Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Asi si dam inzerat ve zneni - Nabizim k pronajmu byt. Nemam zajem o cizince, konzumenty socialnich davek, kuraky a domaci zvirata.

11 0
možnosti
TB

a pouze svobodné prsaté 25-leté blondýně ;-)

1 0
možnosti
JC

A já se obrátím na Šabatovou, protože mě diskriminuje soutěž Miss ČR. Přijímá jen mladé, krásné a svobodné dívky. Jak k tomu přijdeme my ostatní?

46 1
možnosti
JC

Udělejte to. Vážně to udělejte - aspoň bude sranda. Pak můžete zveřejnit, co Vám odpoví.

4 0
možnosti
MD

Pridam se k prispevku I. Kroupove. Pro vas karma. Svobodni by se, podobne jako v tomto pripade, meli vice venovat prakticke politice a byt v ni videni.

0 0
možnosti
TB

Nějak si myslím, že je vše špatně pochopeno...Každý si samozřejmě může svoji nemovitost pronajmout komu chce, je to jeho nedotknutelné právo...ale pokud tak činí prostřednictvím RK a ty veřejně tu nabídku propagují (vývěsky, internet,..) , tak pak nemůžou případné uchazeče segregovat (dle věku, pohlaví, sex.orientace, barvy pleti,..)....Nebo snad chcete, aby v nabídce RK stálo hledáme zájemce o pronájem bytu, podmínka - lidi do 30 let, hetero, bílí a podobně? ;-)

1 23
možnosti
DN

Ale to se přeci děje. V inzerátech je napsáno např., že majitel si nepřeje kuřáka či domácí mazlíčky. A to diskriminace není? ;-)

latinsky discriminare = rozlišovat

26 0
možnosti
IK

Než začala řádit paní Šabatová, domnívala jsem se, že ombudsman se má zastávat nebo spíš pomáhat občanům, kterým se v souladu se zákonem stala křivda - protože zákon nemůže počítat se vším a někdy "podle práva" neznamená "správně". Vlastně by mi připadalo, že pokud zákon přikazuje pronajmout byt kdajakému vagabundovi, ombudsman by se měl zastat člověka, který se dostane do rozporu se zákonem, protože nechce riskovat škodu na svém majetku. A ono ejhle!, úřad ombudsmana místo aby mírnil dopady nesmyslných nebo nedomyšlených zákonných ustanovení, funguje jako nadstavba policie, jedním vrzem vytvoří pachatele a rovnou ho dodá k potrestání. Nestačím žasnout.

Svobodní by měli hledět přispět k tomu, aby se především osoba tohoto typu poroučela z funkce a hned v zápětí aby takovéto zneužívání umožňující zákon byl zrušen. A vůbec zákony kecající občanům do toho, co udělají se svým majetkem.

Posílám stovku, čistě abych ukázala, že si za svým názorem stojím. Ale doufám, že prostředky z tohoto účtu nebudou použity na zaplacení té zvrhlé pokuty, ale na její odvrácení.

55 0
možnosti
JFB

Souhlas, jen pár poznámek:

"Svobodní by měli hledět přispět k tomu, aby se především osoba tohoto typu poroučela z funkce a hned v zápětí aby takovéto zneužívání umožňující zákon byl zrušen. A vůbec zákony kecající občanům do toho, co udělají se svým majetkem."

Svobodní, ani nikdo jiný Bohužel nemůže nijak legálně přispět k tomu, aby byl odvolána, jedině zrušit zákonem celý úřad. A dále, tyto zákony přišly z EU, takže jediná možnost je to v EU zrušit, či zrušit EU, o co se Svobodní snaží.

6 0
možnosti
Foto

Typické je, že si ta rasistka pro svoji provokaci vybrala bílou makléřku. Oh, wait... ;-D

18 0
možnosti
SB

Pane autore, a ještě na jedno hledisko jste zapomněl:

Pronajmete-li svůj byt, po právní stránce jste spoluodpovědný za celou řadu věcí, co se tam děje. Když z něho bude vycházet nadměrný hluk, zápach, nepořádek na chodbě apod., ponesou odpovědnost nejen příslušní lidé, nýbrž i vy. To je o důvod více proč majitel bytu musí být odpovědnější než například majitel obchodu. Nikdo nevolá k odpovědnosti majitele obchodu za to, že zrovna v jeho obchodě zakoupil pachatel ten pepř, který na začátku loupežného přepadení hodil chodci do očí, nebo ren rum, pod jehož vlivem potom o deset hodin později byl spáchán trestný čin. Pepř můžete prodat komukoli kdykoli, rum pouze dospělé a střízlivé osobě, ale další odpovědnost za chování příslušného zákazníka nesdílíte. Ale majitel bytu za chování svého nájemce odpovědnost nese.  O to více musí být opatrný.

33 0
možnosti
MP

No, zase na straně druhé je to velká pomoc, pokud lidi z baráku sepíší petici, pošlou správci domu, ten pak obešle majitele. Jestliže má majitel řádnou smlouvu a má to tam ošetřeno (i když ono to jde i přes obč. zákoník), tak má důvod k vypovězení smlouvy. Já jsem měla s nájemníky podobný problém, sousedi mne pořád zastavovali a vyhrožovali stížností, já jsem je přímo poprosila, ať to udělají, protože pomůžou mně i sobě.

8 0
možnosti
RC

Predstavte si, ze nechcete ubytovat ciziho statniho prislusnika. A to zejmena z toho duvodu, ze je pak mnohem tezsi z nej vymahat penize. To je podle Sabatove take diskriminace?

11 1
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky