Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

No kdybych si mohl nechat samopal abych mohl zdůraznit svůj názor :"Multikulturalismus je když si cestou na kabuki dám falafel a ne když přičmoudlíci zapalujou auta a mluvící hlavy říkají něco jako, to nic oni se přizpůsoběj to oni jen tak trošku zloběj to potože maj úplně jinou mentalitu." tak bych to snad i bral. Jinak mi vojna připadá jako předražený iniciační rituál, nebo jako kdybych se naučil vařit při studiu oboru: "Problematika rovnosti pohlaví v oblasti výroby šlí."

0 0
možnosti
RK

Dneska nic o Švýcarsku? No to chápu. V tomhle případě se vám do krámu nehodí. Rv

2 2
možnosti
MR

Problém je jiný životní standard dnešní mladé generace jež je zvyklá na určitý servis. Z toho mála se pak "odfiltruje"  k hasičům, k policii a armádě a dobrovolnost máte u konce.

Co je dobrovolné prostě v naší zemi nefunguje. 

Navíc mladí mají vlastně i dluh k naší zemi za školní vzdělání a různé příspěvky. My máme zkušenost s ideologickou a totalitní společností a vojnou, ale o té zde už nebude řeč.

Postačí 6 měsíční intenzivní cvičení. Vojna přinášela mladým určitou inicializaci do dospělosti a zkušenosti a to dnešním mladým chybí. 

Pak zůstávají mnohdy rodičům dlouho do dospělosti na krku a chtějí jen kancelářské a manažerské zaměstnání a práce ve strojírenství a průmyslu jim jak si nevoní.

4 2
možnosti
Foto

Pokud si myslíte, že inicializaci do dospělosti a zkušenosti vaše děti nejlépe získají na vojně, přihlaste je tam. Ale nechápu, proč by to ale mělo být povinné, do toho, jak ostatní vychovávají svoje děti, vám přece nic není a každý rodič by si to měl rozhodnout sám.

Myšlenka, že 6 měsíců šikany a buzerace na vojně nám zvýší počty strojařů a techniků, je velmi úsměvná. Dluh vůči společnosti mladí většinou splatí tak do svých 30 let vzhledem k tomu, kolik tomuto státu odvádíme na daních, o to bych se také nebál.

2 1
možnosti
Foto

Vše co je dobrovolné je správné. R^

4 1
možnosti
MR

Nesmí se zapomínat na stav společnosti, naše společnost je rozvrácená a  chování v rukavičkách vede k anarchii a velké finanční a byrokratické zátěži společnosti.

Zde platí zákon společnosti, společnost mi něco poskytuje a taktéž já mám něco poskytnout.

Zkrátka je to daň za její bezpečí a lidská letora má tendence k zneužívání systému a lenivosti.

Nesmíme zapomínat že žijeme pořád na drsné planetě a chvilkový civilizační a klimatický klid může být rázem pryč ... .

1 0
možnosti
MP

Služba v armádě nemůže být povinná. Nejen kvůli nadváze většiny mladých, ale kvůli tomu, že tito mladí neumí ani obyčejný kotrmelec, natož utíkat aspoň jeden kilometr s báglem.

3 0
možnosti
PR

;-Dto máte pravdu,ale neměl by to být spíše důvod.

4 1
možnosti
PR

Dobrovolně je problém aby se chodilo vůbec do školy.Nějakou zkrácenou verzi povinné služby bych neodsuzoval.Samozřejmně dva roky co bylo dřív je nesmysl,stačilo by pár měsíců.Ono to má i trochu jiný význam než obrana republiky, řád a povinnost v mládí nemohou škodit.Opět nezaměnovat s buzerací a šikanou v armádě dříve.

3 0
možnosti
MR

Přesně tak nikdo nechce oživovat totalitní způsob vojny. Zde bych připomenul že zde byla i přípravka na vojnu, zde třeba výcvik pro spojaře, tuším že to bylo na 2 měsíce.

0 0
možnosti
Foto

Ano, to dává smysl. Nejlepší na tom je, že většina těch, co si povinnou vojnu pochvalují, na ní nebyli a už jim to nehrozí.

4 0
možnosti
Foto

Přesně tak.Těch co se to netýká to prosazují nejvíc.Ale to je u všeho.

1 0
možnosti
PH

P55e78t83r 57H44á47l80a

17. 6. 2014 8:56

Moje řeč.

1 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky