Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Pan Mach možná vědomě, možná nevědomky jenom pokračuje v Putinově stylu, že my všichni (narozdíl od Ukrajinců) víme moc dobře, co Ukrajina potřebuje a co ne a co je pro ni nejlepší. Pokud popírají svobodu Ukrajiny (zvolit si svou zahraniční, ekonomickou, surovinovou či bezpečnostní politiku jakou sami chtějí) Rusové, je to snad i pochopitelné. Jsou to Rusové a ty nikdy nenechali své satelity jít jinou cestou (Maďarsko, Československo atd. ví své). Pokud to popírá člověk, který figuruje ve straně, která má svobodu v názvu, je někdě něco špatně. Ukrajinci jsou a musí být svobodný národ. Mají právo si své záležitosti na ulici v Kyjevě či i na okrajích země, řešit sami, bez vojenské intervence sousedů. Mají právo si vozit suroviny z Bangladéše a vstoupit do NATO, EU či Organizace na vývoz růžového PVC, pokud budou chtít. Tečka.

12 13
možnosti
LR

Ukrajinci jistě. Souhlasím.

Ale co Rusové, kteří se bez svého souhlasu náhle ocitli pod vládou jiného národa?

Ukrajina je komunisty vytvořená bývalá svazová republika, která reálnou republikou nikdy nebyla a pravomoci měla menší než náš okres. Obyvatel Ukrajinské SSR v podstatě nijak neměl možnost vnímat, že nežije v Rusku.

7 2
možnosti
MN

25.8.2014 prezident Porošenko podepsal dekret, kterým ukončil činnost ukrajinského parlamentu, tedy parlament rozpustil. Udělal to měsíc po rozpadu většinové vládní koalice pod vedením premiéra Jaceňuka. Nové volby do parlamentu se budou konat 26.10.2014.

Jak je možné, že nikomu na západě nevadí, že byla asociační dohoda s EU ratifikovaná rozpuštěným parlamentem a navíc v zemi, která nemá platnou vládu?

Ukrajina je dnes nedůvěrihodná banánová republika a západ toho zneužívá pro prosazení svých cílů a zájmů. Jsou to především USA, které s oblibou podporují opoziční hnutí v nestabilních státech a pak se jim to po čase vrací zpět jako bumerang. Ona se USA jednou vrátí zpět i jejich gamblerská politika na Ukrajině.

16 2
možnosti
KF

K28a23r58e25l 94F79a83j67t

18. 9. 2014 11:43

No nevadí ... EU nikdy nevadí, když se cokoli a v jakémkoli stavu odhlasuje "v její prospěch", v opačném případě podporuje oipakované hlasování až do zblbnutí, reps. do požadovaného výsledku. O materiální (finanční) podpoře toho správného názoru ani nemluvě ...

12 0
možnosti
MN

Já se obávám, že k obyvatelům Ukrajiny se z oficiálních ukrajinských, ale i západních medií dostávaly a dostávají pouze informace o výhodách asociační smlouvy s EU, popřípadě vstupu Ukrajiny do EU.

Tento blog Petra Macha skvěle shrnuje nevýhody asociační smlouvy s EU a měl by být přeložen do ukrajinštiny a ruštiny a poskytnut lidem na Ukrajinu.

16 4
možnosti
BT

ano jsem pro ale také s dodatkem že autor tohoto blogu je bojovníkem proti EU a proto se stal členem Evropského parlamentu aby ho rozkládal uvnitř

na Ukrajině se taky rádi zasmějí ;-D

7 5
možnosti
KS

Stačila mi první věta. Ukrajina chtěla smlouvu podepsat, protože si myslí, že je to pro ni nejlepší. A pan Mach hlasoval proti, protože přemýšlí za Ukrajinu.

12 3
možnosti
TH

Lepe jste to rici nemohl ;-DR^

0 0
možnosti
JR

Nikdy jsem, pane Machu, nemyslel, že bych s vámi mohl v něčem souhlasit. Tentokrát víceméně bez výhrad.R^

3 4
možnosti
PK

Naprosto s Vámi souhlasím pane Machu, výborně napsané.

8 9
možnosti
RM

Máme tady několik zásadních výhod, které nám EU přinesla:

- stálá nezaměstnanost kolem 25%

- socializace, islamizace, bolševizace, korporativizace Evropy

- sociální systém produkující neustálé zadlužování na úkor dětí, vnuků a pravnuků

- postupné vystěhování téměř veškeré výroby do Asie

- dotace ovládané monopoly na výrobu zateplování, biopaliv, šmírujících systémů

- ztráta veškerých demokratických společenských prvků

Radujme se, veselme se!

13 11
možnosti
BT

pokud začnete argumentovat lží jsou všechny vaše argumenty pochybné a vy jste za lháře

6 5
možnosti
PZ

Volil jsem vaši stranu pro vaši ekonomickou filozofii a pohled na svobodu jednotlivce. Už vás volit nebudu, protože v otázkách mezinárodní politiky, která vás (kromě utilitárního odporu k EU nikdy moc nezajímala) jste zhruba stejně nevyzrálí a neznalí (a navíc v rozporu s vaším prezentovaným ideologickým ukontvením) jako "hnutí ANO". Vy nemáte v oblasti rozhodování o mezinárodní politice co dělat, protože byste sami svým cílům házeli klacky pod nohy.

1 13
možnosti

Nevolit na to máte právo.  Co ale konkrétně napsal Mach špatně ?

Je přece  logické, že  naprosto stejné regulace  nemohou fungovat globálně, protože  různé země  mají různé podmínky. Navíc EU má  mnoho reguací, které jsou opravdu "pošahané".

5 0
možnosti
PZ

Pro Jardu Chovance a jeho starost na téma směrnice o "jednotném rozchodu tratí" je zde tato mapka, která by jej měla snad uklidnit: http://en.wikipedia.org/wiki/Track_gauge#mediaviewer/File:Rail_gauge_world.png

0 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 34,98
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky