Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J12o78s54e56f 39S55u87k

15. 6. 2015 10:56

Děkuji za téma, považuji opravdu za zásadní. Souhlasím s cestou, kdy stát zvýhodní odpovědné rodičovství snížením daní z výdělku rodičů..Pro mnohé politiky je však stále lákavější cesta nejdříve lidem peníze zdaněním sebrat a potom některým vyvoleným velkoryse poskytnout..

9 0
možnosti
VH

Souhlasím se zvýhodněním   o d p o v ě d n é h o   rodičovství. Co to je a kdo posoudí, zda jsou rodiče odpovědní?  Nebo za odpovědné považujete sezdané ožraly a za nezodpovědné milující rodiče "na hromádce"?   Chcete zvýhodnit rodiče, který platí (občas) na alimentech tisícovku, nebo toho, kdo žije s matkou toho předchozího a celou rodinu živí?

  Dovolím si upozornit, že stát nikoho zvýhodnit nemůže. Mohou ho zvýhodnit (nedobrovolně) jen daňoví poplatníci.

  Dále si dovolím upozornit, že se ve většině případů   n e j e d n á   již nyní o   s n í ž e n í   d a n ě  z výdělku rodičů, ale o daňovou bonifikaci.  V případě jednoho dítěte je bonifikace až do hrubého výdělku cca 16 tisíc, u dvou dětí do výdělku 22,5 tisíc (cca medián!!) a u tří dětí do výdělku 29,5 tisíc (tedy vysoko nad průměrem)!!   Jinými slovy v případě výchovy dvou dětí neplatí na dani ani korunu polovina poplatníků, při výchově tří dětí prakticky nikdo (a poplatník s nadprůměrným platem má ještě bonus!).

1 0
možnosti
JM

Manželství v dnešní době přináší muži jen povinnosti, práva nemá žádná. Muži prostě reagují na mizerné zákony které politici prosadili na nátlak feministek. Lidé spolu mají být protože chtějí, ne protože na to dostanou papíry a razítko. Manželství pro rodinu není podmínkou.

2 0
možnosti
RC

prava zadne? A co danovy odpocet na manzelku, ktera nepracuje?

0 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky