Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Typické pro fanatické příznivce VK - když udělá něco nevhodného, tak za to můžou jiní. Takový názor měl můj strýc, když se provalily finanční skandály ODS - Klaus za to nemůže, má kolem sebe špatné lidi.

7 8
možnosti
RK

Mach by byl rád, aby padla vláda. Je mu jasné že ODS už to má spočítané a doufá, že by alespoň část voličů přešla k němu. Dávno už zjistil že Klaus mu žádné politické body nepřinese, tak se ho elegantně zřekl.

1 5
možnosti
RH

My víme, že ho máte moc rád, ale házet to na vládu, že se prezident rozhodl pustit kriminálníky je mimo..

9 8
možnosti
IP

Takže v čem nemá Mach pravdu? 8-o

5 1
možnosti
PK

je mi jasné proč mě nezajímá vaše partaj i s vaším guruRv

7 5
možnosti
JG

mně je také jasné proč vás to nezajímá;-)

2 2
možnosti
SP

S64e12i81d78l 23P85e53t63r

4. 1. 2013 22:04

Populistický blábol pane Machu:-/ 

"Lid" Vám v každém plebiscitu zavede opět trest smrti, schválí sekaní rukou za jakoukoli krádež a znovu znárodnění všeho, co přesahuje jeho statistickou představu o bohatství, nejspíš pak i poslání znovu všechny "ketasy" a "nepřátele lidu" do uranových dolů ... Tohle opravdu chcete??8-o Jistě ne a proto jen tu hloupě populisticky tlacháte. Nejste o nic lepší než zdejší mediokracie utržená ze řetězu nyní aktuálně na téma amnestie ...:-/

10 9
možnosti
JM

Pan Mach ovšem nehovoří o zákonodárném plebiscitu, pouze o institutu lidového veta. "Lid" by tak nadále neměl právo nic zavést, pouze zrušit nově odhlasovaný zákon.

12 2
možnosti
RK

Je to moc šroubovaný a zbytečný. Pane Machu, vaše strana je známá jako "proklausovská" a vy víte velmi dobře, že tímto rozhodnutím prezidenta byla dost poškozena. Z toho se jen těžko vyvlíknete. Navíc se k ní vyjádřil už Jakl na na facebooku mnozí vaši členové. Nebudeme si nic nalhávat, Klaus vám udělal čáru přes rozpočet. Amnestie není nic špatného a nějaké významné výročí je vhodnou příležitostí jak "očistit" občany, kteří svojí nepozorností, nebo nedbalostí, způsobili něco špatného, za co si odnesli od soudu podmínku, nebo i nějaký mírný trest odnětí svobody. Po zkušenostech s první amnestií Václava Havla by snad nikoho v této zemi nenapadlo, že za 23 let udělá jeho největší kritik něco takového. Vzhledem k tomu že se to týká i lidí kteří jsou zapleteni do korupčních kauz, je to velmi špatný vzkaz veřejnosti.

6 5
možnosti
Foto

Tak vzhledem k tomu, že Václav Havel, i přes amnestii, kterou provedl v daleko větší míře, než teď Václav Klaus, je pokládán za etalon dobra a každý "správný" politický "dobroděj" se k němu hlásí, zatímco Klaus je pokládán za etalon zla, ať udělá cokoliv, myslím, že tohle nemohlo Svobodné nijak poškodit. Kdo je pokládá za zlé Klausovce, jim hlas stejně nedá, i kdyby Klaus amnestii nevyhlásil, takže Klaus Svobodné nijak nepoškodil. Natož když ta amnestie je věcně naprosto v pořádku.

16 6
možnosti
JK

Tak Bohouš Sobotků už se na to chystá. Ovšem pokud vím, nic a nikdo nebrání prezidentovi v udělení milosti, kde žádný spolupodpis není třeba. Takže by pak šílený prezident (a já si myslím, že my takového momentálně máme), může udělovat milosti jednu za druhou...

2 2
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky