Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

P59e64t32r 17Z95o95u50f14a28l

17. 6. 2014 23:14

Naprosto souhlasim s dobrovolnosti avsak nebylo by na skodu kdyby obcane meli aspon nejake proskoleni. Darovat republice par mesicu by nikoho nezabilo a navic jen takova mala uvaha kdyby se tam obcane naucili prvni pomoc mohlo by se jim to hodit a v civilni casti jejich zivota. Ridicak neni levna vec tak udelat si ho tam proc ne.

0 0
možnosti
PK

P79a36v25e53l 78K66u31r27a91l

21. 6. 2014 14:01

dostanu za to plný plat jako u zaměsnavatele? Zajistí stát povinný odklad hypoték? Nahradí zaměsnavateli moji práci na kterou jsem defacto jedinný oficiálně kvalifikované v republice (což zaměsnavatele stálo asi 300000kč zatím) a bude nutno za podobné prachy dovážet techniky od jinud?

0 0
možnosti
MT

M87a11r57e17k 16T62ů43m19a

17. 6. 2014 23:00

Souhlasím, je to něco jako po deseti letech vykopat mrtvolu a chtít po ní, aby zázračně "obživla"... Já jsem se díky studiu na VŠ tomu vyhl, a musím jen konstatovat, že se necítím o nic ochuzen. KarmaR^

2 0
možnosti
ZK

Z14d67e41n75a 29K22o78č38í

17. 6. 2014 22:13

Takže jim chcete sebrat nejen výsluhy, příspěvek na ubytování,  reluty, výstrojní body, dodatkovou dovolenou ale už i žold ;-D?

1 2
možnosti
PS

Když byla vojna povinná, tak nebylo tolik mladých nemakačenek. To co se děje s mladou generací je strašný. Samozřejmě neházím všechny do stejného pytle.

3 9
možnosti

To vůbec nesouvisí s vojnou.

3 1
možnosti
ZD

pane Mach...co obrany týče tam to není o dobrovolnosti...a pokud nebudem na úrovni ...např Švýcarů...kteří to mají jako morální kodex...tak by to mělo být povinné...ne jako za komoušů...kde vojna stratila smysl a stala se zlem...ale formou švýcarského stylu...jsi doma a na cvičení chodíš jako do práce...a zbrojní pas ???...Vy jste s e zbláznil...to že někdo umí střílet má být nositelem zbrojního pasu???věřte mi že střílím dobře...ale zbrojní pas bych nechtěl...je to závazek...když musím ...jdu si zastřílet na střelnici od vedením instruktora...ale zbraň bych již ze zásady doma mít nechtěl...hezký den...ZD...;-)

2 3
možnosti
MR

Klid nikdo Vás nenutí mít zbraň doma.

2 0
možnosti
JH

J69a86n 10H22l79e79d95í21k

17. 6. 2014 16:28

dobrovolně nastoupí max 1 desetina branců,!!-- bránit svůj domov a svou svobodu musí každý člověk, bez výjímky, včetně lehčích invalidů, žádnému mladíkovi NEUŠKODÍ, když se naučí pořádku a kdy se alespoň přiučí kázni, kterou dnes úplně postrádá minim 75% adolescentů. Starý pojem "láska k vlasti" je pro dorostence pouhým hodně blbým vtipem.

1 1
možnosti
MS

ruku na srdce - opravdu si myslite, ze branna povinost naucila brance branit svuj domov? Pokud se ta 1/10 bude opravdu chtit naucit branit, bude to urcite lepsi skore, nez znechuceni rekruti pri povinne sluzbe..

2 0
možnosti

aha... tak jestli má pan Mach podobné logické uvažování i ohledně dalších věcí, tak už potom chápu...

0 6
možnosti
RS

Pan Mach má pravdu v tom, že my všichni uvědomělí občané bychom se měli dobrovolně snažit bránit tuto zemi - sám doufám, že nebudeme muset, ale připraveni být musíme. Ukrajina, islamisté v Sýrii nebo v Keni, to není od nás tak daleko. Asi nás nepřepadnou Němci nebo Maďaři, proti košickým romským separatistům také asi bojovat nebudeme, tak kde jsou ty hrozby? Jsou blíže, než si myslíme. Stačí málo - a Itálie nebo Španělsko s tím bojují dnes a denně. Stačí, aby místo zoufalých imigrantů podnikl podobný frontální útok na brány EU batalion teroristů, jako ti, co zrovna jedou na Bagdád, a kdo z mladých se bude umět bránit? 

Každý má VŠ, všichni mají stovky přátel na facebooku, ale kdo si umí oloupat nožem větývku, rozdělat potají oheň, najít jedlý kořen, přežít v přírodě, a to neříkám o tom držet zbraň a umět ji používat pro obranu.

Jako by si měl každý bránit svůj dům, své auto, svou rodinu, svou obec, region - jako to bylo ve středověku, tak by každý měl bránit celek, v němž žije. Tedy, když budu bydlet v Německu x let, budu bránit Německo, které mi umožnilo tam žít, když tady, budu bránit Česko.

Problém je s tou dobrovolností - těch uvědomělých, zdravých a zdravě myslících zodpovědných taťků, kteří vezmou zbraň, zas tolik nebude. 

Ale námět k diskusi je to dobrý a velmi potřebný. Viděl bych to spíš na nějakou kombinaci - ryze profesionální, efektivní a dobře vybavené armády, spolu s dobrovolníky, kteří se jednou za ? rok na pár dní procvičí a v případě potřeby mohou minimálně pomoci při povodních či katastrofách, nebo nedejbože, ale kdyby - vzít do rukou zbraň a bránit své rodiny, zemi, kde žijí, proti agresorům.

Přiznejme si, kolik těch agresorů za dobu přítomnosti Čechů v české kotlině bylo. Stačí se podívat do minulého století. Dobrovolně si můžete zvolit, kdo bude u zbraně a kdo v zázemí, ale mělo by být asi povinné se do obrany zapojit. A to říkám jako civilkář, který se ale do obrany domova s chutí zapojí, jen nechtěl absolvovat tu povinnou šaškárnu co tu byla.

6 0
možnosti
MS

s prominutim kecate nesmysly - ochrana/obrana vlasti, země je povinnost tam na dobrovolnost není místo.

3 9
možnosti
JD

J22a90n 44D78ě21d

17. 6. 2014 15:31

S prominutím je to celé o prezenční službě, takže kecáte nesmysli vy a to na základě hrubé neznalosti dění. Mimochodem, povinnost? Myslíte morální? Tak to asi ztuha. Splnění této "povinnosti" v Hitlerově Německu, nebo ještě hůře ve Frankově Španělsku bylo odporně nemorální. A to co za obranu stojí, to dokáží lidé rádi bránit dobrovolně, jen dostane li se jim příležitost.

2 1
možnosti
Foto

Přesně tak pane Machu, nejlepším vojákem byl odjakživa freiwilliger Einjaehriger Marek!! ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky