Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dotovat cokoliv (a kohokoliv) na úkor jiných je nehorázné.

3 1
možnosti

H14o68n55z16a 27K19u17k54a

14. 11. 2012 16:56

"Daně škodí."  Kde to mám podepsat?:-P

7 1
možnosti

Nejhorší na všem je, že lidé si o vyší daně svou závistí, pramnenící ve lžích popírající slabost všeho druhu říkají podporou levicových intelektuálů, které vídáme v ulicích a na tiskových konferencí s účastí odborových bosů. Výsledkem se ustanovuje státní pravda většiny, která krádež cizých prostředků poctivých samostatně uvažujících jednotlivců nedobrovolně zákonem a soudní mocí legalizuje v regulovanou morálku a staví za ohradu neposlušné a nerozumné menšiny "dětských pravicových kroužků."

6 3
možnosti
Foto

Přecedo, máš tam chybu. "Filmový průmysl dostává od státu stovky miliard" a hned pod tím, že dostal 600+něco milionů, z toho navíc významnou část z mezinárodního programu Media. Miliony a miliardy není to samý, ekonome.

Ta půlmiliarda tady zaměstná docela dost lidí, kteří by jinak třeba byli na pracáku. Anebo by zabrali místa někomu jinými, kdo by byl na pracáku. Takhle ti zaměstnaní svůj výdělek utratí a tím na daních (DPH) státu vrátí. A navíc podporujeme kulturu, kterou ta vaše sranda-partaj asi nepotřeboje, co?

A závěrem kontrolní otázka: Jaký procento myslíš, že ta půlmiarda představuje ve státním rozpočtu? A opravdu to může být řešení jistých momentálních hospodářských potíží? Řešení srovnatelný s dopadem zvýšení DPH?

4 10
možnosti
Foto

"Ta půlmiliarda tady zaměstná docela dost lidí, kteří by jinak třeba byli na pracáku. Anebo by zabrali místa někomu jinými

, kdo by byl na pracáku" - Jestli to opravdu vidíte takhle tak Vám doporučuji přečíst si knihu Ekonomie v jedné lekci a to myslím vážně. :-)

7 7
možnosti
Foto

Nejhorší co může stát dělat dotovat určité segmenty trhu na úkor těch ostatních od kterých vybírá daně. ;-( Já třeba českou filmovou tvorbu vůbec rád nemám a tak úmyslně na ně nechodím do kina ani na ně nekoukám v televizi, avšak když zajdu na americký film, tak daněma už přispívám na ten český. Smutné :-/

10 5
možnosti

Já například českou tvorbu mám rád. Takže to máme teď 50:50. Co s tím, dotovat či nedotovat, vy chytrolíne?

1 7
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 34,93
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky