Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

praveverka

8. 11. 2011 9:17
ubohá romka i kdyby

se slzami vyprávěla na úřadě práce že ji na pohovoru vyhodili s tím že je barevná tak ji neuvěří, budou ji považovat za lhářku a možna i vyhodí z evidence práce za nespolupráci. skvelá to zeme, skvelý to system....Rv

1 0
možnosti
PM

G3000

8. 11. 2011 9:41
Re: ubohá romka i kdyby

Na nic nečekejte a vezměte jí k sobě do firmy a třeba i domů

3 0
možnosti
TH

Gmurr

8. 11. 2011 8:18
pane Machu uverejnete zde prosim, zakon

ktery nekomu narizuje, ze MUSI zamestnat nekoho, koho nechce zamestnat.

Moc by me to zajimalo. Dekuji.

PS. Pokud to neuverejnite, pisete jen a jen zvasty.

1 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

8. 11. 2011 8:25
Re: pane Machu uverejnete zde prosim, zakon

NEMUSI zamestnat, ale zaroven NEMUZE odmitnout nevyhovujiciho uchazece bez toho, aniz by si musel vymyslet nejake zastupne duvody. proc nemuze zamestnavatel proste rict: "NE, nezamestnam te, proto a proto", pricemz pod pojmy "proto a proto" uvede SKUTECNE duvody, ktere ho k takovemu chovani vedou ... a to prosim pekne bez toho aby se zajimal, jestli se ty skutecne duvody nekomu libi nebo nelibi ?

kdyz se me zenska nelibi, take si nevymyslim zastupne duvody proto, abych ji odmitl ... proste ji narovinu reknu, ze se me nelibi, pripadne ze je hnusna jak vystudovana gender studies specialist, a tim to pro me konci.

1 0
možnosti
R

roman36c

8. 11. 2011 7:15
Tak jsme se zasmáli,

pan Mach nám předvedl co je to populismus a můžeme jít dál. Třeba by nám chtěl Mach vysvětlit, jak to jeho strana myslí s autorským právem a patenty. Je neuvěřitelné kolik toho má tato tzv. pravicová strana společného s předlistopadovou KSČ.

2 0
možnosti
VC

vena65

8. 11. 2011 10:07
Re: Tak jsme se zasmáli,

Vy jste přece velkopodnikatel. Hoďte mi sem na sebe kontakt, já vám tam budu posílat ty cikány, které odmítnu, ať neztrácejí čas a nechodí do firem, kde prostě cikány nechtějí.

2 0
možnosti
W1

Woren 1

8. 11. 2011 0:30
Romové už dávno podnikají,

zpravidla nikoli na živnostenský list. Obory jejich zájmu jsou na hraně nebo i daleko za hranicí zákona. Všichni je známe nebo tušíme, ale nikomu z těch nahoře to nevadí. Nezdaněný výdělek spolu s dávkami je příjmem daleko přesahující průměrný plat. A pak, že jsou to diskriminovaní, sociálně slabí a potřební spoluobčané !

1 0
možnosti
BH

dropa

8. 11. 2011 22:04
Re: Romové už dávno podnikají,

R^

0 0
možnosti
D

defi

8. 11. 2011 0:25
souhlasil bych pouze částečně

ano, jestliže má někdo svoji vlastní firmu, může zaměstnat koho on chce. A je celkem nesmyslné, popotahovat takové podnikatele po soudech jen proto, že nezaměstnávají např. blonďáky, je nesmysl. Na druhou stranu je dobře, že existuje antidiskriminační zákon. Pomáhá sehnat a uzavřít práci těm, kteří ji opravdu chtějí. A´t je to ve státních či městských podnicích nebo neziskových a příspěvkových agenturách. Toto všechno je potřeba rozlišit. Pokud si podnikatel vše uhradil sám, jede jen ze svého, je to jeho boj a měl by mít právo si vybírat. Pokud je ale jakkoliv dotován státem, měl by být otevřen všem jeho obyvatelům bez rozdílu.

0 0
možnosti

martinxz

8. 11. 2011 3:51
Re: souhlasil bych pouze částečně

antidiskriminační zákon nikomu nepomáhá. Zaměstnavatel už dopředu ví koho chce, ale do inzerátu to napsat nemůže (aby nediskriminoval). Spousta lidí se tak snaží zbytečně a dopředu už je rozhodnuté, že uspějí. Tento zákon je spíše škodlivý, plýtvá časem lidí a kvůli častým neúspěchům při žádosti o práci i snižuje sebevědomí.

2 0
možnosti
DZ

Clovek obycejny

7. 11. 2011 23:19
sice

trochu populistický článek, ale asi vám dám příští volby hlas. Uvidíme jak to půjde

2 0
možnosti
L

lbc.koko

7. 11. 2011 22:36
popište rozdíl

Nevidím rozdíl mezi vaši obhajobou a tímto příkladem:

Vlastním zbraň. Zbraň je v mém soukromém vlastnictví a jelikož je plně moje mohu zastřelit koho chci, protože je ta zbraň má.

Vlastním společnost. Společnost je 100% v mém vlastnictví držím všechny akcie. Mohu si vybírat a nevybírat koho chci a to i na základech předsudků i když to tu či jinou menšinu odsuzuji do nesvobody

Nevolám po represi a státní kontrole. Většina zde asi tuší že je to nesmysl který nikam nevede. Spíše vyzývám k toleranci ( kterou máte v ideovém programu) rasy a i náboženství. Přeci jen tohle eticky obhájit nejde. Ještě tu nikdo nepřišel s etickou obhajobou toho čeho se tu tak vehemetně zastáváte. Jen se do mě pusťte s věcnou kritikou.  Já Svobodné podporuju, ale tyhle xenofobní výkřiky před nikým v mém okolí neobhájím. A porušujete tím defacto vlastní Idee, to čím se tu hodně lidí ohání... máme idee jsme víc...  nikdy nebudeme víc a lepší, ale můžeme se pokusit dělat věci jinak líp

0 0
možnosti
JB

majorBorovicka

7. 11. 2011 22:57
Re: popište rozdíl

no pokud nerozlišujete ty dva případy, které jste uvedl, Bůh s Vámi.

3 0
možnosti
PZ

Psí zadek

7. 11. 2011 22:13
Co mají chudáci Romové dělat? Podnikat!

Kde vezmou  kapitál? Půjčíte jim?

0 0
možnosti
JM

M99

7. 11. 2011 22:23
Re: Co mají chudáci Romové dělat? Podnikat!

Ano. Za stejnych podminek jako komukoliv jinymu.

0 0
možnosti
K

kaktusak

7. 11. 2011 22:03
Výrobní prostředky mají být pod demokratickou kontrolou

pracujících. Právě v kapitalismu spočívá totiž skutečná příčina dnešních potíží. Odvádění pozornosti rozdmýcháváním rasismu už jednou vedlo ke genocidě Židů, není radno si s tím zahrávat jenom kvůli vlastnímu blahobytnému životu.

0 0
možnosti
JM

M99

7. 11. 2011 22:08
Re: Výrobní prostředky mají být pod demokratickou kontrolou

Jo.... vyrobni prostredky jsou sice v drzeni soukromyho sektoru, jsou ale pod kontrolou statu(pracujicich)....diky regulacim s nimi nemuze soukromy sektor svobodne nakladat. To je stejnej omyl jako trzni prostredi. Taky ve skutecnosti trzni neni....v rade odvetvi vubec. Je to kapitalismus? Ne neni.

A nechte si tu demagogii od cesty. Nikdo nikoho vrazdit nechce a ani dopustit to nechce. Prave proto je treba odstranit tyto nerovnosti....prave ty nerovnosti mohou za soucasny rasisticky nalady.

0 0
možnosti
PCZK

Pic Club za kopějku

7. 11. 2011 21:49
Machovy literární, černé perly.....Neberu.

Při vším respektu ke vzdělanostní a odborné úrovni pana Macha, musím pochybovat o jeho dostatečných zkušenostech v normálním lidském životě. Jeho pofidérní, naivní názory a hlavně vyslovené rady a závěry v tomto nepokrytě populistickém článku, mně připadají přinejmenším plytké a hloupé.Rv

Pan Mach není cikán, ani Rom, patří k majoritní vrstvě a je inženýrem ekonomie, vystudoval v již "porevoluční", popřevratové době. Z jakých poměrů pochází, ponechávám stranou, ale jisté je, že jeho startovací dráha byla úplně jinde a jiném stadiónu, než startovací čára i dráha kdejakého příslušníka cikánsko (romské) pospolitosti v Česku. O tom není pochyb.

Pan Mach nezačal pracovat a podnikat rukama, nýbrž hlavou. Jak a kdo mu cestu a cestičky k jeho minulým funkcím a postům i nynějšímu postavení pomáhal zajistit, může být otázka, hodná podrobnější odpovědi. Odpovědi, která by jistě zaujala gádža i Roma.

2 0
možnosti
JM

M99

7. 11. 2011 21:59
Re: Machovy literární, černé perly.....Neberu.

Pan Mach a politicka strana, kde figuruje, ma neco, diky cemu se nemusi snizovat k populismu. Neco, co drtiva vetsina stran v CR nema. Ideje. Jasne definovane klasickym liberalismem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky