Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J85a75n 80P72a12p49e95ž

21. 11. 2012 20:15

Všimněte si, že se do diskuse nepouští spasitel pan Tomio, ale jeho ideolog a jeho spisovatel pan Jaroslav Večerníček Novák. Zhevně proto, že je autorem něch myšlenek a pan Tomio je pouze hlásnou troubou (nebo hlásným troubou, jak komu libo) těchto myšlenek. Kdo pana Okamuru zná osobně, ví že dáti dohromady takto souvislou myšlenku a vyjádřit ji souvětím není schopen. Proto jsme oblažváni "dovsvětlováním" pana Večerníčka Nováka. Někdy jsme i cílem jeho nevybíravých a vulgárních útoků, ale to už je jen kolorit dialogu s týmem pana Okamury.

4 0
možnosti
JN

J83a54n 39N79o75v19á27k

21. 11. 2012 13:37

Jaký je rozdíl mezi Tomio Okamurou a Petrem Machem? Mach se ekonomický teoretik a Okamura má reálnou ekonomickou praxi.

1 7
možnosti
JN

Všiml jsem si, že všem uniklla podstata návrhu na celoplošnou sít - například německý stát pokryl pokryl zemi sytémem wimax - jen s tím rozdílem že příástup na něj je placený a wimax není rozšířený ani v pc ani v mobilech.

Vybudovat pokrytí by bylo v řádech stamilionů protože vysílače jsou téměř za pakatel za tisícikoruny. V podstatě by stačilo zkoordinovat města, aby každé pookrylo své čtvrti  - v obci by pak stačilo několik vysílačů často jeden - ostatně ten už tab někdy je ale je zaheslovaný (nesmyslně) 

Z Mexika znám statisícová města (Papantla), která jsou pokrytá obecní wifi zdarma a bez hesel zdarma tam wifi poskytuje i spousta soukromníků takže celý pobyt volám do ĆR zdarma. 

Proč tohle nejde i v ČR nechápu. Je to jen tím že si to zatím lidé neumí představit. 

Všechny úřady, nemocnice, policie, hasiči, atd by mohli komunikovat zadarmo. To je zcela jasná úspora. A co je zásadní, úspora i pro občany, takže aniž by jim stát zvyšoval dávky nebo důchod touto cestou jim zvýší příjem.

1 2
možnosti

Hl. m. Praha již zkoušelo vybudovat internetové připojení zdarma. Zakázala to EU jako nepovolenou formu veřejné podpory.

0 2
možnosti
JN

3koda petře že jste myšlenku nepochopil - možná nečetl v šopuvislostech. Tomio měl na mysli obory  které v danou chvíli jsou nebo by měly být v rukou státu. Tedy strategické oblasti, tedy nikdy ne obory v niochž je naopak samozřejmě soukromá konkurence nezbytná. 

V případě celoplošné wifii jde o to že pokud by stát pokryl celou zemi signálem vysokorychlostní wifii pak by jejím prostřednictvím mohla celá republika komunikovat zdarma. samozřejmou součástí této úvahy je že buď by tuto službu provozovala např.- Česká pošta ale třeba i soukromý nájemce. S tím že zisk by byl např. rreklamy. 

zásadní ovšem je že tohle by bylo jednak ziskové a zároveň veřejně prospěšné a Tomio je názoru že stát by tu jednak uštřil výdaje občanovi a zároveń by si i vydělal. když ten samý projekt realizuje soukromník má zisk jen soukromník. 

A Tomio tímto hledá řešení jak například najít průběžné financování důchodů. tedy z příjmů úspěšných státních firem případně z nových podobných projektů.

2 2
možnosti
LS

Myšlenka je to od začátku chybná a prodělečná stejně jako např. v současnosti obdoba této myšlenky - celostátní televize, které nestačí ani příjmy z reklamy ani koncesionářské poplatky, ale je financovaná i ze státního rozpočtu. A to je otázka, zda by celorepubliková síť byla levnější, než televize. Navíc není důvod, aby existovaly i soukromé sítě, pravděpodobně s placenými službami, které by stejně využívala řada lidí, stejně jako soukromé placené kanály.

2 1
možnosti

P56e98t36r 67Č30e22c14h

20. 11. 2012 15:49

slabý článek, od Vás bych čekal doložení ekonomickou analýzou, protože zrovna telekomunikace jsou něco jiného než nábytek, zisky jsou tam nehorázné, napříkald nákaldy na jednu SMS jsou 0,06 Kč a prodává se za ...

4 1
možnosti
LF

Takové projekty typu "internet zdarma" jsou normální a běžné a financují se ze strukturálních fondů EU. Je pravda, že je to nonsens, ale najednou si vzpomenout na Okamuru a volat, že tu "Okamura přišel zavést komunismus" je trochu přehnané až směšné.  Brusel je schopen toto realizovat s naprostou samozřejmostí.

5 7
možnosti
JK

J20o41s61e36f 70K70o21l10á22ř

17. 11. 2012 23:09

;-D To by člověk nevěřil, že se lze tak dobře pobavit v diskuzi pod články pana Macha.

3 5
možnosti
PM

P31e14t43r 60M80a90r26e37š

17. 11. 2012 11:51

Pane Machu. možná máte pravdu, ale vedle těch ostatních zoufalců (včetně vašeho Kandidáta Jakla) je Okamura ještě skvělý kandidát a český vlastenec.....

13 8
možnosti
Foto

Pobavilo mě, když jsem si na mobilu četl "moudra" o mobilních sítí. Nejsem žádný znalec, ale byl jsem nějak zapojen do stavby všech tří mobilních sítí u nás a u té třetí jsem byl ještě před jejím narozením, už při početí. Početím bylo oznámení licence pro třetího operátora a narozením bylo přidělení licence pro kanadskou firmu tuším TIW.

Frekvence je to to hlavní, co každému operátorovi někde chybí. nejméně samozřejmě tomu prvnímu, O2, dříve Eurotel.

Náš operátor, TIW, který svou síť nazval Oskar (nyní Vodafone) nedostal v Praze snad žádnou frekvenci 900MHz a musel celou Prahu pokrývat frekvencí 1800 MHz, která má vyšší kapacitu, ale omezenější dosah. A mimo Prahu a velká města staví každý operátor své základnové stanice podle dvou kritérií:

1. Nejprve tak, aby splnil licenční podmínky

2. Posléze tak, aby se mu to vyplatilo. Nikdo, prostě nikdo, nebude základnovky stavět tam, kde ta stanice nevydělá, ledaže by z toho pokrytí měl jiný možný zisk, třeba přetažení zákazníků od konkurence.

6 0
možnosti
Foto

Tak jasně, bez BTS v každé horní dolní (které by ale nebyly rentabilní) je to kravina...

1 0
možnosti
JL

Stát se nemá míchat do byznysu. Stát se má jenom starat o kvalitní zákony, platné pro všechny bez rozdílu a o vymahatelnost práva. Zatím všechny státní zřízení, ve kterých se stát míchal do byznysu skončily špatně. Takže doufám, že pan Okamura nepojme názor, že stát umí vše nejlépe a početí dítěte nebude zařizovat nějaký státní úředník.

9 1
možnosti

Abyste mohl podnikat potřebujete dobré a stabilní zákony. Nikoliv zmetky, které teď prodražují podnikatelům elektřinu a pod. To je záležitost vlád a poslanců. Tomio Okamura na rozdíl od těch ostatních, ví co je to za problém, tady podnikat!!!

3 3
možnosti
RJ

Pokud budou ty státní firmy  pracovat tak jako firmy pana Okamury, jsme v Řecku co by dup.

7 9
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 30,92
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky