Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J35a73n 22N27o51v33á28k

17. 6. 2014 12:41

Povinné odvody jsou na nic - pak ti "odvedenci z donucení" budou mít morálku jako současná irácká nebo ukrajinská armáda - někdo na ně udělá bububu a hned se rozutečou a na nějaký boj se vykašlou.

7 0
možnosti
JC

J91i96r31i 55C31e98e

17. 6. 2014 12:15

Si vis pacem, para bellum. Je škoda, že se na tuhle věky ověřenou moudrost zapomíná...

0 0
možnosti

Jinak nejlepší obranou je dnes preventivní, devastující útok na každý stát, který nerespektuje civilizované hodnoty a oprašuje své zašlé imperiální choutky

0 3
možnosti

Vy jste zase hrál nějakou počítačovou hru, co?

3 0
možnosti

OK u ODS to chápu spíše jako demostrativní protisovětský postoj, se kterým nemám problém.

Nicméně za vládní iniciativou otevřeně vykukuje snaha vládních komunistů a stbáků dostat další segment obyvatelstva pod větší kontrolu

6 0
možnosti
RS

Tak jsem si říkal, kdo se ozve první proti povinné vojenské službě. Že to budete Vy, pane Machu, mě nenapadlo. A to máte moje sympatie.

Byl jste někdy, v této zemi, v sobotu před činžákem a čekal na dobrovolníky na úklid kolem vlastního domu? To byste se načekal. Tak by to dopadlo s dobrovolnou vojnou. Myslím, že zrušení voj.služby bylo chybou, už při pohledu na současné mladíky, z nichž málo se stane chlapy. Povinných 3-6 měsíců služby prospěje všem. Obranu vlastního domova nelze přenechat  žodlákům - nejlépe těm zahraničním. Římani to zkusili a jak dopadli.

7 3
možnosti
Foto

Nezametený chodník je asi tak 1000000000x menší průšvih než válka, srovnávat to nemá moc cenu. Pokud by šlo opravdu do tuhého, dobrovolníci by se našli, to mi věřte. A pokud ne, tak to znamená, že většině lidí je úplně jedno, kdo a jak jim vládne, a tím pádem ani bojovat nemá smysl.

4 0
možnosti

17. 6. 2014 12:00

Co radeji nejakou novinku z toho parlamentu kde sedite?

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma, přikláním se k tomu, aby vojna byla dobrovolná. Můj kamarád v ČB úspěšně podniká, je seriózním majitelem autoservisu, na vojně nebyl, má modrou knížku, ale v životě si vede dobře. A k této problematice říká: "Co se kluci na té vojně vlastně naučili? Akorát krást, zašívat se a šikanovat.

Daleko užitečnější pro mladé lidi je, když sami jdou třeba na několik let do ciziny, kde se musí naučit o sebe postarat.

10 4
možnosti

17. 6. 2014 12:02

On ten vas kamos asi nebude ten pravy, kdo muze posuzovat.

4 1
možnosti
PK

Vážený autore, dovolím si s Vámi tak trochu polemizovat. Jste si vědom, že např. ve Švýcarsku je povinná vojenská služba a že sami Švýcaři v relativně nedávném referendu odsouhlasili, že tento povinný vojenský výcvik přetrvává. Nechtějí se prostě spoléhat na nikoho a dělají vše pro to, aby si v případě potřeby dokázali pomoci sami. Co se týká zavedení povinného armádního výcviku u nás, tak by mělo záležet jen na jednom - jaký ten výcvik bude. Pokud by se jednalo o něco podobného, jako jsem prožíval po dobu 2 let v polovině 80.let minulého století, tak nemá cenu něco takového zavádět. Pokud by se jednalo o intenzivní výcvik, tak to je něco jiného a tady bych byl pro. Mám ale pochybnosti, že by se dal zvládnout za 3 měsíce - tady se ale můžu mýlit, a navíc mám dojem, že mnozí mladíci by tu vojnu potřebovali jak koza drbání. Je jich dost, co by potřebovalo "srazit hřebínek" a naučit disciplíně.

15 3
možnosti
LK

Tak Švýcaři jsou specifikum, všichni tam mají peníze a zlato, a tak se je nikdo nesnažil obsadit ani za druhé války. Nepochybně, kdyby Hitler chtěl, tak je obsadí za týden.

3 2
možnosti
LK

Tak hlavně a zásadně v rozpočtu nejsou peníze na nějaké povinné služby na odpovídající úrovni. V moderním konfliktu uspějí tělesně zdatní, tělesně i duševně trénovaní muži/ženy, kteří umějí obsluhovat moderní zbraňové systémy (zbraně, stroje atp). Tohle se opravdu nenaučíte za půl roku na cvičáku. Navíc konflikty, kde se na sebe nahrnou milionové armády branců v zákopech, již nejsou aktuální, na posledních lokálních konfliktech je vidět, že je spíše důležitá spolupráce koordinovaných jednotek. Budování armády se silnými zálohami branců si mohou dovolit pouze velké státy, určitě ne ČR.

2 0
možnosti
Foto

1) Tělesně i duševně zdatní a trénovaní muži, kteří umějí obsluhovat moderní zbraňové systémy, jsou (v určitém omezeném objemu) jistě důležití, ale bez další větší armády se neobejdou. 2) A ta nepotřebuje tolik používat "moderní zbraňové systémy", protože minimálně těch větších a složitějších je už na začátku války málo (nejsou prachy) a po prvních pár dnech ještě míň (protože jsou likvidovány jako první).

1 0
možnosti

P10a68v76e27l 91Ř22a23p22e92k

17. 6. 2014 11:14

Kdo zastává brannou povinnost, patrně vůbec nepochopil, že dnes už se válčí úplně jinak.

6 3
možnosti
DG

Jako pan Řapek, ten útočí na diskuzních fórech.

4 2
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky