Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JLM

Pravicový Liberál

11. 11. 2011 8:11
Žádost.

Pane Machu, uvítám od vás článek k činnosti sociálního inženýra, ministra školství pana Dobeše, tam můžete jasně ukázat vaše postoje.

0 0
možnosti
JK

Jééňa

10. 11. 2011 23:07
Romové do Bruselu!

Já bych toho tedy docela využil! Když dnes není možné při uzavírání smlouvy odmítnout roma, tak bych je nechal poslat do Bruselu. Stačí je dobře zaplatit, dát jim pár instrukcí co tam mají prosazovat a nikdo nebude moci nic namítat....třeba, že chceme z rozpočtu EU každý rok zaplatit dovolenou pro každého českého občana, auto pro všechny kdo mají řidičáky (samozřejmě pro čechy), internet zdarma aaaaaatd. Když odmítnou - jsou to rasisti a jednají diskriminačně :)

0 0
možnosti
MB

802

10. 11. 2011 20:54
V podstatě celá příroda, celá civilizace

a celá tržní ekonomika, funguje odjakživa na principu henté  "diskriminaci"  jednoho a preferování jiného, pokud by to takhle nebylo tak bychom tady dneska nebyli, protože nějaké experimenty v elementárním rozporu s přírodními zákony to by příroda do dalšího vývoje nikdy nepustila.

Úsměvné když tyhle vadné genetické kusy, které se odjakživa příroda snaží vyloučit ze svého chovu nám tady chtějí dneska kázat o tom co je zdravé a normální a co zdravé a normální není.

Naše civilaizace  má v podstatě dvě možnosti, buďto tyhle vadné kusy vyřadí a potom přežijeme, pokud nevyřadí tak holt zanikneme a namísto nás přijdou jiné kmeny které mají ještě základní sebezáchovné pudy a vadným kusům bez rozpaků sekají hlavy.

Zdejší soudruh Hassan to není vadný kus to je nějaká mohamedánská pátá kolona,  která tady dělá všechno proto aby nás tady nahradili nějaké mohamedánské primitivní kmeny. ;-€

4 0
možnosti
LM

Andy.cz

10. 11. 2011 21:57
Re: V podstatě celá příroda, celá civilizace

Ty primitivní kmeny se chovají přesně tak, jak píšete vy. Takže vy navrhujete primitivní chování, aby nás nenahradili primitivové - tj. raději se primitivové stanou z nás??? Ne, děkuji, nechci, Proto bojuji proti primitivním názorům jako je ten Váš a ten pana Macha. Tyto Vaše názory jsou politicky ještě nebezpečnější než ti mafiáni a zlodějové, co nám vládnou teď. Přečtěte si např. Hitlera a poznáte proč.

2 0
možnosti
LM

Andy.cz

10. 11. 2011 20:51
Jste úplně mimo realitu!

Vážený pane, jen by mě zajímalo, jestli tomu bludu, co jste napsal, opravdu věříte, nebo se jen snažíte nahnat politické body. Názor, že si každý zaměstnavatel může dělat co chce je úplně mimo. Dopadne to stejně, jako když necháte monopol rozhodovat o ceně a podmínkách bez regulace - mrkněte na mobilní operátory, dodavatele energií, vody, tepla atd. Dle Vás nemusím smlouvu s nimi podepsat, když mi nevyhovuje. Omyl - musím, i když při čtení obchodních podmínek se mi dělalo zle. Ale co mi zbývá jiného - studnu nemám, svoji elektrárnu taky ne a petrolejky již vyšli z módy. Stejné je to s prací - oni mají kapitál /pominu jak ho získali, hodně z naší podnikatelské "elity" by místo obleků mělo nosit vězeňský mundůr/ a můžou si určovat podmínky. Samozřejmě, že výhodné jen pro ně - mrkněte na továrníky 19. století. A že je moje svobodná volba zda takvou pracovní smlouvu podepíši??? Není, pokud tedy nechci umřít hladem, bydlet na ulici atd.

2 0
možnosti
MB

802

10. 11. 2011 21:08
Re: Jste úplně mimo realitu!

Úsměvná demagogie o umírání hlady. Jak je obecně známo tak jsou u nás spoluobčané co se vyhýbají úspěšně práci 20 let a není znám jediný případ úmrtí hlady. 

Paní podnikatelka se snaží  aby neskončila pod mostem, podnikatel který podniká hazardně tedy např. bez opatrnosti přijímá zaměstnance kteří mu s velkou pravděpodobností způsobí jen a jen ztráty tak ten má opravdu velkou jistotu že přijde o veškerý majetek a pod tím mostem skončí.

Myslet si,  že by ta majitelka (provozovatelka) prádelny měla nějaký monopol na našem trhu práce to je opravdu  úvaha na Chochlouška.

1 0
možnosti
V

vit.hassan@seznam.cz

10. 11. 2011 15:24
Pane Machu, s Vašimi názory nemohu souhlasit

Pane Machu, jedná se o sociální i ideový střet: Svoboda versus omezování svobody. Ono "hájit svobodu" pro Vás neznamená nic víc než jen prázdné slovo, jinak byste nenapsal, to co jste napsal. Toho, že ve svém článku Romy údajně "hájíte" jsem si krom nesmyslné výzvy k tomu, aby si zakládali své vlastní prádelny opravdu nevšiml. Váš populistický článek považuji za prostředek, kterým se Vaší straně snažíte zvednout preference. - S názory snažícími se pod rouškou "svobody" legalizovat diskriminaci uchazečů o zaměstnání na základě jejich etnického původu v žádném případě nemohu souhlasit a vždy proti nim budu ostře vystupovat.    Vít Hassan

0 0
možnosti
MC

MCHKO

10. 11. 2011 16:12
Re: Pane Machu, s Vašimi názory nemohu souhlasit

Pane Hassane,

jak jste přišel na to, že pro pana Macha "svoboda neznamená nic víc než jen prázdné slovo"? když se kouknu do historie, pan mach je poměrně radikální liberál, jehož argumenty bývají výrazně konzistentní. S čím s ním můžete debatovat je zda je svoboda jednotlivce v uzavírání smluv na vyšší úrovni hodnot než integrace menšiny jejich nuceným zaměstnáváním.

Obávám se však, že již samotný titulek Vám zatemnnil mozek emocemi, a obsah základní myšlenky jste nepochopil, to v čemž mě utvrzuje příspěvek na Vašem blogu.

Absurdní doporučení o zakládání prádelen, je autorovým způsobem jak reaguje na absurdní předstírání svobody, ve chvíli, kdy nesmíte se svobodně rozhodnout koho zaměstnáte.

Nevidím nic špatného na tom, že někdo kdo má s nějakou skupinou špatné zkušenosti, příslušníky této skupiny nechce zaměstnat.

1 0
možnosti
MB

buxus

10. 11. 2011 14:43
Tohle vede jen k pokrytectví

Ta žena, která odmítla zaměstnat Romku si počínala naprosto nešikovně. U firem, kde mají zkušené personalisty, takovou chybu nikdy neudělají. Každému zájemci řeknou: "Dobře, zapsali jsme si váš zájem, na místo se hlásí několik lidí. Nabídky vyhodnotíme a o výsledku vás budeme informovat".

A je vymalováno.

2 0
možnosti
TK

ntk_

10. 11. 2011 13:52
diskriminace je a nevím na si tu hrajeme

tady máš polévku a jez... (ano takto vypadá že mu někdo něco nabídne, vždyť dostal tak proč to nesnědl ?? naříkáme a nadávme !!) ale že ten komu dávají to polévku nemá talíř to už málo kdo vidí...

0 0
možnosti
TK

ntk_

10. 11. 2011 13:54
Re: diskriminace je a nevím na si tu hrajeme

na (co) si

nadáváme

to = tu polévku :-) pěkný den

0 0
možnosti
TJ

Tomáš Jasný

10. 11. 2011 13:42
Výborný článek

Po čtení článků pana Matějky a pana Macha si začínám říkat, že už by konečně mohly být nové volby, aby lidé mohli vymést tu svinskou pakáž, která dělá všechny zákony přesně proti zájmům normálních, pracujících, daně platících lidí.

7 0
možnosti
VN

naroznej

10. 11. 2011 14:32
Re: Výborný článek

To jo , vy si myslíte , že pan Mach s panem Matějkou by dokázali dovést tuto zemi k zářným zítřkům ?Svatá prostoto. Naposledy celý národ věřil Věcem veřejným. A jak to dopadlo.

Osobně si myslím , že vítězství Svobodných by pro tuto zemi bylo podobnou tragédií , jako kdyby vyhrála KSČM. Obě dvě strany jsou si velice podobné. Obě jsou na samém kraji politického spektra (jedna vlevo , druhá vpravo) , obě jsou populistické , mířící na večně nespokojeného českého voliče a nabízející "jednoduchá a velmi účinná " (ale absolutně nefunkční) řešení složitých problémů.

Obě to jsou strany , které říkají hlavně to , co chce národ slyšet.

0 0
možnosti
MJ

Mamho Jakotyc

10. 11. 2011 11:20
Karma !

Trefil jste hřebík na hlavičku.....Smutné je, že to všichni vědi a hraje se toto stupidní divadlo jenom za účelem toho, že to někomu tak vyhovuje. Někomu kdo jde absolutně proti zájmům těch, kdo je volí a živí. A to je smutný, cynický, stupidní paradox. ;-€

4 0
možnosti
TK

psycholog.idnes

9. 11. 2011 22:31
Trošku vás podráždím

Samozřejmě je nesmysl někomu bránit ve výběru koho zaměstná.

Ono je totiž zvrhlost, aby jeden člověk zaměstnával druhého.

Vzniká nevyvážený vztah, který je pouze jinou formou otroctví.

2 0
možnosti
JB

OrpheusF1

9. 11. 2011 22:33
Re: Trošku vás podráždím

ale však nikdo jej nenutí, aby přišel žádat o práci. když neseženu žádné zaměstnance, buduset najít společníky. takový prima komunismus.

0 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky