Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je treba jeste dodat, ze zde srovnavame dva ruzne systemy, takze si myslim, ze je celou situaci potreba trochu vic dovysvetlit. Jakakoliv soukroma firma je v poskytovani socialnich sluzeb v Norsku pro stat levnejsi nez statni. Tak treba i proto je stat pouziva. Statni zamestnanci maji v Norsku neuveritelne silne odbory a pokud jste statni zamestnanec, tam vas nikdo nemuze vyhodit z prace ani jako statni zamestnanec nemuzete byt v praci od pondeli do patku 24 hodin denne, tak jak to je v nekterych krizovych chranenych bytech, kde ma treba jeden socialni pracovnik na starosti 1-2 klienty- rozumejte deti/mladistve v krizove situaci, kteri potrebuji neustaly kontakt. A pak na vikend prijde nekdo jiny, napr. To proste statni instituce v Norsku nemůže poskytnout kvuli silnym odborum. Ale stat ma prostredky na to, aby to zaplatit tem privatnim. A ty jsou stale levnejsi nez statni. Soukroma firma poskytuje "sluzby", rozumejte zamestnava socialni pracovniky, psychology atd. a dostava na to prispevky od silneho statu, ktery vsem zarucuje vysokou minimalni mzdu, tak take proto  ty velke sumy. Ale nemyslim si, ze to zakonite musi znamenat, ze tim deti trpi. Nesmime zapomenout, ze se jedna o dva ruzne staty a dva ruzne kontexty. Kdyz se v Cechach rekne soukroma skolka, co vas prvni napadne? Draha? Kvalitnejsi? V soukrome skolce v Norsku vam stat zarucuje, ze budete platit jako v komunalni. Navic mozna v norske soukrome skolce mozna bude mit na starost 1 dospely 7 deti a ne jako v komunalni v prumeru 6 deti. Proste kolik třešní, tolik višní.

0 0
možnosti
Foto

Pane Machu, když chcete pomáhat dětem, proč podporujete rozbíječe rodin, vašeho spolustraníka pana Pešana a jeho jeden domov.. Proč se nedistancujete od Vašeho kolegy pana Matějky, který tvrdí, že neví co je to rodinná politika, a že Svobodní žádnou nemají? Nemyslíte, že norský model, ke kterému máme nakročeno, je i důsledkem špatné sociální a rodinné politiky státu?

1 0
možnosti
Foto

FOD, provozuje Klokánky, na jedno dítě dostává měsíčně 27.000 Kč. Děti nemusí chodit do školy, neboť to nemá statut dětského domova. FOD dostává dále zakázky přímo od státu, soudy tam nařizují styk rodičů s dětmi a podobně. FOD je soukromá organizace… Tak máme tu Norsko nebo ne?

0 0
možnosti
Foto

[>-] I v ČR se "ochrana" dětí proměnila v noční můru pro mnoho dětí a zoufalých rodičů - převážně otců. Systém "ochrany" dětí se zvrhnul v podobné monstrum, jako mají v Norsku. Ve skutečnosti tu jsou rodiny ničeny soudkyněmi, úřednicemi OSPOD, soudními znalci, advokáty. Otcové bývají ODSUNováni od svých dětí. Děti jsou ODEBÍRÁNY otcům z nesmyslných důvodů podobně jako děti paní Michalákové v Norsku. Byznys pro mnohé, ale rodiče a děti jsou zbídačení!!

1 0
možnosti

My si tu piseme blogy a diskuze. Premier si vymenuje s Nory noty, emailove adresy a telefonni cisla. No a ceske deti jsou nadale tyrany v norskem zajeti. Nedelame pro ne preci jen trosku malo ?

1 0
možnosti

Norové zadržují dva nezletilé české občany, v rozporu s přáním jejich matky. Teroristé v Afganistánu zadržují dvě české dívky v rozporu s jejich přáním. Tak, teď babo raď, co si má člověk myslet o tomto světě.

0 0
možnosti

Nechce se mi věřit, že by zrovna Norsko.To tak bude asi  v zemích všech, i v naší republice. Co my víme, jak se s dětmi  "hospodaří" tady.

0 0
možnosti
Foto

OK dát této firmě pokutičku 4 mld norských korun je asi rozumné řešení. Tam není problém tuto pokutu vymoci. Polovina pokutičky jako odškodné dětem, by se i hodila.

Ovšem co děti, které to odskákali. Byl jsem přímo v Oslo, když proběhl první útok na jejich stát jedním šílencem. Nechápou, že takto si ty šílence produkují sami!

0 0
možnosti
Foto

Je dobře, že jste do tohoto temného případu vnesl světlo. Nechce se ani věřit, že je to v demokratickém státě možné.

R^

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS