Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

marek018

28. 2. 2012 14:11
Ano vystupme z EU!

Pak s námi každý bude určitě rád obchodovat, my jsme přeci zcela soběstační a nezávislí na vývozuR^

Podobné texty mi přijdou jak dětské tlachání, bez širší úvahy nad důsledky.

3 0
možnosti
ML

meyla

28. 2. 2012 14:41
Re: Ano vystupme z EU!

Jmenuje se to EEA a mohlo by to do začátku stačit jako alternativa. Náš export nedotčen. Jako Norsko či Švýcarsko, ty také jen dětsky tlachají bez důsledků? Zdá se mi, že jste malinko mimo mísu. Vám je zkrátka v té reálně socialistické EU dobře, viďte. Chápu pak, že nevidíte (resp. nechcete vidět) alternativy.

1 0
možnosti
JJ

Podloženej Paroubek

28. 2. 2012 14:10
propaganda SSO

dostalo mě, jak nebýt záruk za půjčku MMF (to je naše aktivum, nikoliv pasivum u důvěryhodné instituce), mohli se naši důchodci mít jako prasata v žitě. Tihle hoši z SSO studovali nikoliv ekonomii ale propagandu v sebraných spisech Josefa Goebbelse.

4 0
možnosti
P

pithart

28. 2. 2012 14:52
Re: propaganda SSO

Jo, taky ručím za půjčku jednomu co se třese o práci. Mám štěstí, že mám tak hodnotný a cený aktivum. Vole! Rv

3 0
možnosti
K

karel_vvv

28. 2. 2012 14:08
Paradox

Státem zaměstnaní lidé - přímo správa a zaměstnanci rozpočtových, městských a dotovaných organizací - mají větší plat než lidé, kteří pracují v produktivní sféře a celý ten blázinec živí. Čím dříve tento systém krachne, tím lépe.

Dokud se tohle nezmění, nikam se nepohneme.

5 0
možnosti
JJ

Podloženej Paroubek

28. 2. 2012 14:02
pan Mach zkresluje a občas si i zalže

pan Mach je jako ryba ve vodě, když může zkreslovat: "Tyto peníze sice neputovaly přímo do Bruselu, ale musely být utraceny na projekty, které si přál a schválil Brusel"

Ty projekty si nepřeje Brusel, ani je neschvaluje. Brusel stanovuje obecně oblast, do kterých je ochoten investovat dotace. Ty operační programy vymýšlí národní ministerstva a ta plně zodpovídají za výběr, schvalování a kontrolu projektů. Mach hází numera vycucaná z prstu, jako třeba ta o 19 miliardách na úředníky pracující pro Brusel. Hbitě započetl záruku za půjčku, která bere důchodcům jejich důchody. Opět blábolí o nesmyslu, že musíme mít 40% VŠ. Přitom jím citovaný materiál nic takového neříká. Mám se tím opravdu zabývat dál? To po mě nemůže nikdo chtít. Je to blábolista

5 0
možnosti
JJ

Podloženej Paroubek

28. 2. 2012 14:03
Re: pan Mach zkresluje a občas si i zalže

když pan Mach něco tvrdí, neznamená to, že skutečností nemusí být pravý opak. I kdyby náhodou uvedl, z čeho cituje. Nedávno tu tvrdil, že dle nařízení EU 40 % lidí musí mít vysokou školu. A citoval i zdroj. Podle pana Macha "Členské státy MUSÍ na své úrovni tyto priority implementovat." Přitom citovaný materiál explicitně uvádí: "Evropská rada zdůrazňuje pravomoc členských států vymezovat a provádět kvantitativní cíle v oblasti vzdělávání, a pravomoc členských států volně stanovit své národní cíle na základě nejvhodnějších ukazatelů, s ohledem na jejich národní situaci a priority."

Věřte pak takovému člověkuRv

5 0
možnosti
S

solfernus1

28. 2. 2012 13:51
EU

je tedy letadlo.Když dostáváme víc, než vložíme.Takže každopádně to musí jednou padnout.Jen hloupá ovce uvěří žvástům, že být ve spolku EU se nám vyplatí.Nač posílat peníze do EU a pak je pod její taktovkou utrácet, když je můžem utratit rovnou.Dotace jsou svinstvo

4 0
možnosti
JP

Pšenda

28. 2. 2012 14:22
Re: EU

to ze my dostaneme (mozna) vic nez vlozime zdaleka neznamena ze to tak maji vsichni. Navic se blizi doba, tusim ze 2017, kdy zdroj penez z EU vyschne. Uz budme natolik rozvinuti, ze dotace nam poskytnuty nebudou.

0 0
možnosti
H

henrik.veliky

28. 2. 2012 13:25
Asi tak

Kdyby vládl mach,dotována by byla pouze díla velkého kormidelníka.

2 0
možnosti
PE

Upřímný politik

28. 2. 2012 13:14
Mars

Pan Mach mluví o Marsu, coby-kdyby. Karty jsou nyní rozdány nějak a my musíme odehrát nejlépe jak můžeme s tím co máme. My nepřehlasujeme Francii s Německem, nezměníme dotační politiku EU (alespoň ne v blízké době). Pro nás existuje jen možnost být členem EU se vším co to obnáší a nebo nebýt. Co by znamenalo nebýt, si není těžké dovodit. Jen šílenec si může myslet, že bychom na tom byly lépe.

5 0
možnosti
MB

mbem

28. 2. 2012 13:19
Re: Mars

Něco jakou "Auto míří k útesům, jen šílenec by vystoupil a šel pěšky." ;-D

6 0
možnosti

Causabone

28. 2. 2012 12:51
...

řekl bych že to je ještě mírné. Vlastně tam není vůbec započítaný pokles růstu. Tedy ztráty tím, že přešlapujeme na místě. Protože jsme členy nedůvěryhodného spolku. Máme dražší půjčky než by jsme jinak měli. Jiné oblasti světa ekonomicky rostou zatímco eu se vymlouvá na krizi, kterou si sama způsobuje. Ztráty způsobené řízeným hospodářstvím, které se už velmi začíná podobá něčemu čemu se myslím říkalo nedostatkové hospodářství. Atd.

Tohle se asi nedá vycucat z prstů, každopádně tam také nějaké miliardy lítají.

5 0
možnosti
VP

Live_in_the_death

28. 2. 2012 12:57
Re: ...

hodně ale hodně úsměvné. Dražší půjčky nemáme díky EU. Které ty jiné oblasti světa rostou? Nevidím moc u nás řízené hospodářství kromě zemědělství nebo snad nám EU nařizuje, kolik můžeme vyrobit aut, židlí, elektřiny? Za co bude ještě odpovědná EU? Náš zahraniční obchod je orientován na evropský trh a vždycky tomu tak bylo nebo si snad myslíte, že jsme schopni konkurovat Číně nebo USA či Japonsku a dovážet tam velké objemy zboží?

3 0
možnosti
PE

Upřímný politik

28. 2. 2012 12:48
kofinancování

Kofinancování projektů nelze brát jako příspěvek do EU. Pane Mach, i když vás EU nenechá spát, tak je nutné přiznat, že vesnice a městečka by své kanalizace, vodovody, školy atd. neufinancovala. Ani ten největší skeptik nemůže popřít účelnost uvedeného. Že se plýtvá na cyklostezkách, uplácí a přeplácí nutná administrativa je pravda, ale v součtu jsme plusoví. Že dotace deformují trh je pravda, ale zříci se jich je nesmysl.

1 0
možnosti
PS

Petr4905

28. 2. 2012 12:50
Re: kofinancování

Kofinancování nesmyslných projektů je ale vyhazování peněz kvůli EU!

2 0
možnosti
H

henrik.veliky

28. 2. 2012 12:47
Jsou témata ,ke kterým máte blíže

Skuste spočítat,kolik nás stojí hradní pán ,spolek jeho podržtašků a nohsledů,to bych si se zájmem přečetl.Eu odstranila hranice v evropě,to mi  stačí.Takoví jako vy jenom házíte špínu na jiné a vlastní nevidíte.

3 0
možnosti
PS

Petr4905

28. 2. 2012 12:49
Re: Jsou témata ,ke kterým máte blíže

To je "opravdu věcná argumentace" !

3 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 34,93
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky