Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

FANDA KNEDLÍK

9. 11. 2011 21:59
Musí se chytře!

Proti debilním zákonům (a reportérům..) se musí bojovat chytře. Přijde mi "nevhodný" zájemce o práci - vezmu si kontakt a řeknu, že se ozvu do týdne. Neříkám mu hned, že není přijat, protože je zelený!  Stejně tak s bytem - "ozval se právě ještě jeden zájemce, tak Vám dám vědět." .... a je vyfiltrováno ;-)

0 0
možnosti

martinxz

9. 11. 2011 22:05
Re: Musí se chytře!

no to je hezké, stát nás tedy nutí lhát.

0 0
možnosti
M

motýl.bombardér-

9. 11. 2011 21:54
jsem

zvědav, kdo všechno nezaměstná pana poslance kocourka. :-)

0 0
možnosti
J

jackie13

10. 11. 2011 13:11
Re: jsem

budeš překvapen jaké dostane zlaté korýtko.

0 0
možnosti
JZ

Jan Zamazal

9. 11. 2011 20:48
taky jsme nikdy nepochopil

proc clovek nemuze zamestnat toho koho chce, nebo pronajmout svuj majetek tomu komu chce... proste povinnost zamestnant lidi jakekoliv at ma jen stat, kdyz uz o to tak stoji..mezi tema nefakcenkama co pro stat pracuji uz ted, se dalsi nefakcenka v pohode ztrati...

0 0
možnosti
JB

OrpheusF1

9. 11. 2011 22:19
Re: taky jsme nikdy nepochopil

ale ono kdyz se oprostite od romu a jejich problematiky, tak stejne zvrhly je cely zakonik prace. kdyz chcete vyhodit spatne pracujiciho zamestnance a vzit lepsiho, tak to vam zakon zakazuje. Nesmite vyhodit nekoho, kdo spatne pracuje, smite vyhodit pouze nekoho, kdo hrube porusil pracovni kazen a to jeste opakovane. ale kdyz je jen spatny pracovnik, tak to kupodivu neni duvod k vypovedi.

0 0
možnosti
M

motýl-bombardér.

9. 11. 2011 20:34
nic

překvapivého, z klávesnice populisty v podstatě v normě. restauratér zaměstná po sobě 15 vysokých kuchařů. všechny postupně vyházel, protože mu kradli maso. přijde 16. vysoký poctivý kuchař, který by nikdy nic neukradl. restauratér ho nezaměstná, protože podle něj vysocí kuchaři kradou. je restauratér zralý na blázinec? :-)

2 0
možnosti
PM

G3000

9. 11. 2011 22:02
Re: nic

Tohle je nějaký příklad z praxe?

0 0
možnosti
JN

namestii

9. 11. 2011 20:33
Chápu jí.

Taky už třeba nikdy nezaměstnám mladou bezdětnou, nebo člověka s malými dětmi. ... Člověk se spálí a poučí.

0 0
možnosti
1

12dotuctu

9. 11. 2011 20:11
Cikána nebo cikánku

bych nikdy nezaměstnal.

0 0
možnosti
1

12dotuctu

9. 11. 2011 20:13
Re: Cikána nebo cikánku

Ať si je zaměstná romea.cz;-)

1 0
možnosti

narvikk

9. 11. 2011 15:08
Zastávám se ženy, která.... a navrhuji konečné řešení.

V tom titulku chybí už je jedno slovo.... Pane Machu, s Vašimi články a postřehy často souhlasím, tento je však bohužel z té druhé kategorie. Je to velmi demagogický a veskrze rasistický text. To, že nikdo nesmí býti diskriminován na základě rasy, náboženství atd... nám nikdo "nediktuje z Bruselu", ale je to součástí Listiny základních práv a svobod. Myslím, že je to tak v pořádku a nelze tato základní práva zpochybňovat. Samozřejmě nikdo nikomu nenařizuje, že někoho MUSÍ zaměstnat (to je demagogie), ale nesmí tak činit na základě rasových předsudků. Já bych se vás zeptal: myslíte, že každý kdo je bílý = vzorný zaměstnanec a pracovník? Jak by se Vám líbilo, kdyby Vás v Rakousku nepustili ani do obchodu s poukazem, že všichni Češi jsou zloději... atd.? Opatrně proto s tou pandořinou skříňkou...

3 0
možnosti
JM

janacz

9. 11. 2011 15:24
Re: Zastávám se ženy, která.... a navrhuji konečné řešení.

Nikdy nepochopím, proč by se podnikatel nemohl rozhodnout, koho zaměstnat. Jde o jeho rizika. a to Byby v Rakousku samozřejmě mě pustí do obchodu, protože jim dám utržit. - to už vůbec nesedí.

0 0
možnosti
J

jimmy1980621

9. 11. 2011 14:07
Typický populismus

Petr Mach je ekonom a předseda Strany svobodných občanů, pokud se pan Mach považuje za ekonoma tak nevím, kde takovou myšlenku vyplodil "když tě nechtějí zaměstnat tak běž podnikat", skoro mi to přidadá, že pan Mach převzal některé myšlenky od Dělnické strany sociální spravedlnosti. 

Pane Machu mám pro vás již 20 let starou informaci romové v ČR podnikají a zaměstnávají romy. Ale i přesto jsou diskriminováni a jak tu stále tvrdím majoritní společnost nikdy neuzná, že jiná menšina je diskriminována. V takovém státě je pak demokracie jen pro vyvolené to romové v ČR nejsou.

Nevím zda by jste loboval za paní Ševčíkovou, kdyby odmítla zaměstnat tělesně postiženého jen proto, že je na invalidním vozíku a nemůže jít do schodů.

Česká republika přijala Listinu práv a svobod, kde se také garantuje, že člověk nebude diskriminován z důvodu jiné rasy. Přepokládám, že jako člověk, který se angažuje v politice jste tuto listinu četl a respektujete ji.

0 0
možnosti
C

celim

9. 11. 2011 14:19
Re: Typický populismus

No problém je v tom, že Cikány nikdo nechce ne proto, že jsou jiné rasy(i když také Indoevropané), ale kvůli zkušenostem, které s nimi udělali. Ten, kdo je nikdy nezaměstnal, tak to zkusí, protože doufá, že to vyjde a on někomu pomůže. Ale když to nevyjde a on se jednou či vícekráte zklame, tak začne brát na vědomí obecné mínění a už je vícekráte nezaměstná jako ta majitelka prádelny, kterou ukazovali v TV! Prostě i dítě se o kamna spálí jen jednou! Samozřejmě, že se může napálit i s rodilým Čechem, ale u těch Cikánů je ta pravděpodobnost bohužel mnohem vyšší, jak ukazují zkušenosti zaměstnavatelů!

4 0
možnosti
PM

metafrik

9. 11. 2011 13:22
populoblábol, hodný internetových svazáků

v článku jsou evidentní lži

samotný fakt, že někoho nezaměstnáte postižitelný není

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

9. 11. 2011 13:53
Re: populoblábol, hodný internetových svazáků

Jen si nesmíte vybrat podle vlastního uvážení.

0 0
možnosti
EC

El ChupaNibre

9. 11. 2011 12:39
Cikáni jsou jednoduše mimoni...

...teď čtu v jiném článku, že "....nikdo nechce zajistit cikánům práci". Je to mentálně zaostalá komunita, která není schopná pochopit ani základní věci: nedělat bordel, spolehlivě pracovat, platit dluhy.... prostě tohle jde naprosto mimo ně. Oni to snad ani nedělají schválně, jim to prostě nedochází. Ale proč bych to já jako např. majitel firmy měl nějak řešit? Cikáni ať si třeba spí pod mostem, já chci mít ve firmě někoho, na koho se dá spolehnout.

3 0
možnosti
C

celim

9. 11. 2011 13:37
Re: Cikáni jsou jednoduše mimoni...

Tak oni za své postoje moc nemohou. Je to v genech. Kdysi jsem četl, že lidi lze rozdělit na dvě základní skupiny: plánovače a spotřebitele(snad jsem ta pojmenování nepopletl). Plánovač ví, že když si neudělá zásoby, tak může přijít období, kdy bez nich chcípne hlady. Na rozdíl od něj toto spotřebitel neřeší. Dneska má co jíst, tak se nají do sytosti a bude se radovat ze života a tak co by se staral co bude až zítra.však ono se uvidí. Nějaké banány(jablka) rostou u cesty, případně se někde něco "sežene" a bude zase dobře. Do první skupiny patří Evropané, Japonci, Číňané, nebo třeba Vietnamci. Do té druhé zase černoši, Indové a třeba právě naši opálení. Proto se Vietnamci tak dobře integrovali za pár let a ti druzí to až na výjimky potvrzující pravidlo, nedokázali ani za 600let!

1 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky