Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Slováci se prý tím ještě chlubí,  že zlikvidovali 30 000 firem, prý se tím čistí trh. ;-)

5 0
možnosti
PS

Viktor čistič. V

0 1
možnosti
PS

Něco se chystá : V „Bojujeme proti návrhům restriktivních opatření vlády, která mohou narušit ekonomiku celého státu, protože drobní a střední podnikatelé zaměstnávají 70 procent zaměstnanců v této zemi a pokud se prostředí naruší, hrozí masivní nárůst nezaměstnanosti,“ řekl na úvod šéf Strany soukromníků ČR Petr Bajer.

Soukromníci za největší průšvih považují zavádění elektronické evidence tržeb (EET). Podle nich to státu peníze navíc nepřinese, a naopak to přivede ke krachu dlouhé řady živnostníků a drobných podnikatelů. Ve svém tažení proti EET jednají představitelé Strany soukromníků ČR i s předáky parlamentních stran.

8 1
možnosti
Foto

A tak by to bylo jednoduché. Týdenní stávka podnikatelů a bylo by vymalováno. ;-)

1 0
možnosti
MZ

8-o Já pořád nechápu, jak může evidence tržeb přivést podnikatele na mizinu? Může mi to někdo vysvětlit?

8 5
možnosti
PM

Prostě pro některé malé živnostníčky či podnikatele to bude poslední kapka - co na tom nechápete? Proč teda skončilo tolik podnikatelů v Chorvatsku?

12 6
možnosti
PS

Vedení států vyhlásili soutěž, kdo zlikviduje více vlastních firem. EU  Chorvati zlikvidovali 40 000 živnostníků a firem, Slováci 30 000 firem zavedením daňové licence, kolik likviduje ČR ? [>-]

Máme šanci vyhrát .

23 3
možnosti
JN

Vám Klausovcům a vašim kmotrům co máte offschorové společnosti to přeju. Časem se vám zruší i ty daňové ráje a tunelování které si tak přejete jako za Klause bude trestáno a to i zpětně !!

1 21
možnosti
AK

A59n17d15r24e86j 84K64r40á73l

28. 5. 2015 15:45

Jardo, ver, ze i kdyby vsem vsechno sebrali, ty budes furt loser a nebudes mit nic. ;-D

17 1
možnosti
Foto

Je to úplně jednoduché. Kde peníze nejsou tam se prostě nevyberou i kdyby měl každý hospodský přiděleného jednoho berního úředníka. Většina restauratérů balancuje na hraně přežití už teď. Nikdy nepochopím, proč si Babiš vybral právě restaurace. Sice šermuje daňovými úniky, ale podle MF jsou restaurace na 4-5 místě. Pravda bude taková, že tento třídní nepřítel nebude nikomu moc chybět a stádo spokojeně zabučí.

14 1
možnosti
Foto

Obecně s vámi souhlasím, zejména s kritikou přístupu vlády.

Myslím však, že v oblasti likvidace živnostníků to poněkud dramatizujete. To však nic nemění na tom, že EET je v připravované podobě absolutní nesmysl, zamýšlená varianta navíc nemůže a nebude fungovat.

1 0
možnosti
JC

V oblasti likvidace živnostníků to někdo poněkud dramatizuje? Myslíte? Tak si najděte statistiky z Chorvatska, ať vidíte na vlastní oči, jak jde kvůli EET ekonomika dolů.

1 1
možnosti
Foto

Jsem voličem a registrovaným příznivcem Svobodných, protože se v mnohém s politikou Svobodných ztotožňuji. Karma.R^

7 2
možnosti

Děkuji za článek. Souhlasím s Vámi. Podle mého názoru je cílem této vlády právě to, co píšete ve svém článku -- tedy dostat pracující na sociální dávky, aby se pak vláda mohla tlouci do prsou, jak úspěšní jsou v sociální politice -- tedy podpoře těch, co práci pověsili na hřebík. Co naplat, že kdyby tito dále pracovali, bylo by to pro stát ziskovější.

Celá tato evidence je na první pohled zaměřena právě na drobné podnikatele -- od těch chce současná vláda získat ony daně. Škoda jen, že odhad NKÚ (nebo co je to za úřad) hovoří i 100 mld. které se na daních nevyberou. Těch údajných 12,5 mld., které plánuje vláda zavedením tohoto systému vybrat, jsou myslím jen snová čísla. Zajímalo by mě, proč vláda řeší drobné živnostníky a nezaměří se na nadnárodní společnosti a podobné obrovské molochy ... a dle jednoduché matematiky 100-12,5=87,5 mld. neřeší právě tyto daně.

Nejsem ekonom, takže můj názor berte spíše jen jako dotaz laika, který tohle vše zatím pozoruje z velké dálky. Bohužel, také mě jednou čeká cesta volby podnikání nebo zaměstnání.

16 2
možnosti
Foto

Velmi dobrý postřeh. Jenom bych upřesnil, že 100 mld. se týká jenom DPH a cílem EET je vybrat 5,5 mld na DPH. Nad tím zůstává opravdu rozum stát. Tady je jasně vidět jak je to s daňovými úniky ve skutečnosti. Přiznání v přímém přenosu pane Babiši !!!!!!

5 1
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 34,93
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky