Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

R^Karma. Z toho je vidět, že socani svým studiem vidí iracionalitu mezi řádky racionality. Tak si lze i bez logiky plnit účty z oholených. Proto jsme v ČR svědky absurdity rovnosti potřebnosti.

5 1
možnosti
JV

Naopak, karmu si pán nezaslouží. Hází totiž všechny, kdo berou příspěvek na bydlení, do jednoho pytle a jde proti Základní listině, která je součástí Ústavy:

(1) Občané mají právo na přiměřené hmotné zabezpečení vestáří a při nezpůsobilosti k práci, jakož i při ztrátě živitele.

(2) Každý, kdo je v hmotné nouzi, má právo na takovou pomoc,která je nezbytná pro zajištění základních životních podmínek.

(3) Podrobnosti stanoví zákon.

1 1
možnosti
Foto

Souhlasím. Skvěle to vyjádřil filosof Stanislav Komárek - cituji: "Být objektem dobročinnosti je jen o chlup lepší než být objektem zločinnosti."

1 1
možnosti
DK

Souhlasim...jen me stve vice nebezpecne chovani Romu nez jejich davky.

5 0
možnosti
FL

Prý ze Slovenska jsou zkušenosti, že když se omezí sociální pomoc, nevzroste zaměstnanost ale kriminalita a to vyjde celkově dráž (policie, soudy , vězení).

2 0
možnosti
PM

P54e81t28r 54M53a58c94h

17. 7. 2013 11:06

Proto vidím jako důležité současně s omezováním dávek umožnit krátkodobou práci - proto zrušení minimální mzdy a proto povolit nádenní práci na dohodu o provedení práce. Romové většinou nebudou pracovat na plný úvazek, proč by ale neměli mít možnost legálně pracovat nepravidelně?

10 0
možnosti
MP

„Lidé pochopitelně vnímají jako nespravedlivé, když někdo nepracuje a dostává skrze stát peníze druhých.“ — jistě, ale i to by se dalo překousnout, kdyby ten „potřebný“(*) u toho nedělal brajgl.

Jako nemám rád, když politik, který „odklání“ státní peníze, hlasitě mlaská, bezostyšně dává najevo, že má všechny na háku, stejně tak mi vadí, když někdo kouše do ruky, která ho krmí.

-------------

(*)Ve skutečnosti nepotřebný, viz postřeh Fr. Matějky:

http://www.frantisekmatejka.cz/mame-pomahat-potrebnym-lidem-a-proc-potrebni-to-nepotrebuji/

4 0
možnosti
JV

Miloši, já jsem zase háklivý na to, když někdo hází do jednoho pytle CIkány, nemakačenka versus zdravotně postižené a důchodce. Mach by zrušil příspěvky na bydlení, což by odnesli například i nevidomí a slabozrací a jinak postižení. Proto si myslím, že pan Mach jenom šíří zmatek mezi lidi a hecuje je k nenávisti ke všem, kteří berou peníze od státu.

---

Občas se nechtějí příspěvky správně řadit, tak tohel je reakce na Miloš Pechar.

1 1
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 34,93
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky