Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

J23a50n12a 67C17r46h19o68v50á

28. 1. 2015 21:41

Norsko je země, kde se podle žebříčků OSN žije nejlépe na světě, takže je důvod k předpokladu, že děti tam čeká lepší život než zde.  Osobně se mi líbí i zákaz bití, který matka očividně porušila.

1 24
možnosti

Vás doma jako děcko mlátili? No, možná že málo;-D

17 2
možnosti
JD

Někde jsem četl, že pěstoun dostane v Norsku od štědrého systému tolik peněz, že už nemusí pracovat. Hyenistickej byznys. Zlatí Romové...:-/

10 2
možnosti
JD

Aha, už to tu píše Otto Novák. Tak jsme zajedno.

0 0
možnosti
Foto

R^

To přece není soukromé podnikání. To je chobotnice přisátá ke státnímu penězovodu, navíc saturovaná dodávkami dětí od státního úřadu. Kdyby se šlo více do hloubky, patrně by se našla korupce pracovníků státní sociálky.

(Ovšem, objektivně, děti paní Michalákové už mámu po té době nebudou znát, takže pro ně samé už může být návrat spíše kontraproduktivní. Tím samozřejmě nechci říci, že nemá cenu věc řešit. Jde o další děti a ZEJMÉNA se totéž týká také našich úřadů.)

16 0
možnosti
ON

O94t51t92o 49N19o89v89a15k

28. 1. 2015 19:24

Dalsi prijemci jsou znalci a pravnici, ty musi mit rodice 2.

A nakonec jsou to sami pestouni, ti si za 2 deti prijdou na vyssi plat, nez ma spickovy programator, nebo konstruktery, tedy po soudcich a pravnicich jedni z nejlepe placenych lidi na trhu prace.

Takze hloupi nekvalifikovani lide maji moznost zit si bez prace lepe, nez spickovi technici, kteri museli tvrde studovat, nebot povazte, oni se o sve deti staraji zadarmo a berou to jako samozrejmost !

Zatimco pestouni se staraji o deti za penize a do prace jiz chodit nemusi ... takze jim vyrusta generace lidi, kteri neuvidi sve rodice pracovat a prijde jim naprosto normalni brat ze socialniho systemu ... neni to uzasne socialisticke ? ... vsichni budou zam. statu, vymysli se pro ne byrokracie, na ni se navazi soukrome firmy a nikdo nebude pracovat, nikdo nebude nic vyrabet a vse budou dovazet ... ale pockat ... za co budou dovazet, az jim dojde ropa ?

23 1
možnosti
MC

R^A proto nepřizpůsobivé menšiny budou rodit v sociálních táborech na 1000%. To by v tom byl čert, abychom tu ekonomiku nenakoply morálním růstem.

1 0
možnosti
Foto

Já nevím, zda je vůbec vhodné operovat pojmem "presumpce neviny". Myslím si, že do péče o děti vůbec nepatří.

Ale my přece takový systém návaznosti privátních firem či firmiček na stát máme taky. Sice ne v péči o děti, zatím, ale v ubytování "nepřizpůsobivých".

2 1
možnosti
DZ

Cože? To jako sebrat děti na základě nějakého udání a pak pomalu zkoumat, zda jim někdo ublížil? Vyšetřit ano, ukrást děti rozhodně ne!!

4 0
možnosti
Foto

Je jasné, že  tam kde je možnost přisát se na státní penězovody, tam se najde dostatek jednotlivců i firem, které tak budou činit.   Nakonec stát tu není od toho aby chránil své občany, ale aby zabezpečil pohádkový život parazitické kastě lidí, která si říká stát.

26 0
možnosti
JN

J45i54ř69í 76N30o36s34e49k

28. 1. 2015 19:09

Doufám, že tento případ bude mementem i pro naše zákonodárce, aby se z pěstounství nestal byznys. Ale jinak - ano, stokrát lepší pěstoun než ústav, ale všechno musí mít své meze. Rovnováha mezi pěstounstvím a ústavy pro děti se speciálními potřebami je důležitá. Pane Machu, díky za práci, kterou vy a pan Zdechovský odvádíte. Je důležitější, než si spousta lidí umí domyslet R^

36 0
možnosti
RE

Ono je vůbec úspěch, že se takové případy začínají rozkrývat a zveřejňovat. Možná norský případ odstartuje fakt, že něco podobného běží ve skrytu již dlouho a nejen v Norsku a to bude teprve mazec. Vidina byznysu už se dneska ,bohužel, neštítí ničeho.

24 0
možnosti
ON

O88t19t15o 86N33o32v16a54k

28. 1. 2015 19:26

nestiti, kdyby nebyl VW stati firmou, uz by zavrel v D fabriky ... a jak vidite, konkuruje i asijskym levnym znackam, proze nemci ji vnimaji jako svoji znacku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 34,93
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky