Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Pan Mach je úplně mimo. Žádný sociální stát tady není. Příspěvky všeho druhu jsou směšně nízké a a pro jejich získáná jsou velmi přísné podmínky. Pan Mach si chce jen nasbíraz politické body.

1 20
možnosti
DN

Tak to jste asi nikdy nebyl na úřadě, na nějakou tu sociální dávku má nárok snad každý (třeba příspěvek na bydlení) a její výše rozhodně není směšná.

2 0
možnosti
MD

Reklo by se, ze se vam rozumi, ale ten clanek jako celek nepusobi ucelenym dojmem. A to nemusi jit primo o nejakou hloubeji pojatou studii. I krasne opalene kuze holky se lze dotykat ruznym zpusobem. Skoda.

0 0
možnosti
MR

Sociální stát v podstatě degraduje vývoj lidské osobnosti, kde sice na jedné straně je zde školská kultivace, ale na druhé osobnost  aby se vyvíjela potřebuje zvládat životní překážky a učit se předvídat, tím se rozvíjí její duševní a komplexní vnímání.

Je zde potřeba ponechat určitý prostor aby zde byla osobní odpovědnost za vlastní život a svěřené osoby.

8 0
možnosti
JK

Žádný sociální stát tady není. Jednou se tady dostanete do úzkých, kdy budete potřebovat po státu pomoc

0 5
možnosti
Foto

Zcela nepochybně. Sociální stát ničí vše, na co sáhne. To je jeho podstata a zřejmě i cíl. R^

15 2
možnosti
JK

V tom případě Topolánkova a Nečasova vláda na co sáhla to zkazila.

0 2
možnosti
PV

Nekdo ma deti bez papiru z uradu, nekdo ma papir z uradu a nema deti. Kdo si pod cim predstavi pojem funkcni rodina, necham uz na nem samotnem. V kazdem pripade by mel byt pridavek na dite bran jako danovy odpocet a jako davka opravdu jen v tech nejextremnejsich pripadech.

6 0
možnosti
VH

Ach. Vždyť to nemůžete myslet vážně? Tak proč ze sebe děláte Kašpara?  Jediná rozumná věta (kromě statistik) je, že "náhradní alimenty" jsou blbost až na půdu. Ovšem otcové se o rodinu nezajímají bez ohledu na "politiku státu".

1 5
možnosti
VH

Jednoduché a přesné.

 A představte si, že se našlo dost voličů na to, aby byl autor v EU-parlamentu!!!!

1 2
možnosti
OP

Máte v něčem pravdu, ale bohužel údajná "svobodná matka" je na tom finančně lépe než řádně sezdaný pár. Jen to chce v tom umět chodit.

 (a mít na to žaludek). To je hlavní důvod, proč se lidi neberou.

8 3
možnosti
OP

Reakce byla na pana J.M. úplně dole. Pardon.

0 0
možnosti
MM

Znám ve svém okolí mnoho fungujících a spokojených rodin bez úředně uzavřených manželství.

3 0
možnosti
PN

P12e73t10r 98N11ě23m97e85c

15. 6. 2015 10:59

Ony se sice rodí mimo manželství, ale ne mimo rodinu (úplnou). Jen se prostě rodiče neberou a pokládají svatbu za něco zbytečného.

4 0
možnosti
JF

J29a86n 96F62r56o95l66í94k

15. 6. 2015 11:24

Jsou lidé movití, kteří se neberou z nejrůznějších důvodů  a lidé chudší, kteří se neberou aby mohli čerpat sociální dávky na matku samoživitelku, příspěvek na bydlení atd. Pan Mach mluví o té druhé skupině.  M.j. sociální systém je dobře otestován cikány, kteří přesně vědí na co mají nárok. Posledním hitem byl pro ně pěstounský příspěvek kdy děda pěstoval vnučku a matka samoživitelka žila s chlapem, který byl u ní na permanentní návštěve.;-D

8 1
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky