Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Tvrdíte: "Vláda vlastně říká opozici: My jsme udělali dluh, budeme v tom pokračovat až do roku 2014 a na vás pak dopadnou tyto sankce."   Proč by něco takového říkala? Vždyť to není pravda.  Když téměř 37 % dluhu udělala stávající opozice (nebudu opakovat, že v dobách konjunktury), 10 % vláda Fischerova a 23 % vláda Topolánkova.  Současný (nominální) dluh vznikl za vlády Nečasovy jen z 20 %.  Raději nebudu přepočítávat reálnou hodnotu zadlužování vlád ČSSD na současnou hodnotu koruny. Musel bych násobit 1,3 (Zeman) či 1,22 (Sobotka).  Takže ty sankce dopadnou na hlavu těch, kdo dluh navýšili nejvíce (mimochodem: i přes nízké náklady dluhové služby nás dluh ČSSD /vč. zápůjček na úroky/ stojí 25 mld. každý rok).

    Když ale nadávat na předchozí vlády nepřináší body, že.

    PS: Souhlasím, že je zákon nepříliš účinný. Má alespoň jednu výhodu: nedovolí zapomínat na riziko zadlužování. (Stejně "neúčinná" a přesto účelná byla Kalouskova složenka).

  Poznámka: U vlád jsou započítány schodky (resp. nárůst dluhu) vždy od roku následujícího po převzetí vlády a včetně celého roku, ve kterém její vládnutí skončilo.

3 8
možnosti
VH

Moc prosím klikače - "záporáky" o sdělení, která tvrzení jsou nepravdivá.  Nic jiného, než reálná čísla v příspěvku není.

1 9
možnosti
MC

To máte pane Machu tak, že ta většinová levicová "matérie" byla, je a bude překážkou prosperity všech národů. S touto matérií nepochodí žádný pravicový politik. Tato matérie si vesele chlemtá pivko a tlachá v rozkvétající postdemokracii na celém světě na cizí účet. Prosté, strohé, neobjektivní, povrchní mediální soudy dnes vehementně znevažují osobnosti typu V.Klause, který vždy usiloval v rámci možností výše uvedené matérie o přerod z plánovaného inženýrství k tržnímu hospodářství. Vyvolávají se tím pouze negativní emoční mrtvé časové vlny, které vedou ke stagnacím a krizím všech lidských hodnot a svobod. Věřím, že jste dobrým nástupcem nové pravice, která pozvedne pochodeň a zaktivizuje pravicové hodnoty svobodného života na zemi. Je třeba bojovat o vytváření spravedlivého odpovědného soudu lidského žití. Držím Vám palce!R^

7 9
možnosti
JL
JR

J91i21ř32í 97R71o60d

7. 2. 2013 10:28

Pane Mach, zrovna od Vás bych čekal, že podpoříte alespoň tento návrh, který je malou komplikací pro příští vlády levice, které chtějí zadlužovat ještě více. Ostatně tento návrh se až tolik neliší od Vašeho návrhu. Dobře víte, že ani tento "měkký" návrh neprojde Senátem a navrhoval byste ještě něco více pro "levicový" Senát nepřijatelného? Prostě Vám nerozumím. Jste pravičák nebo také populista?

4 14
možnosti
PP

P38e15t76r 62P43á31l17k56a

7. 2. 2013 10:33

já tedy nejsem žádný fanda Svobodných, ale autor má naprostou pravdu, pokud jde o to pokrytectví - my skončíme na dluhu +- 45% HDP, tak zavedeme sankce od této hranice (proč ne 20% nebo 80%?). Navíc v praxi to skutečně znamená maximálně 20% platu dolů. Naprosto zbytečný zákon.

15 3
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 34,93
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky