Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LD

levicova destrukce

27. 1. 2012 9:25
Lze spočítat, kolik stojí celý provoz

tohoto byrokratického molocha? Nemyslím oficiální úředníky v Bruselu. Ale naše, kteří mají tisíce kanceláří, stovky operačních programů a tisíce lidí, kteří se tím zabývají? Prostě celá agenda včetně těch, kdo vláčky do Bruselu a zpět kontrolují, hlídají a přejímají? A platíme je my, povinně? Můj odhad je, že to o polovinu převyšuje dotace, ale nevím, jak to spočítat přesně. Pouze Německo zprůměrováním slabých měn vůči Marce apod. v podstatě devalvovalo a strašně na vývozu vydělalo. Nám toí trochu pomohlo, ale zásluhou samostatné měny. Děkuji[>-]

1 0
možnosti
MP

dedicate

26. 1. 2012 23:58
Krátkozraký a hloupý názor

Je nutno přihlédnout k tomu, že Eu nám  pomohla ne půjčkou, ale darem sumárně 18O miliardami korun.A o stejnou částku jsme přišli vlastní neschopností.A ještě část  z těch 18O miliard byla námi rozkradena.Není třeba se tvářit chlapácky a Eu kritizovat, když jednou rukou bereme a slovně se jí pošklebujeme.Je to mínění našeho pana prezidenta tak extrémně zaměřeného proti Eu, že lze s jistotou tvrdit, že je raněněn ideologickou slepotou.Jsme v jednom týmu Eu , po kolenou jsme tam  v roce 2OO4 lezli, je třeba za tento tým hrát i v době, když se zrovna nedaří.To by měla být samozřejmost a slušnost o které se ani nediskutuje.Měli jsme podle propočtu půjčit MMF 9O miliard korun.Laťku jsme podlezli, jako už obvykle a ještě jsme z toho ústy pana premiéra dokázali udělat ze sebe hrdiny.Musí to za nás  doplatit  někdo jiný...pokud se bude trvat na podpůrném fondu domluveném na  2OO miliard eur.To je nám pochopitelně jedno.Nemluvě už o tom, že pokud  by se dostalo Eu totálně do kolen , my 2x tak

7 0
možnosti
VN

naroznej

27. 1. 2012 9:14
Re: Krátkozraký a hloupý názor

Souhlas. Vztah ČR ve EU lze nazvat jako partnerský.

Přeneseno do roviny rodinných vztahů. Ženská , která se nalepí na chlapa , kterému se zrovna daří a když se mu dařit přestane tak jej kopne někam , není nic více než svi....ně . A v podobně by na tom byla tato země , kdyby se snažila vystoupit z EU.

4 0
možnosti
CSZ

Chcete-li se zapojit

26. 1. 2012 21:15
Dobrý den

Na demonstraci jsem nebyl už hodně dlouho ani po vstupu do unie který beru jako křivdu . Ale te´d jsem hodně naštvaný;-€ voláním poslancům se moc asi nezmění těm je to jedno

0 0
možnosti
R

rudaz

26. 1. 2012 22:27
Re: Dobrý den

Chcete-li se zapojit, mrkněte všichni na Facebooku na Jan Rytíř nebo paní Jana Bobošíková. Vlastně Suverenita mluví za vše...R^

0 0
možnosti
PS

Petr4905

26. 1. 2012 20:03
Není to poprvé

ani naposledy. Silná slova a skutek utek. To je ODS již dlouho (od Topolánka) a za Nečase se v tom pokračuje.

1 0
možnosti
VB

velky bratr

31. 1. 2012 21:02
Re: Není to poprvé

To je ale ODS odjakziva, stejne jako ostatni parlamentni strany. Jejich zajem je uplne jiny nez zajmy jejich volicu.

0 0
možnosti
K

kion121

26. 1. 2012 19:09
.

R^

0 0
možnosti
NM

Novotny Martin

26. 1. 2012 17:47
Co jiného se dalo od Kalouska a spol čekat?

Zase jen podraz na lidi. Tvrdil nám, že půjčka nepůjde z rozpočtu, a ejhle. Půjčka sice z rozpočtu nepůjde, ale když ČNB o peníze z půjčky přijde, tak se jí ztráta uhradí - z rozpočtu.

Je to podvodník, stejně jako Švarcenberk. Ale mám pro ně řešení. Když je ta půjčka tak bezpečná, tak ať  dá každý ministr, který schválil půjčku, svůj nemovitý majetek jako zástavu ve prospěch ČNB. Prostě by měli plomby na všech nemovitostech v KN a ČNB by, v případě, že by nedostala prostředky včas v plné výši zpět, mohla uspokojit své nároky přednostně prodejem těchto nemovitostí. Předpokládám, že třeba Orlík by se prodával celkem dobře. Ale to, že by ta půjčka byla riziková, to je nesmysl a páni ministři by tím přece nic neriskovali. 

Ať Kalousek ukáže, že je chachar s gulama a navrhne toto jako záruku pro jednání v Poslanecké sněmovně.;-€

11 0
možnosti
TJ

Tomáš Jefferson

26. 1. 2012 17:45
V 1.řadě zklamal Singer,Hampl,Tomšík,Janáček,Lízal,Řežábek,.

..Zamrazilová.Průzračný alibismus výše zmíněných.Stačilo říct:"Díky za zeptání MMF,ale výhodnější je pro nás ponechat si ty miliardy."Půjčí výše zmínění ze své kapsy předluženému,nepracujícímu gamblerovi a narkotickému,nepracujícímu závislákovi ?Jde o faktické snížení kupní síly Kč,krádež peněz občanů ČR za bílého dne s úsměvem na rtech,s pocitem poctivě odvedené práce.Precedent bude na světě,za půl roku vyhodí z okna dalších x miliard,za dalšího půl roku y miliard,atd.Nikdo nebude osobně zodpovědný.

Co to je chtít "státní záruky" ?Občané budou ručit svými penězi za vyhození 38 miliard Kč do černé řecké,irské,portugalské a dalších děr.Udělá tohle dobrý hospodář,normální rodina se svými penězi?Z cizí peněženky se to půjčuje,že pánové a dámo z ČNB ?

Pánové a dáma si pro sebe peníze natisknou.Kupní síla úspor a peněz občanů je pro ně pouze zábavná hra s čísly.S poctivou prací,kt.tvoří skutečné hodnoty,z níž se platí daně,na tyhle lidi nechoďte.Koukali by na vás jako na otravný hmyz.

5 0
možnosti
JT

Pivomil Ochmelka

26. 1. 2012 10:44
Zajímavé je,

jaké vášně vzbudí tato jednorázová akce vlády, zatímco, jak už níže někdo zmínil, skutečnost, že se u nás mrzkých 38 miliard rozkrade z rozpočtu každoročně během několika měsíců, nechává politika pana Macha zcela chladným. Takže je obtížné si nemyslet, že jen kdyby mohl, pan Mach se svou stranou by se té každoroční rozkrádačky zúčastnil též. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky