Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

takhletedyne

8. 11. 2011 17:37
Pane Mach, prosím sledujte ten případ a když ta paní dostane

pokutu, tak Vás velice moc žádám, aby jste založil sbírku. Budu jeden s prvních kdo přispěje. Děkuji !!

2 0
možnosti
RP

Romiiik11

8. 11. 2011 18:06
Re: Pane Mach, prosím sledujte ten případ a když ta paní dostane

Tak to si připravte těch peněz více. Paní podnikatelce to totiž očividně rychleji mluví, než myslí.

0 0
možnosti
A

aynrandova

8. 11. 2011 17:02
jsem rad Petre

ze pozorne ctes me spisky a naucil ses fraze jako "prirozene pravo" a dalsi. Jsi pozorny zak a jednou budes apostolem. Zatim ale ne.

0 0
možnosti
BB

overcurious

8. 11. 2011 16:27
+1

Kdyz jsem si vybiral manzelku, taky jsem diskriminoval hodne jinych divek. Kazdy z nas diskriminuje denne. Jenom stat nemuze diskriminovat sve obcane, protoze funkci statu je chranit prava. Ja nemam povinnost chranit nici prava, a proto vubec neni spatne, pokud diskriminuju.

0 0
možnosti
AJ

aljavX

8. 11. 2011 16:14
vceku souhlas, ale karmu nedám, jelikož

si např.myslím že nějaká kontrola ze strany např.úřadu práce být musí. Pořád je tu dost podnikatelů zaměstnavatelů, kteří jsou schopni zaměstnance "vytunelovat". Také si myslím, že hranice minimální mzdy je prospěšná( nekomentuji její výši). Už vidím platy prodavaček SMarketech a pod., pokud by neexistovala

0 0
možnosti

martinxz

8. 11. 2011 16:54
Re: vceku souhlas, ale karmu nedám, jelikož

kontroly být nemusí. Žijeme v právním státu a sepisujeme pracovní smlouvy. Mzdy nejsou nahodilé, jsou odrazem situace. Je možné že po poklesu nezaměstnanosti a zrušením mimimální mzdy by naopak došlo ke zvýšení platů, protože by bylo méně zájemců o tuto práci.

0 0
možnosti
RZ

krabicoidni_krabice

8. 11. 2011 15:28
No teda, a já dodnes myslel,

že koho si zaměstnám je moje věc, přece si někdo nemůže vynucovat, abych ho zaměstnal... I když uznávám, moc romů bych mezi počítačovými experty nenašel... Ale nezlobte se, říkat někomu, že jej nezaměstnám, protože je rom, je na hranici nesvéprávnosti. Udělám pohovor, zapíšu si informace a řeknu že se ozvu. Šmytec...

2 0
možnosti
K

kion333

8. 11. 2011 18:42
Re: No teda, a já dodnes myslel,

R^

0 0
možnosti
K

kyjovan.cz

8. 11. 2011 15:07
Trochu jiný facebook

http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PatraniMedia.aspx

Hledání je taky dobrý... ;-)

1 0
možnosti
SHX

Sir Humprey XXX

8. 11. 2011 18:23
Re: Moje odpověď na článek pana Macha

on se tě někdo na něco ptal?

4 0
možnosti
JV

pan vomáčka

8. 11. 2011 13:27
příznivci antidiskriminačních zákonů

mají sklon házet všechny odpůrce těchto zákonů do jednoho rasistického pytle. nicméně pro mnoho z těchto odpůrců (včetně Macha) není nepřítelem nepřizpůsobivý příslušník menšiny, nepřítelem je zde státní nařizování. stát říká, že do přijímání zaměstnanců národnostní předsudky nepatří. celé přijímací řízení je ale na předsudcích založeno! zda je absolvovaná škola dobrá nebo špatná je předsudek, zda je praxe dost dlouhá je také předsudek, stejně tak jsou předsudky národnost, věk a pohlaví. stát v tomto případě vykročil směrem "zabráníme morální nespravedlnosti!", problémem je, kde tento krok ad absurdum může skončit. vezměme romskou absolventku práv z plzně, měl by stát chránit její morální právo nebýt odmítnuta protože je romka? nebo protože možná bude mít za rok dítě? protože její škola má špatnou pověst? každý z těchto důvodů je do určité míry nespravedlivý, měl by je ale posuzovat stát?

2 0
možnosti
JV

pan vomáčka

8. 11. 2011 13:34
Re: příznivci antidiskriminačních zákonů

u národnostních menšin de facto dochází k pozitivní diskriminaci - stát je chrání při přijímací řízení, jiné skupiny obyvatel (např. absolventy plzeňských práv) ale ve stejném případě nechrání a všechny skupiny ani z principu chránit nemůže

0 0
možnosti
RP

Romiiik11

8. 11. 2011 13:07
Trh práce je konkurenční prostředí jako každé jiné.

Obyvatelé této země se vždy museli živit vlastní prací, jinak by umřeli hlady. Cikáni tuto potřebu nikdy neměli, protože si přivlastňovali výsledky práce jiných - říkejte si tomu třeba jiná kultura, já si o tom myslím svoje. Výsledkem je, že nemají ani pracovní návyky (k čemu?), ani pojem o nutnosti plánovat vlastní budoucnost (on se někdo postará), potažmo budoucnost vlastních dětí (např. vzdělání). Na trhu práce se tedy logicky diskriminují sami, protože v naší konkurenci prostě nemají co nabídnout. Až se z příživnictví dopracují k slušnému způsobu života, pak se můžeme bavit dál. Ale to chce na sobě začít pracovat, což je zásadní problém. 

Navrhované "řešení" pana Macha je sice nesmyslné, ale u členů SSO jsem si už tak nějak zvykl. V ojedinělých případech jistě fungovat může, jako řešení čehokoli je to však s prominutím kravina.

3 0
možnosti
L

Leinad

8. 11. 2011 20:50
Re: Trh práce je konkurenční prostředí jako každé jiné.

Jak víte, že nemají co nabídnout, když odpověď zaměstnavatele je "jste cikán" místo "nemáte kvalifikaci"?

Jak se mají dopracovat slušného způsobu života, když mají omezené příležitosti (dobře, začít podnikat nebo vybrat si jiného zaměstnavatele)

0 0
možnosti
L

lu1

8. 11. 2011 12:27
slušní Romové to mají těžké

...protože většina lidí nechce Romy ať již díky předsudkům nebo zkušenosti zaměstnat. Akorát že většina lidí jim to neřekne přímo, ale prostě si vybere jiného uchazeče. Tím ale vzniká začarovaný kruh, protože i ti Romové, kteří pracovat chtějí, mají menší šanci získat práci než neromové. Tak to je a žádný antidiskriminační zákon s tím naprosto nic neudělá...Romové si svoji pověst vybudovali sami a primárně oni se musí snažit ji změnit.

4 0
možnosti
JM

M99

8. 11. 2011 13:20
Re: slušní Romové to mají těžké

Jaci romove a neromove? Boha.... Bílí a nebílí? Jste snad nerom?

Cikani a bili.

0 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky