Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Pane Machu, již v bibli stojí dejtecísaři co jest císařovo. Kdy zavírají kšefty, tak asi proto,že daně platit nechcou. V Řecku taky moc daně neplatili a kam todošlo. Vždy, když má pan podnikatel něco udělat pro společnost,tak řve, že vyhodí lidi. Soukromý podnikatel je celospolečenskýparazit. Stát by jim měl v takovém případě pohrozit, že jezestátní. Uvidíte, jak budou pěkně platit daně.

2 32
možnosti
JK

Ale zde přeci nejde o placení daní! To se dá kontrolovat FÚ již dnes. Bez problému. Jen chtít. Tady jde pouze o to, mít online informace (státní správa). Co, jak, kdy a za kolik... Proč by měl tohle stát vůbec chtít vědět? Že by nějaký velký hráč stál o konkurenční výhody?:-) Uvidíte, jak výběr daní drobných živnostníků poklesne...

8 2
možnosti
Foto

Sociální stát je svinstvo: mandatorní výdaje brání totálnímu rozkrádání veřejných rozpočtů.

4 0
možnosti

Takže skončilo asi tisíc restaurací? pokud počítáme průměr 32 zaměstnanců na jednu...

2 1
možnosti
Foto

Nebo 3 000 restaurací, když počítáte 11 zaměstnanců. A nebo 5 000 rodinných barů, když počítáte 5 zaměstnanců. Je vám to málo? Bude líp?

2 1
možnosti
RK

R29a10d25e43k 70K45y91n83c85l

16. 6. 2015 17:31

chlapče ty tak fabuluješ až to není pěkný, takže buď celosvětově lže ministr financí Chorvatska nebo ty, ale já osobně nevidím důvod proč by ministr financí v Chorvatsku lhal, takže asi budeme věřit Machovi bývalému kumpánovi od Klause nebo ministrovi financí z Chorvatska

3 24
možnosti
PZ

P30a80v55e37l 69Z77e58m39a24n

16. 6. 2015 17:34

vidím zcela jednoduché vysvětlení:

1) všimněte si, že Chorvat používá slovní spojení "vykázaný roční příjem" , až z kontextu to vypadá, že se jedná o průměrný příjem na jednotku, což je zřejmě záměr aby každému nedošlo následující: 

2) jak článek tak p. Mach  tady na blogu uvádí že hodně lidí s podnikáním skončilo

3) nikde to není uvedeno, ale mám za to, že logicky skončili s podnikáním zejména ti co měli původně nízké příjmy (skončili definitivně nebo přešli do šedé ekonomiky)

4) když z nějaké skupiny u které sledujete průměrný příjem odejde velká část skupiny s dolního konce - stane se co ? ;-)

14 0
možnosti
PP

P44e81t20r 81P85á52l70k53a

16. 6. 2015 16:40

je trochu problém, že chorvatský ministr financí dnes (shodou okolností v Praze) prezentoval docela jiná čísla.

Takže prase aby se v tom vyznalo. Zdá se, že jediný, komu se v tomto ohledu dá věřit, je Churchill s jeho bonmotem o důvěře pouze v ty statistiky, které si sám zfalšoval...

6 0
možnosti
JFB

On prezentoval jiná čísla - ne celková, jako pan Mach. Proč asi?

10 0
možnosti
JFB

No, jenže to jsou jen některé údaje vytržené z kontextu. U Babiše nic nového, u něj jde ijen o další státní zakázku pro jeho impérium.

4 0
možnosti
VP

Pane Machu, Váš článek je sice zajímavý tím, že používáte konkrétní čísla a žádné blablabla, ale jestliže zavrhujete tento způsob, jak jinak je tedy možno zabránit daňovým únikům v této oblasti - a všichni velmi dobře víme, že ty úniky jsou enormní a bohužel podporované celou společností. Tato vláda se snaží dělat alespoň něco, když všichni před tím v minulosti zavírali oči.

4 10
možnosti
Foto

Úplně jednoduše. Pár namátkových kontrol od berňáků a pak taky aby jste si i vy vzal účtenku a neokrádal stát tím, že chcete nakoupit o 21% levněji.

4 4
možnosti
IK

Konečně konkrétní čísla. Ne že by to tedy mohlo něco ovlivnit, ono ve skutečnosti zas až tak o zlepšení výběru daní nejde. Kadopádně děkuji a karma.

9 5
možnosti
MK

p.Kroupová,tyhle čísla ukazoval p.Mach již v televizi a Babiš mu je lehounce vyvrátil i s dobropisem chorvatského ministra financí.Selským rozumem taky se dá přijít na to,že krach několika živnostníků možná..možná přijde,ale srovná se trh....poctiví,versus nepoctví a to je důležité.

4 13
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky