Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FF

F90i35l68i23p 65F76u27c95h95s

25. 5. 2014 23:26

Tak to klaplo. Gratulka. R^:-)

F.F.

0 0
možnosti
FF

Zdravím Vás, pane Machu. Nakonec jsem se tedy rozhodl, že budu volit Svobodné. Zjistil jsem, že mi jste ze všech kandidujících uskupení právě vy tak nějak nejsympatičtější a že právě vám bych úspěch ve volbách přál nejvíce.

Takže se modlete, ať je nás takových víc, protože pokud bude moje páteční cesta z Prahy do "mé" volební místnosti v Kolíně zbytečná a Svobodní se do Evropského parlamentu nakonec nedostanou, tak si mě nepřejte... :-)

Hezký den. F.F.

0 0
možnosti
MP

ODS vládla až od roku 2006. Předtím osm let vládla ČSSD.

0 0
možnosti
SS

Kdyby jsou chyby pane Machu a ano, možná bychom byli tygrem Evropy, ale možná bychom byly taky dírou Evropy. Ono totiž ani tak nezáleží na té EU jako spíš na vládě dané země a za situace, kdy polovina lidí volí levici by tu asi těžko byly nízké daně a malý úsporný stát, že. A na druhou stranu ani členství v EU nám nebrání ty nízké daně nebo úsporný stát zavést. Opravdu ne a jestli budete tvrdit, že nás EU nutí k tomu vyživovat nadbytečná ministerstva nebo nepotřebné státní úřady a instituce, tak se uchýlíte k demagogii.

1 0
možnosti
MP

Slovensko od vstupu do EU má nezaměstnanost 14% a dluh k HDP o 10% vyšší než my. Je zajímavé, že snad kromě silného Německa neexistuje země v EU, kde by se ekonomika, zadlužování a nezaměstnanost nějak zlepšovalo.  Spíš naopak.  Tolik pouhá fakta. Příjemný den.

4 3
možnosti
Foto

A ještě úplně drobný přípodotek - viz následující odkaz http://www.novinky.cz/ekonomika/334942-deset-let-v-unii-cesi-to-moc-nezvladli-slovaci-patri-k-sampionum.html. Chcete nám snad pane Machu tvrdit, že tohle zavinila EU a že EU manipuluje s tím, jak na tom bude ekonomika té které země ? Pane Machu, zaplať pánbůh, že nejste žádným poslancem. Jiní politici jsou schopní aspoň v demagogii, ale Vy jste neschopný i v této oblasti.

6 3
možnosti
Foto

Nelze nás srovnávat se Slováky v tempu dohánění průměru EU.

Čím více se totiž ten který podprůměrný stát k průměru blíží logicky se tím snižuje rychlost růstu.

Pro příklad pokud začnee trénovat sprint na 100m těžko doženete někdy Bolta přesto vaše zlepšení bude větší než jeho

1 0
možnosti
Foto

Kdybych to byl býval věděl, tak ..... Na to se dá odpovědět pouze to, že "kdyby babička měla koule, tak by to byl děděček". Brečíte nad rozlitým mlékem a "kdybychom" prostě neplatí. Pane Machu, raději nám řekněte, co účiného jste za těch deset let udělal(i) proti tomu, aby situace nebyla taková jaká právě je.

5 0
možnosti
Foto

Tak to jste mu položil hodně špatnou otázku. Ono je přece lepší nic nedělat a pak remcat.

5 0
možnosti
Foto

Používat argument "pomazánkové máslo" a nadto říct, že "naše ekonomika 6 let přešlapuje na místě", ano těch 6 let, kdy tady vládla ODS, to je kumšt. A přesto, že s některými evropskými nařízeními také nesouhlasím, jsou to dost chabé důvody na to, že by tu bylo líp bez EU. Pan Mach hledal argumenty, ale moc jich nenašel. Špatná rozhodnutí, a řekl bych, že kolikrát mnohem horší, dělaly "modré" vlády ODS, že si člověk občas až říkal - kéž by tu místo ODS vládla vláda typu Evropské Komise. Pak by tu možná nebyl takový bordel jaký tu je. A přesto, že jsem liberál, musím polemizovat s tím, že volný trh je vždy řešením. Nejsilnější světové ekonomiky dosáhly své pozice protekcionismem, tedy ochranou vlastního trhu a preferováním vlastní produkce. Jak USA, tak GB aplikovaly během doby, kdy se jejich ekonomiky teprve stávaly těmi silnými světovými ekonomikami, silně ochranářské prvky právě proto, aby je nezničil dovoz a zahraniční výrobci. Teprve až tyto ekonomiky dosáhly silné pozice, otevřely se světu a začaly stejnou politiku vnucovat ostatním ekonomikám ne proto, aby tyto ekonomiky se staly silné, ale proto, aby byly jednodušeji zničitelné zvenčí. Právě tím způsobem, proti kterému se ekonomiky USA a GB v počátcích svého vývoje bránily. Vina na stav naší ekonomiky nepadá primárně na EU, ale na vlády ODS, které pro naši ekonomiku v EU nic neudělaly, nebyly schopny tam nic vyjednat (ani tu hloupou triviální výjimku pro název "pomazánkové máslo") a jejich jedinou starostí bylo, jak co nejefektivněji rozkrást dotace, které nám EU posílala. Nezničily nás v prapříčině EU a její dotace, ale ODS, její nečinnost a její rozkrádání českých a unijních peněz. Příště více objektivity pane Machu.

5 4
možnosti
Foto

Proč by se něco co není máslo mělo jmenovatmáslo?8-o

Do EU jsme vstupovali v roce 2004-to bylau moci už 5let ČSSD-proč viníte ODS?8-o

1 0
možnosti
JV

Hlasovala jsem pro vstup do EU a stejně bych hlasovala i dnes. Přijetí eura je dnes pro řadové občany nevýhodné kvůli kursu koruny vůči euru, bohužel.

Jenom mi je stále divné, že tolik odpůrců členství ČR v EU se chce dostat do evropského parlamentu; nepatří tito lidé spíš do péče psychiatrů? Schizofrenik bez lékařské péče, bývá přece často svému okolí, a společnosti vůbec, velmi nebezpečný.

7 2
možnosti
Foto

No v tomto smyslu je poslanectví v europarlamentu jediným pozitivem pro české občany). Že totiž tito nebezpeční jedinci se v menší míře vyskytují v ČR. I když v mnohých případech tomu tak asi stejně není. Jen si "cvaknou píchačku" kvůli platu a otočej se na místě.

2 0
možnosti
JP

....tak tu máme bezpráví a vládu oligarchů - Klausovských komunistických velkozlodějů. A o zemědělství a řepce vůbec nepište, nerozumíte tomu. Ale rozumíte vůbec něčemu? Nebýt v EU, tak nemáme volný přístup na trh s 500 miliony zákazníků...Ale to "ekonomům" Vaší úrovně asi nic neříká...

8 5
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 30,92
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky