Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Služba v armádě musí být dobrovolná, placení daní dobrovolné, jít do basy také dobrovolně ...;-D

4 6
možnosti
ZH

Docela souhlas,jen 3 měsíce jsou dost málo. Ale lepší než nic. Jinak já bych třeba 1-2 letou službu ocenil nějakejma bodíkama navíc , když by dotyčný chtěl pracovat ve státní správě.:-)

0 1
možnosti
RH

Reagan řekl, že svobodu od její ztráty dělí vždy jen jedna generace. Pokud není zhýčkaná generace schopna se postavit třeba agresorům z východu nebo jihu, pak si svobodu nezaslouží. Ideologická podpora armády "jenom z těch, kterým se chce" je zcela v souladu s proruským zaměřením "svobodných"..

8 6
možnosti
Foto

Víte, pane Machu, kdyby nedej bože bylo třeba mobilizovat, myslíte si, že by nepřítel bral ohled na Vašimi slovy řečeno - "předpoklady, preference a schopnosti" toho kterého rekruta? Mám pocit, že se řítí naše civilizace do prodloužených zad, protože se snaží o nemožné - o dobrovolnost tam, kde se před ní většina lidí bude chtít schovat. Je to podobná utopie, jako byl systém komunismu. Ten byl také založen na tom, že každý bude dělat to nejlepší pro celek, přičemž se vůbec nebral ohled na přirozené lidské vlastnosti jako je pohodlnost, lenost, zákeřnost, podlost, vyčůranost... a mohl bych pokračovat do nekonečna. S "dobrovolností" služby u armády je to stejné. Už dnes, kdy je služba v armádě dobrovolná a plně placená, má tato problém naplnit vůbec tabulkové stavy. Kde tedy máte ty dobrovolníky z řad absolventů, když se jim nechce do armády už dnes, a to by v ní získali trvalý pracovní poměr - přitom má většina z absolventů problém sehnat po škole místo...?

8 5
možnosti
Foto

Pane Kroupa, dnešní válčení je právě založené na tom, že porazíte pár kluků v uniformě, obsadíte pár centrálních míst, jako je policejní prezidium, vláda, armádní štáb,  zmocníte se daňového systému státu a vyhrál jste.  Ostatní jsou bezbranní a zvyklí poslouchat.   

Naproti tomu svobodná společnost se dobýjí velmi špatně.  Žádné centrální instituce nemá.  Každá obec, každé město, ale každý dům se brání a tak velkými armádami nedisponuje ani Čína, aby takto bráněné území ovládla.

6 2
možnosti
JC

Myslím, že Váš návrh je akceptovatelný.

Já bych to jen doplnil o to, že výcvik těchto dobrovolných záloh by měl být zaměřen nikoli na klasické "frontové bojování", ale na nácvik partyzánského lesního i městského odboje.

Když nás zase někdo bude chtít obsadit, neubráníme se. Jako v osmatřicátem, jako v osmašedesátém... Ale po obsazení můžeme místo obvyklé kolaborace bojovat gerilovým způsobem. A na to bychom měli být připravováni.

4 1
možnosti
RK

Jistěže se neubráníte. Proto jsme také členy vojenské aliance, která nám má v případě potřeby přijít na pomoc. Ovšem až ve chvíli, kdy se sami chopíme zbraní.

4 0
možnosti
RC

Armardni vycvik, kdy jako kreteni pochodujete po buzerplacu je opravdu na nic. A doprovodna sikana v dobe volna tomu dava korunu. Jinymi slovy - pokud nebude vycvik kvalitativne jiny, nez byval, tak nema smysl ho zavadet. Stejne by ti kluci utekli v pripade problemu uplne stejne, jako iracti vojaci pred islamisty.

10 0
možnosti
MD

Treba jste jen nepochopil co je to drill, co se od radoveho vojaka ocekava, jak se musi vnitrne v nej promenit a jake levne prostredky k tomu jsou. Islamisky bojovnik je idealni konecna podoba. Pred ni je 'namorni pesak' a za ni uz nic.

0 0
možnosti
Foto

Myslím si, že nejlepší obranou je tzv. asymetrická obrana.  To znamená obrana, která je organizovaná různými pojišťovacími a bezpečnostními agenturami s vaší aktivní účastí.  Dovedu si představit, že mě pojišťovna sleví na pojistce, když projdu nějakým jejich výcvikem a koupím si od nich zbraň.

1 2
možnosti
RK

Blbe. Řeč je o obraně státu, ne supermarketu. :-)

8 0
možnosti
Foto

Pane bože, zbrojáky pro děti těsně po střední škole...?!8-o Tak tohle nemůže napadnout normálně myslícího člověka!;-(Rv

0 3
možnosti
RK

Tak nějak člověk začít musí. Proč ne v Machjugend:-) Pak může plynule přejít do do SS(O) jednotek Obersturmführera Františka Matějky.

0 0
možnosti
MD

Tak ruzne armadni 'profiky' uz mame. V oblastech odbornych a mozna nekolik v 'drillovych'. Nam jde pravdepodobne o oblast 'army_drillu', ktera ma do prazdninoveho ci dovolenkoveho pobytu na 'armadne-ekologicke farme' dost daleko. Ale mozna by to mohlo zaujmout par jedincu ze skupiny 'fotbalovi raudis', by se zdokonalili ve sve cinnosti. K dobrovolnosti, uvazovanemu casovemu limutu, pravdepodobne obsahu a dalsimu, zaujmam urcite skepticke hledisko.

0 0
možnosti
JH

Dobrovolne muzou byt aktivni zalohy, ale rozhodne podporuju znovuzavedeni branne povinnosti......a tak jak pisete, trimesicni vycvik pobliz bydliste....to se melo zavezt davno, misto rocni sluzby, jen tri mesice smysluplneho vycviku a ne surovani hajzliku a strihani travniku

1 2
možnosti
Foto

To jsou myšlenky otrokáře.  Myslím, že už jsme se posunuli trochu dále. Rv

1 1
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky