Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Myslím si, že daleko více by šlo ušetřit na přebujelé státní správě. Místo toho je úředníků stále více a ještě se jim neúměrně zvyšují platy.

11 0
možnosti
JO

Ušetříme, nabereme dalších 400.:-)

6 0
možnosti
AN

Celý problém má ještě jeden aspekt. technický. Dle vyjádření technika IT největší sítě mobilních operátorů O2, není systém žádného ze tří operátorů stavěn převodníky na výkyvové špičky přenosu dat, které budou několikanásobně vyšší než např.Nový rok při odesílání SMS. I když zle očekávat, že cca polovina odeslaných údajů o třžbách půjde po síti kabelovek. Např.předvánoční špička obchodníků může znamenat takové zatížení, že bude docházet o pakovanému spadnutí přenosové sitě a tak v podstatě nemožnosti provozu pokladen a obsluhy zákazníků. Každopádně by se mohlo jednat o konec Babišovy éry i u jeho fanatických obdivovatelů.

21 0
možnosti
MP

to říkám pořád, že to nebude fungovat. R^

0 0
možnosti
JN

Jen pro úplnost s tím Chorvatskem...ET mělo přímý vliv na konec  pro ne 40 000 živnostníků, ale cca 35 000, z nich 89 % neplatilo vůbec žádné daně, protože údajně neměli příjem. Zbývajících 11% je statistická odchylka od běžného množství ukončených živností.

3 7
možnosti
PS

U nás živnostníci samozřejmě platí daně i odvody i když nemají žádný příjem. [>-]

V Chorvatsku je to jinak ?

2 0
možnosti
TT

To jsou moje slova od začátku. Lidi, kteří jsou prostí návštěvníci hospod, si to neuvědomují, že hodně hospodských - a to i těch v úspěšných podnicích, do kterých by to člověk neřekl, když se tam tolik točí - žije dnes na hraně z nepřiznané daně na části tržby. Takže ten Babišův hlad po penězích nejen peníze nepřinese a zvýší počet nezaměstnaných, ale taky povede k pozavíraným hospodám.

5 2
možnosti
MK

Máte pocit,že je hospod málo?

3 5
možnosti
JU

J29i43ř36í 97U85č39í23k

28. 5. 2015 19:15

A ještě jedna věc, o které jsem se již v některých diskusích zmínil. Daná evidence se zřejmě bude týkat i řady škol s internátem. Pokud pronajmou volný pokoj jiným osobám než studentům  (např. o víkendech nebo letních prázdninách), bude se jednat o činnost, která není jejich hlavním posláním. Pro tento případ musí mít živnostenský list, a proto se asi evidence bude týkat i jich. A to bez jakékoliv kompenzace ze strany státu.

3 3
možnosti
MK

Vy chcete kompenzovat ......když někdo chce vydělávat? To jako kdybych já,když jdu jako zaměstnanec o práce,chtěl proplatit po mém kapitalistovi cestu.....asi by se mi vysmál.

1 3
možnosti
PS

pro mnoho menších firem je to  poslední kapka. Stačí kapka

Karlovy Vary

a a již to přeteče.

2 2
možnosti
JJ

Tou kapkou v KV myslíte to, že chce Babiš prodat rozpadající se hotel, který platí stát z daní občan a který potřebuje velmi nákladnou rekonstrukci? ;-D

2 0
možnosti
MK

p.Michálek,znáte stát,kde nejsou politici a ouřadové? Zřejmě ne...Takže se můžem bavit pouze o počtu,ale to je jiná písemka...

0 0
možnosti
PM

ano, pojďme se bavit o počtu - pan Březina v OVM mluvil o tom, že máme tolik úředníků, jako 7x větší Británie - a tyhle lidi mají drzost vykřikovat, že živnostníci a podnikatelé platí málo, a přitom státní zaměstnanci ve skutečnost daně neplatí žádné.

12 1
možnosti
JJ

A ono už se to schválilo, že zná Mach tak přesná čísla? Mám dojem,  že o tom bude koalice teprve jednat nebo ne? A proč v Chorvatsku zkrachovali, to pan Mach ví určitě? Nemohli třeba tvz. zkrachovat, protože už dál nemohli šidit na daních? Pan Mach mi začíná připomínat pana Okamuru. ;-D

1 5
možnosti
PM

A nač stát potřebuje tak velké daně?

1 0
možnosti
PK

Takže jinými slovy podle p. Macha je správné neplatit daně.

5 9
možnosti
MH

a soude dle Vaseho prispevku je nejvetsim omylem vseobecne volebni pravo...

6 4
možnosti
MK

Jestliže říkáte,že zavedením elektronické evidence tržeb spousty živnostníků zkrachují,říkáte tím zároveň,že spousty živnostníků doteď okrádala stát a porušovala zákon řádným neplacením daní(evidentně nebudete daleko od pravdy). Pokud "náklady" na pořízení el.pokladny takového živnostníka položí,bude to jen dobře.Zaměstná se u člověka,který bude schopnější vyprodukovat takový zist,který pokryje i tyto, zčásti dotované pokladny.

3 12
možnosti
ZJ

A tím schopnějším určitě budete Vy.

4 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 34,93
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky