Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Koukám že konečně i zabedněnci Machovi došlo, že po opuštění EU budeme mít problém. Žádná bezcelní zóna, žádná EFTA. Takže jediné co mu zbývá je zbožné přání aby EU zrušila cla se zbytkem světa. Pak teprve může z EU vystoupit a žít v naději, že ho národ nepověsí. :-)

0 1
možnosti
JH

Jsem jen pouhý pěšák Svobodných. Pan Payne napsal dobrý článek, pan Kohout již trošku složitější a panu Machovi chybí bojovnost, a to je to co Svobodným nejvíc chybí. My dole, bez zájmu veřejnosti, to nevytrhneme.

0 0
možnosti
BT

velmi půvabný protimluv takže předseda strany co má v plánu vystoupení ČR z EU a tvrdí jak nám bude bez EU dobře,  jedním dechem pláče nad tím jak se mají vůči EU špatně ti co v EU nejsou a jak je EU utlačuje, nás by tedy EU po vystoupení neutlačovala cly apd, poněkud rozpor ne?

3 0
možnosti
ZK

Z75d97e65n35a 59K31o84č67í

11. 4. 2014 12:53

Inu - to jsou ti Svobodní ;-)!!

Neví co chtějí a nedají pokoj, dokud to nedostanou ;-D

1 2
možnosti
MK

A co cena práce? Má evropský živnostník valící peníze do zdravotního pojištění zaměstnanců (nejen) vskutku čelit výrobkům ze zemí, kde se do bezpečnosti práce, zdravotnictví atd. neinvestuje ani rupie? Jinými slovy může trh s jistou kulturou konkurovat výrobcům s dlouhým karabáčem?

Může, ale jen tam kde je rozhodující technologie, kterou otrok nestvoří - ale co s těmi ostatními. Čím dál víc mám ze Svobodných pocit, že si sviští na notně utopistické vlně, pokud kritizují konkrétní jednotlivosti lze s nimi souhlasit, ale jakmile začnou tvořit není to jaksi ono - je to stejné jako bych řek, zrušte hranice v celém světě - krok dobrý, ale pokud nevyřeším všechny následky je to výkřik do tmy

1 1
možnosti
Foto

Máte pravdu. A nejhorší nekalou konkurencí je Slunce. Zásobí nás světlem s nulovými náklady. Tomu je třeba zabránit!

Frédéric Bastiat: Petice výrobců svíček (1845)

http://www.nechtenasbyt.cz/admin/upload/pdf/LF2008-11.pdf

3 0
možnosti
PR

A jak se stavíte k vměšování Ruska do politik jiných států, které oni nazývají svojí sférou vlivu. U nás ovlivnili radar, na Ukrajině jim kecají do toho, kdo má být ve vládě. To se pštrosí politikou Svobodných o obchodování a nezamezování jen tak nevyřešíte. Pokud nebude politika Svobodných více strategická, stává se pro racionální voliče nevolitelnou stranou. Je důležité si uvědomit, že nelze být neutrální v určitých věcech. Je důležité upozorňovat na nesvobody nejen v EU, ale také třeba v Rusku a to pořádně, protože lidé to neví.

1 1
možnosti
PR

Navíc problém okolních států (hlavně jih středomoří) kolem EU je hlavně ten, že chtějí žít jako v EU, ale nepracují tolik, neorganizují tolik.

0 1
možnosti
JP

Další naivistické pohádky "ekonoma" Macha, kterému asi nic neříká nízká cena práce v méně rozvinutých zemích a její vliv na likvidaci domácího podnikání. Nebo si přeje zničení EU tím, že nečlenové budou mít stejné výhody jako členové.

2 4
možnosti
AV

Jaké výhody mají členové? Nesmí používat žárovky a pomazánkové máslo? 8-o

3 2
možnosti
JN

;-D další komedie

Proč dovážet to co si vyrobíme?

To už tu bylo, co říkáte, český česnek... vepřové farmy, kuřecí... atd...

Výsledek? Nákazy, epidemie, nižší kvalita, vynucená vyšší cena. 

Je to logické, pokud vím že soused neumí zaopatřit svou "rodinu" tak mu ji zaopatřím já, ale za vyšší cenu. U států je to podobné. Vysvětlete mi proč liberální Švýcarsko má embargo na zboží, které je schopno samo vypěstovat či vyrobit ? Proč tam stojí značkové hadry tolik, kolik u nás stojí šunty na vietnamské tržnici?...značkové hadry co kupujeme u nás za tisíce. Vaše ODS teda pardon Svobodní je GAME OVER. Smiřte se s tím.

1 1
možnosti
Foto

Víte co je to zákon komparativní výhody?  Zkuste tohle a pak vám bude ledacos jasné.   http://www.mises.cz/autori/clanky/deset-klicovych-myslenek-5-komparativni-vyhody-536.aspx

8 0
možnosti
Foto

Významně mně zde chybí vyjádření autora článku. Anebo si budu myslet, že to byly třesky plesky Babovřesky, anebo stejné výkřiky do tmy, jak je provádí nacionalista Paroubek.

6 1
možnosti
Foto

Někteří lidé vás nepochopí, protože by asi raději válčili.

4 1
možnosti
JM

Válka a mír jsou přirozenou součástí života na Zemi.

Čím větší tvořivost ,tím větší schopnost krutosti.

Otrokářství ač officiálně odmítnuto funguje dál ....proč tolik lidí nevidí co má přímo pod nosem ?

0 0
možnosti
AV

Karma, karma, karmička!

2 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 30,92
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky