Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

V jediném s Vámi, pane Machu, souhlasím; bylo amatérské rozvrtat režimy v Iráku a Sýrii a nemít realistické řešení v nabídce, ať už pohnutky k zásahu byly jakékoli. Ale mávnout rukou nad imigrací obecně je minimálně nedomyšlenost. Ekonomická imigrace je řešitelná změnou zákonů(sociálních) a cílenou pomocí u zdroje vzniku této.

Jenže vůbec neberete do hry naturel imigrantů, tedy jejich politicko-náboženské cítění, které můžete očekávat, po existenčním usazení v hostitelské zemi, a které má v sobě dosti nebezpečný náboj. Je-li vzat do palety faktů, dle níž se mají jednotlivé státy , ale i celá EU, orientovat a rozhodovat, půjdou některé výhradně ekonomické argumenty stranou včetně toho, že marže firem nemusí být tou největší prioritou.

Zatím se tak EU nechová a její vize budoucnosti v rámci multikulturní politiky dostává už mnohde frak. Náklady na záchranou operaci budou tím vyšší, čím později se v plné míře odhalí krátkozrakost dosavadní politiky.

1 0
možnosti
RK

Válečné intervence proti diktátorským režimům jsou dobrá věc a chaos po jejich odstranění je nutnou součástí vývoje k nastolení něčeho lepšího. Pokud je to bez výsledku, pak nebylo působeno dostatečně silně na vhodných místech. Jinak se vším souhlasím, ale ten bod číslo 4 bych viděl jinak.

1 2
možnosti
PK

To je dobrá kravina, s prepáčením ... Viete, problém je v tom, že ZATIAĽ je ten dobrý Západ silnejší než ostatní a preto si môže eskapády typu Líbya dovoliť bez ohľadu na názor ostatného sveta. Problém ale je v tom, že žiadny strom nerastie do neba a v budúcnosti to môžu byť iné štáty, ktoré budú silnejšie ako Západ a budú podobne intervenovať z vlastných pohnútok a vo svoj prospech - tak ako to dnes robí Západ - ale potom budete asi prvý, kto bude proti tomu protestovať.

0 0
možnosti
MC

KarmaR^. Ovšem Češi idioti, lemplové či vyčůrálkové budou vždy házet do urny lístek socialistům prozpěvujících program falešné sociální péče.

5 0
možnosti
JC

Nelze nesouhlasit.

Jen bych podotkl, že je třeba rozlišovat mezi migrací a stěhováním národů.

1 0
možnosti
Foto

Přesné ... ve středověku se migrace za prací (nikoliv sociálními dávkami) považovala za běžnou součást života ...

Jen jeden příklad viditelný v Praze dnes a denně - katedrálu Sv. Víta postavili Matyáš z Arrasu a Petr Parléř ...

Jen se stačí vrátit k řešení, které dřív fungovalo po staletí !

11 0
možnosti
RK

Tak zrovna tyhle dva kteří se osobně seznámili s Karlem IV a přijeli na jeho pozvání bych do tohoto tématu moc netahal. Pochopitelně že lidé většinou migrovali za prací, ale mnozí prchali před zákonem, nebo zkrátka šli zákony porušovat tam, kde byla vyšší šance na lepší lup.

1 0
možnosti
RK

No vy jste srandista pane Machu. Z Číny si sem dovezou stavebnici, ze které smontují televizi. Ta dostane nálepku Made in Czech Republic a je to bez cla. Zkuste to samé udělat v Číně. On je totiž přesně opačný problém. Ze zemí kde dotují výrobu a služby zaplavují svým zbožím Evropu. Já když chci poslat balíček do Berouna, tak se pod 100 Kč nedostanu. Klidně si můžu objednat něco z Číny a poštovné je zdarma. To jsou věci.

1 9
možnosti
Foto

Ať nám ji dotují. Alespoň to máme levnější. :-)

5 1
možnosti
JL
JL

Pane Machu, liberál je člověk schopný naslouchat i jiným názorům a na základě poznání své názory i měnit. U Vás tuto vlastnost postrádám. Jste konzervativec, ale do liberála máte strašně daleko.

1 14
možnosti
LR
  • Počet článků 158
  • Celková karma 34,93
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky