Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J53a72n 18N17o56v63á93k

18. 7. 2013 7:57

"Pomůže ale aspoň některým Romům postavit se na vlastní nohy a vymanit se ze závislosti na státu"

Rozhodně nemám pocit, že by o to stáli...

1 0
možnosti

Tak ono nikomu se pracovat nechce, ale kdyz budou muset...

1 0
možnosti

J63a45n 29D67v59o84ř65á44k

17. 7. 2013 23:57

Tak tak.. Zdar Tome :-)

0 0
možnosti

Bývaly doby kdy Romové nedostávali vůbec nic. Kočovali a kradli. Pokud by se těm kteří práci nemají sebrali dávky, dělali by to, co dělali po staletí. Kočovali by a kradli:-)

0 0
možnosti

Menší škoda, než jim dávat dávky...Rv

3 0
možnosti
Foto

R44o63m74a14n 66K74o52z81e37l

17. 7. 2013 18:53

Jsou lidé co neberou ani korunu dávak a přesto práci nemůžou najít,takže by to asi zas tolik nepomohlo. A co třeba oprášit návrh bývalého vašeho kolegy Tlustého na rovnou sociální dávku pro všechny?

1 0
možnosti
Foto

zrůdnost...to je právo parazitovat na těch, co makají...náklady života jsou relativně vysoké a i nemalá část poctivě pracujících bude i přes relativně slušnou úroveň české ekonomiky pociťovat vždy určité sociální nepohodlí a někdy i nouzi...i přes relativní bohatství ČR..ti, co nepracují na tom prostě nemohou a nesmí být lépe...byť by mě to sebevíc lidsky mrzelo...takový systém by byl zrůdný.

3 0
možnosti
Foto

Když stát omezí výplatu sociálních dávek, tak se stane jen jedno - v ulicích vystřídají bílé ,,extrémisty" (rozumějte naštvané lidi napříč věkovým i sociálním spektrem) romští ,,aktivisté". Pak to teprve bude legrace...

0 0
možnosti

Vláďo, víš co nejhorší?. Ustupovat zlu!!!!

1 0
možnosti

Máte tam drobnou chybu. I kdyby se zrušila minimální mzda, tak výkop kubíku zeminy strojem bude levnější, než kdyby ten kubík zeminy byl vykopán ručně. Minibagr stojí na hodinu 440 korunu a za hodinu vybagruje 3 kubíky zeminy v hornině 3. Ty samé tři kubíky vykope člověk 10,5 hodiny. I kdyby ten člověk měl 50 korun na hodinu, tak bude pořád dražší než stroj.

4 0
možnosti

Ale to musí hodně makat a mít dobrou zeminu :)

0 0
možnosti

M67a54r51e81k 10Z19a11c74h

17. 7. 2013 12:57

Pane Víte, přestaňte se vztekat a zkuste naslouchat. :-) Plošné zrušení je potřeba, což ale nevylučuje, že je potřeba současně řešit konkrétní životní situace typu invalidita apod. To p. Mach nikde nepopírá. Pokud rozdáváte plošně, tak se nemůžete divit, kolik "vyčůránků" toho zneužívá.

A navýšení minimální mzdy má minimální dopad na výši odměňování zaměstnanců, jelikož ji bere mizivé procento zaměstnanců a typicky třeba v pohostinství je to jen přiznaná výše mzdy a zbytek příjmu jde "na černo". 

Skutečný zásadní dopad má minimální mzda na živnostníky, kde určuje minimální výši sociálního a zdravotního pojištění. Takže její zvýšení nepomůže zaměstnancům k lepší výplatě, ale zvýší živnostníkům náklady. 

Tzn. celé se to míjí účinkem, pokud nejde jen o zastírací manévr, jak přilepšit zdravotním pojišťovnám a státu ...

4 0
možnosti

Píšete hlouposti. To by se podle vás každý, např. invalida, matka samoživitelka, důchodce, pokud by se dostali do hmotné nouze, museli přestěhovat kamsi do vyhrazené lokality. A důchody byste taky chtěl dávat v naturáliích? Máte to rozbité.

3 4
možnosti
Foto

Vy to máte rozbité. Nějaký divný vir způsobuje, že zakládáte nová a nová nesmyslná vlákna plná spekulací o tom, co autor nenapsal.

6 1
možnosti

A za kolik byste, pane Machu, takovou práci dělal? Stačila by vám nádenní práce na zapalcení nájmu, inkasa a běžný život, když to tady tak doporučujete? Mně spíš připadá, že jste se zasekl někde v 19. století.

3 5
možnosti

Příspěvek na bydlení pobírají jen Romové?

Když zrušíte minimální mzdu, tak budou lidé lépe placení?

To, co píšete, je normální hecování proti všem nízkopříjmovým a děláte nemakačenka i z těžce zdravotně postižených.

5 5
možnosti
Foto

...asi jsem četl jiný článek, než Vy.

5 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS