Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZJ

Pane autore - BOHUŽEL si myslím,že SKUTEČNÉ pohnutky tohoto zoufalého a nepochopitelného činu se my - tzn. veřejnost - nikdy nedozvíme! Vše skončí po čase zapadáno prachem zapomnění a zameteno důkladně pod koberec s odkazem na ,,šílenost" pachtele :-/.Ale to základní .... PROČ ???  ..... nám nikdo nepřiblíží :-/

2 1
možnosti
RK

To mate zajiste pravdu, ale autor pise o jinem aspektu teto neblahe udalosti.

3 0
možnosti
MN

ano ano, vydáme zákon a zakážeme nebo hodně omezíme držení zbraní, to vyřeší kriminalitu ... ale počkejte, vždyť vražda je zákony zakázaná už staletí, tak jak je možné že se lidi vraždí?

10 0
možnosti
MN

nebude ono to tím, že ti grázlové na nějaké zákony kašlou a když budou chtít tak se ozbrojí? takže zakazovači jim vlastně jen usnadní práci, když budou mít jistotu, že zákona dbalý občan ozbrojený nebude a nechá se poslušně zastřelit a pak zavolá policii, která ho odveze, aby nepohoršoval svojí mrtvolou okolí ...

11 0
možnosti
RK

Terry Pratchet: Noční hlidka, úryvek: " .... Tak pro začátek tady byl např. ten zbrojní zákon. Zbraně byly použity při tolika zločinech, tvrdil Vyndejs*, že když se sníží počet zbraní, musí se snížit i počet zločinů. Zabavíme všechny zbraní a kriminalita nám poklesne. Smysl to dávalo. A bylo by to i fungovalo, jen kdyby bylo dost policistů - řekněme tak tři na jednoho občana. K všeobecnému překvapení bylo zbraní odevzdáváno hodně. Byl tady však jeden háček, který Vyndejsovi jaksi unikl, a sice to, že zločinci na žádné zákony nedají. To je totiž základní předpoklad jejich zaměstnání. Není v zájmu zločinců zvyšovat bezpečnost ulic, snad jen pro sebe. A když teď viděli, co se děje, nevěřili vlastním uším a očím. Bylo, to jako kdyby přijel Otec prasátek** a každý den den byl Dnem prasečí hlídky***. Někteří obyvatelé nabyli nejistého dojmu, že se něco nevydařilo, protože zbraně teď nosili jen grázlové. A policisté začali zatýkat poctivé lidi po tuctech ..."

* - takovej chorej estebak, proti nemuz je Huml slaby odvarek, dosaďte si třeba aktuálně Chládek.

** - Zeměplošská podoba Santy

*** - Zeměplošský Štědrý den

9 0
možnosti
RK

* - dosadte si tam Chovanec, nikoli Chladek, se mi ti dva sasci spletli.

1 0
možnosti
TM

Za nejdůležitější považuji závěr blogu- je třeba zachovat chladnou hlavu. Teď je tu vlna, dost podporovaná medii(o čem by se psalo?) a leckým, kdo by si rád přihřál politickou polívčičku. Chladnou hlavu....tedy v prvníé fázi nechat tu hlavu vychladnout. Autore-R^.

0 0
možnosti
Foto

Jako držitel zbrojního průkazu si velmi dobře uvědomuji, že zakázat držení zbraní by byl velký problém. Ovšem je rozdíl něco zakázat a omezit. Vy populisticky mícháte dohromady dvě věci. Vezete se na vlně odporu vůči zákazu, o kterém zatím nikdo nehovořil a v podstatě opomíjíte fakt možného omezení na lidi svéprávné. Co by bylo tak špatného na tom, kdyby někdo nevydal zbraň evidentně pošahanému střelci z Uherského Brodu?

4 3
možnosti
Foto

Ještě krátký dovětek. Argumentovat tím, že si člověk toužící po tom někoho zastřelit vždy opatří zbraň, je poměrně jednoduché. Prevence je často tím rozdílem mezi spácháním a nespácháním trestného činu, stejně jako, když vlastníte zbraň můžete podléhat různým pokušením. Pokud předpokládáte, že nemá smysl se jakkoliv preventivně bránit proti zločinu, tak věřím, že spíte s otevřenými dveřmi do bytu či domu a necháváte je stejně tak otevřené i při odchodu, vždyť kdokoliv by Vás chtěl vykrást si přeci stejně najde způsob, jak se dostat dovnitř ;-)

3 0
možnosti
JF

Tento nápad padl z hlavy ministra donašeče. To nepotřebuje dále komentář.

0 0
možnosti
PK

Ani jsem spisek nečetl a již se slovy uvedenými v nadpisu naprosto souhlasím.

0 0
možnosti
ML

a opusťte na chvíli USA, které je trochu specifické - hodn vražd připadá na války gangů a rozlišit tam mezi legální a nelegální zbraní není tak jednoduché.

http://www.gunfacts.info

data celkem jasně ukazují že liberálnost zbraňových zákonů je v přímé úměře s kriminalitou legální zbraní.

Nelegální zbraně by měly být hlídány a eliminovány státem a jeho silovými složkami, nikoli omezováni ti, kdo podstupují zdlouhavý proces získání ZP a rekrutují se z nejvíce zákona dbalých vrstev obyvatelstva. Excesy jsou nepředvídatelné a osamělý vlk nebo šílenec je velmi těžko eliminovatelný, Zbraň si prostě sežene, když ji bude chtít.

0 0
možnosti

Nelegální zbraně by měly být hlídány a eliminovány státem a jeho silovými složkami, .....

Vysvětlete jak8-o

Uděláme všem domovní prohlídky;-D

3 1
možnosti
Foto

Souhlasím, zákaz nic nevyřeší. R^

3 0
možnosti
Foto

100% souhlas. Jen nevím, proč chodit pro statistiky do USA. Stačí třeba Švýcarsko.

6 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky