Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Petře, vy jste mě hluboce zklamal svým zdržením se na téma kvót úprchlíků v evropském parlamentu. Od té chvíle jsou mi vaše psané názory naprosto volné jako názory jiných politických tlachalů, kteří vyprodukují hory textu a třeba i zajímavé nápady, ale když mají možnost, tak zklamou. Rv

0 0
možnosti

Pane Vychodile, tady si můžete přečíst, jak to bylo doopravdy.

http://www.petrmach.cz/clanky/jak-to-bylo-s-mym-hlasovanim-proti-kvotam-na-uprchliky

V záznamech hlasování na webu EP je už správně uvedeno, že hlasoval PROTI.

0 0
možnosti

Trnitá cesta od vlády komunistů k vládě překabátěného komunisty.

0 0
možnosti

Možná, já ale ano. Nastal ale čas k zamyšlení, zda to není hloupost.

0 0
možnosti
Foto

Ta evidence účtenek je na nic, stejne to vyšší výběr nepřinese, a instalatér, kterej dělá fušky na černo si s tím hlavu lámat stejně nebude.  Víc mi vadí,  že od nového roku budu muset s přiznáním k dph posílat bývalým stb na FÚ i seznam firem, kterým jsem fakturoval - takže identifikaci svých obchodních partnerů. Aby on line viděli, s kým a za kolik obchoduju.  Doteď jim dalo moc námahy tyto informace získávat....

3 0
možnosti

Je klidně možné, že celé to EET je krytí tohoto dalšího nesmyslu.

1 0
možnosti

Babiš plánuje od drobných živnostníků a hospodských získat navíc 5,5 miliardy ročně na DPH, 2 miliardy na dani z příjmu právnických osob a 5 miliard na dani z příjmu fyzických osob.*

No jeslti to fakt ABbiš do zprávy napsal, měl by být okamžitě odvolán za neschopnost, jelikož je to naprostá pitomost, zvláště  "5 miliard na dani z příjmu fyzických osob.*", což musí každého trknout na první pohled.  Stačí jen vědět, kolik máme OSVČ na "plný úvazek", kolik by to muselo navíc dělat obratu na jednotlivce atd.

0 0
možnosti

Krom toho, že článek je těžkou demagogií modrých ptáků mne děsí jiná věc: V uvedených souvislostech se stále častěji objevuje myšlenka, že tak trochu si přikrádat, je vlastně (opět) normální. Žádná pravicová strana by však toto neměla připustit ani náznakem - jde to totiž (i když si to třeba její politici neuvědomují) proti samé její podstatě!

Diskuse o technickém zabezpečení komunikačního kanálu jsou tak trochu mimo - vždyť platba kartou přes terminál funguje jak ve velkých městech, tak i na venkově. A z datového hlediska je taková transakce docela podobná.

3 5
možnosti

Bránit se krádeži není krádež ... Navíc, co sem pletete modré ptáky?

0 0
možnosti

"Mnoho drobných živnostníků prostě zkrachuje".  Možná. Ale jen proto, že budou muset (konečně) platit daně. Vy se, pane Machu, chcete zastávat podvodníků?  Vy se chcete zastávat těch, kteří si ve svobodné soutěži (ó, jak Vy tu svobodu zbožňujete!) zajišťují nezákonnou, podvodnou výhodu?     No jo, pak jo.

1 9
možnosti
Foto

Mnoho drobných živnostníků daně neplatí a platit nebude protože si vydělají tolik, že jim to pokryje daňová sleva. Ovšem zbytečný výdaj navíc některé položí.

11 0
možnosti
Foto

Tržby se snad musejí evidovat papírově z toho důvodu, že berňák si může vyžádat veškeré účetní doklady.

Tedy mění se pouze způsob kontroly.

V čem tedy spočívá problém, když i ty krabice od bod na doklady a účetní knihy a software také něco stojí?

1 3
možnosti

Přehnaně řečeno: Můžete do basy, pokud si neschováte účtenku.

Jeden příklad z mnoha podobných perel v tom návrhu.

4 0
možnosti
Foto

Protireakce živnostníků v maloobchodě bude plíživá. Ti opravdu malí, co jsou tak blbí (nebo úspěšní, chcete-li) a jsou plátci DPH se napřed zbaví svého (svých) zaměstnanců. Nebude-li to stačit, sníží svůj obrat tak aby stále ještě dost vydělali na sebe ale mohli přestat být plátci DPH. V první řadě se sníží výběr soc. a zdr. pojištění, pak daní ze závislé činnosti, poté DPH a poslední protiakce když bude Babiš přiškrcovat dál, bude ukončení činnosti. Dávám tomu tak rok až tři od zavedení EET.

9 0
možnosti

Odstranit živnostníky je podle mého názoru důvodem tohoto Burešova návrhu, ne důsledkem.

6 0
možnosti

Pro statni aparat je idealni, kdyz ho potrebuje co nejvic lidi. To znamena co nejvic dani a naopak davek, aby existovalo co nejmene, na statu nezavislych, jedincu. Ze stejneho duvodu tu mame i takovou vstricnost (na urovni vedeni statu, nikoli mezi obcany) vuci imigrantum.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS