fandím panu Machovi a fandím všem, pro které svoboda jednotlivce není prázdný pojem. Necháme-li se připravit o svobodu, nezůstane nám nic...

14 0
možnosti
TH

Gmurr

12. 11. 2011 20:17
Re: Pokrytectví bez hranic...

;-D8-o;-D

0 0
možnosti
Y

Yarda.

11. 11. 2011 14:55
Co mají chudáci Romové dělat? Podnikat!

Vážně si myslíte, že někdo, kdo odmítne zaměstnat Roma protože je Rom (třeba pro své předchozí špatné zkušenosti s tímhle etnikem) bude ochoten zadat nějakou zakázku romské firmě? Už se probuďte a vyndejte ruku z nočníku.

3 0
možnosti
VN

naroznej

11. 11. 2011 14:58
Re: Co mají chudáci Romové dělat? Podnikat!

R^

0 0
možnosti

Lukáš_1

11. 11. 2011 12:35
Takhle je to ale nefér vůči romům co pracovat chtějí,

chovají se tzv. slušně, ale namají koule na podnikání.. To není řešení, říct, že si maj založit vlastní prádelnu.. Ten člověk chce "jen" práci..

0 0
možnosti
MB

802

11. 11. 2011 14:39
Re: Takhle je to ale nefér vůči romům co pracovat chtějí,

Spravedlivé to určitě není, absolutní spravedlnost neexistuje, je to zkrátka daň za demokracii, jak se nám s oblibou tvrdí ohledně té šíleně vysoké trestné činnosti. Za totality kriminalita byla malá a cikáni měli povinnost pracovat.

Lidé přes 50 let jsou na tom úplně stejně, dokonce jsou v novinách vyloženě diskriminační inzeráty typu přijmeme do "mladého kolektivu", srovnejme kdyby si někdo dal inzerát "přijmu do bílého kolektivu" takového by mediálně a pokutově zlynčovali, u těch starších spoluobčanů jsou pahumanisti podivně v klidu.

Ale ten tržně handikapovaný starý sežene práci snadno v případě že není ten starý, hloupý, věčně nemocný,  co je nepoužitelný, zrovna tak tuhle práci sežene ten cikán, který předvede že je třeba dobrý řemeslník, nekrade, nebulačí, na tohle stačí mít třeba pracovní posudek od předešlého zaměstnavatele.

Ale on bude zřejmě problém že nejvíce křičí o "diškriminaci" ti co nic neumí, kradou a bulačí.

2 0
možnosti
X

xs123

11. 11. 2011 10:58
To se má bát svých vlastních zaměstnanců a nájemníků?

Tady nejde o předsudky,  ale o pud sebezáchovy. Přijme jednu ženu, nepohodne se s ní třeba kvůli kvalitě práce, a už má pod okny bandu jejích příbuzných, co si jdou vyřídit účty. Totéž byt - pronejmenet byt, oni ho zdevbastují, a ještě se budete bát  do svého vlastního bvytu bkročit, že vám rozbijou - ústa.

4 0
možnosti
VN

naroznej

11. 11. 2011 11:07
Re: To se má bát svých vlastních zaměstnanců a nájemníků?

To se Vám ale může stát u kohokoliv jiného také. Jednomu známému přišel vyhrožovat se střelnou zbraní bývalý zaměstnanec , který měl dokonce VŠ vzdělání

0 0
možnosti
C

Curenzym

11. 11. 2011 10:42
osobně mám

kamaráda, který zaměstnává Roma, má VŠ, ovládá dva jazyky. Je s ním velmi spokojený, rád jej posílá vyřizovat obchodní jednání do zahraničí. V Čechách má jeho kolega velké problémy.

Co mně vak mate, že paní Ševčíkovou bych třeba  já osobně nezaměstnal, protože nevypadá věrohodně, chování neuvěřitelné. Jinak co zde píšete - já tedy mám problémy i se zaměstnanci majoritní společnosti - někdy docela velké.

Díky Romům máme neuvěřitelnou šanci - vypadat neuvěřitelně dobře.

0 0
možnosti
X

xs123

11. 11. 2011 10:55
Re: osobně mám

Jo, jenže paní Ševčíkovou zaměstnat nemusíte, když se vám nelíbí, ale Romku ano.

5 0
možnosti
MB

802

11. 11. 2011 10:41
To je zase falešného povyku a zastírání pravdy

Faktem a pravdou je že cikáni jsou jako zaměstnanci nebo nájemníci velmi a velmi rizikoví a na trhu práce nebo trhu nájemním mají nesrovnatelně menší cenu než ostatní, to není předsudek to je holá slutečnost, jaký vztah mají obecně cikáni k cizímu  majetku to vidíme v koncentrované podobě třeba v Chánově, rozkrást, zničit, zdevastovat to je to co prokazatelně vidíme.

Oni rizikoví zaměstnanci u kterých hrozí víc problémů než s jinými jsou třeba i matky s dětmi, starší lidé,  absolventi tohle nejsou žádné předsudky a diskriminace, to jsou zcela racionální poznatky trhu. Trh nediskriminuje trh hodnotí jen riziko. Pokud chce stát motivovat firmy aby do tohohle rizika šli tak by jim to měl nějak kompenzovat finančně.

Nutit zaměstnavatele aby se nechovali tržně ale aby postupovali podle nějakých šílených zelenobolševických návodů to je vražda ekonomiky.

Pokud ten slušný a pracovitý cikán chce zvýšit svoji cenu na trhu práce má se učit a u předešlých zaměstnavatelů si vyžádat posudek.

2 0
možnosti
B

batllezone

11. 11. 2011 10:14
"Podobným způsobem se totiž chovali nacisté k Židům"

Tak tohle napsal Čunderlík jako reakci.

Moje odpověď na něj: Nějak si nepamatuji , že židé by zneužívali soc.systém. Nějak si nepamatuji, že by židé využívali pozitivní diskriminace, nějak si nepamatuji, že by židé měli 1 mil začleňovacích agentur, který jenom okrádají stát, nějak si nepamatuji, že by židé nechtěli pracovat, protože se svým vzděláním a se svým know-how by vydělali 10 tis a na soc. mají např 20 tis. Nějak si nepamatuji, že by židé mlátili a mrzačili majoritu v přímém přenosu. Nějak si nepamatuji, že by většina židů kradla apod. A takhle bych tu mohl pokračovat, až do konce znaků. Jo a ještě jedna věc. Vy -multikulturní obohačovači často "argumentujete" nacisty a židy. Prosím pěkně, jak by to vlastně vypadalo u nás ? Jakože by armáda postavila tábory a nahnala tam za řevu multikulturního bruselu cikány? A tam se vytápělo? Nebo jako jak si to představujete jak by to mohlo dopadnout ?Vždyť to je demagogie prvního kalibru !Z lidí jako vy se mi chce blít.Poroučím se !

3 0
možnosti
VN

naroznej

11. 11. 2011 11:13
Re:

Z rasistů , jako jste Vy , se chce blejt zase mě.

Hitler obyčejným Němcům vsugeroval myšlenku , že za vše špatné mohou Židi. 

Vy se pokoušíte vsugerovat pro změnu Čechům myšlenku , že za vše špatné mohou Cikáni.

Nevšiml jsem si , že by tento český národ byl ukázkový vzhledem k toleranci , chování , pracovitosti , férivosti atd. To , co u Čecha nevadí , u Cikána vadí .

1 0
možnosti
I

ivko12

11. 11. 2011 9:22
vidím to tak...

Mach prezentuje své názory, myšlenky velice jasně a srozumitelně, přičemž závěry jeho myšlenkových pochodů mají logiku. Co mě zaráží nejvíce je fakt, že mnohým diskutujícím tato logika chybí. Stačí se vžít třeba  do pozice paní Ševčíkové, kterou romské etnikum vypeklo jednou, pak podruhé tak, že nabyla přesvědčení je nezaměstnávat. Obdobné zkušenosti mám také a vím, že romské etnikum je etnikum nespolehlivé.

6 0
možnosti
VN

naroznej

11. 11. 2011 9:57
Re: vidím to tak...

Každý podnikatel by měl mít nějaké znalosti a nějaký všeobecný přehled. Jestliže jsem v přímém kontaktu s lidmi na nejspodnější úrovni , měl bych znát pracovní právo a měl bych vědět co si k ním  (ne)můžu dovolit. 

Jestliže někdo někomu řekne , že je nezaměstná díky barvě pleti , pak to ukazuje na to , že je to totální trotl. Symbolizuje to fakt , že dnes podniká a řídí kolektiv lidí každý blb.

1 0
možnosti
EN

elbows

11. 11. 2011 8:38
Antidiskriminační legislativa nikoho neomezuje

Antidiskriminační legislativa nikoho neomezuje, to jen vlastní hloupost a

předsudky. Zaměstnavatel se má jednoduše zeptat na předchozí

zkušenosti, zaměstnání a vyžádat si reference a na základě toho se rozhodnout. Ne na základě barvy kůže. ... zastáváte se na špatném místě. Co je to za podnikatelku, která nedokáže přijmout zaměstnance bez toho aby někoho urazila? opravdu je tak hrozné když společnost vyžaduje slušné chování?

1 0
možnosti
MB

802

11. 11. 2011 9:02
Re: Antidiskriminační legislativa nikoho neomezuje

Aha měla si někde obtelefonovat předešlé zaměstnavatele a potom ji třeba říci, jste hloupá, neschopná, kradete a děláte absence, to by bylo to správné co by nikoho neurazilo. ;-D

Jaksi nechápu, mě někdo v Německu obdobně  říci že Čechy nebere protože s nima má špatné zkušenosti tak to opravdu nevím co je na tom urážlivého, tohle je spíš na zamyšlení pro mě Čecha proč si tohle myslí. Pokud vím tak tuhle diskriminaci  nám Rakušáci a Němci dělali ve velkém dlouhá léta, tedy bránili pohybu pracovních sil od nás k nim.

Není možné někoho nutit aby vstupoval do smluv s lidmy s kterými nechce, to by také mohlo dopadnout tak že aby nikdo nikoho nediskriminoval tak nám do postele bude přidělovat partnery nějaký ouřad. 8-o

1 0
možnosti
RK

peanutka

11. 11. 2011 8:32
...

Kdysi jsem pročítala volební program SSO a vypadal daleko rozuměji, než jen "zrušme ČOIku a vůbec všechno, ono to nějak dopadne". Škoda.

0 0
možnosti

martinxz

11. 11. 2011 15:43
Re: ...

a co na tom nechápete? Soukromý sektor se dokáže postarat o vše lépe než stát, stejně tak fyzická osoba dokáže se svými právy a penězi zacházet lépe než stát s cizími.

0 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky