Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KF

Petře Petře, vždyť takovou argumentací by jsi vyvinil i Hitlera. Na to že jsi v Mense dost slabý... :-/

10 8
možnosti

Pane Machu, mám pár poznámek:

1) Tu amnestii vyhlásil pan prezident. Jistě si zaslouží kritiku i pan premiér, který ji schválil, ale opravdu si nezaslouží vůbec žádnou kritiku pan prezident?

2) Až doposud jsem měl za to, že konzervativní liberálové stavějí na zastupitelské demokracii a přímou demokracii spíše odmítají jako nekoncepční. Aspoň tak nás to v ODS vedené Václavem Klausem, z níž jsme oba vzešli, učili. Váš návrh tedy považuji za populistický, podbízení se davu i za cenu popření své konzistentnosti.

4 1
možnosti
JM

1 - Zmiňuje někde, že president nezaslouží kritiku?

2 - Svobodní nejsou konzervativní liberálové...tenhle proud se odklonil. A je úplně jedno, co kdy Klaus v ODS učil. Svobodní nemají s Klausem vyjma několika postojů společného nic a kdyby měli, přijdou o velkou část členů i příznivců. Popření konzistentnosti to není... https://www.facebook.com/#!/notes/strana-svobodn%C3%BDch-ob%C4%8Dan%C5%AF/o-p%C5%99%C3%ADm%C3%A9-demokracii-a-referendech/10150747730149704

3 1
možnosti
Foto

Já proti amnestii jako takové nemám vůbec nic, při významných výročích je možné dát některým lidem novou šanci. Ale řešil bych to po Husákovsku, on je taky jednou za pět let dával. Odpustil bych ale pouze tresty do jednoho roku nepodmíněně (vyjma recidivistů), podmínky jen do dvou let. Pak by amnestie skutečně znamenala pro mnohé lidi nový start do života a věřím, že drtivá většina z nich by se do vězení nevrátila. Tahle amnestie je však o něčem úplně jiném a je jedno, zda za to může Klaus či Nečas.

5 0
možnosti
Foto

Ano, tahle amnestie má navíc upozornit na liknavost soudů. A soudě dle rozsahu diskusí se dobrá věc podařila, i když je v ní taky dost nenávistných výlevů vůči osobě Klause, ale s tím musí každá velká osobnost počítat, zvláště v Česku.

2 4
možnosti
JL

Takze Klaus je figurka, ktera za nic nemuze. A to Vase lidove referendum, to je taky slusnej vynalez. To neprijmete jedinej dulezitej zakon.

4 6
možnosti
IP

Proč myslíte? Zákony, které by většina lidí nechtěla asi opravdu ne. a to by vám vadilo?:-/

2 2
možnosti

Souhlasím, že by se měl zodpovídat premiér. Ale prezident to mohl ovlivnit a taky by k tomu mohl něco říct. Ústava mu to sice nenařizuje, ale to je celkem jedno.

2 0
možnosti
Foto

Vy byste se uživil jako předseda závodní organizace SSM. Umíte dokonale rozmělnit odpovědnost a hodit ji na někoho jiného. Gratuluji R^

2 10
možnosti
IP

A ´kde přesně tedy Petr Mach nemá pravdu? Cituje něco špatně nebo nepřesně?

Negratulujte, zkuste protiargumentovat ;-)

8 3
možnosti
JP

J32o40s67e61f 22P51o33t84r

4. 1. 2013 23:47

Vaše starosti s amnestií pana Klause na mojí hlavu.

Chtěl bych vám jen předložit zážitek při amnestii pana Havla.

Pepa Růžička pracoval, nepracoval ( za reálného socialismu, kdy se pracovat muselo) v našem podniku jako závozník. Jak říkám, střídavě pracoval, střídavě byl zavřený pro  příživnictví. pak mi zmizel z očí a nečekaně jsem ho potkal na nádraží krajského města cestou z Havlovy amnestie.  Objal mne, natáhl ke mě obě ruce s roztaženými prsty a pronesl klasickou větu :

                      " mám za sebou dvě pětiletky k klíčovém prúmyslu "

aby se vrátil do svého maloměsta, kde měl dům a zahradu. V tom maloměstě byly tři hospody a v každé z nich ten den  prodal svojí zahradu a vyfasoval za to ve všech třech případech zálohu. Takže za tři dni byl znovu v tom klíčovém průmyslu.

Pro neznalé vysvětlivky : pětiletky:  na toto období se v reálném socialismu dělil čas, v tom smyslu, že budeme vyrábět víc a víc oceli, cementu a uhlí a tím upevníme světový mír. příživnictví : byl právní termín, kterým byli označováni osoby nechtící pracovat - dneska tomu odpovídají bezdomovci a žebráci , a kteří byli bez milosti zavíráni do basy nebo na psychiatrii, aby nediskreditovali porokový a humanitní socialismus

3 1
možnosti
Foto

Kodifikovaná odpovědnost != morální odpovědnost ... V. K. jednal plně v rámci svých práv, které mu dává ústava, to nikdo nevyvrací. Ovšem to, že má právo navrhnout "profackování většiny národa" nezmanená, že bylo vhodné a správné toho využít.

Byť správnost a morálka je relativní pojem, hlasy občanů na to mají názor poměrně jasný.

1 2
možnosti

Morálně nesou odpovědnost jak premiér, tak prezident. Prezident to nemusel vydat, premiér to nemusel schválit.

4 0
možnosti
HP

Jediná věc, se kterou s SSO nesouhlasím je právě to lidové veto.

1 2
možnosti
IP

To je fakt zajímavé, proč zrovna to? 8-o

1 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky