Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Bravo, Petře Machu! A díky za úsilí.

Pokud je to pravda a klauzule je opravdu stále funkční a naše vláda ji nepoužije, tak potom si zaslouží pouze defenestraci.

Určitě by měly být o této možnosti včas informovány minimálně další státy V4.

20 0
možnosti
PT

P59e33t49r 23T38o61m22e21k

9. 10. 2015 15:57

Tak doufejme, že to tak je a že to naše vláda použije. V případě, že by to neudělala, prokázala by, že umí jen žvanit.

9 1
možnosti
PD

Počkejte, prokázala snad někdy něco jiného než žvanění? Spíš jen potvrdí stávající trend. Rv

1 0
možnosti
JJ

Vážený pane Machu. Pokud je pravda to, co říkáte, opravdu nestačí napsat článeček na nějaký blog, ať už tady na idnesu, či jinde, ani žádný tzv. otevřený dopis. To je jeden z důvodů, proč se preference vaší strany pohybují tam, kde doposud a z vás nebude nikdy úspěšný politik.

2 2
možnosti
Foto

To Sobotka nikdy neudělá, na to neni dost chlap. On jenom tak řečnit, aby to vypadalo, ale skutečně se postavit EU, to si neumím představit.

19 0
možnosti
MS

Pokud v tom zase nejsou žádné další právní kličky a uvedený postup lze skutečně použít, máte ode mne uznalé poklepání na rameno. Případné poradce vlády v otázkách legislativy EU by v tom případě bylo potřeba nakopat.

8 0
možnosti
JR

J95a31n 40R19á40ž

9. 10. 2015 15:38

Konečně vnímám od Petra Macha rozumnou a účinnou reakci na zrůdnosti nové evropské šlechty!R^

15 1
možnosti
Foto

P19e46t67r 60H56a44n78n31i26g

9. 10. 2015 15:26

Správně. Toto je účinější než kdejaká petice. Zákony umožňující přímou demokracii (petice) jsou všude v EU koncipovány tak, aby byly bezzubé. Chválím pane Machu. Toto není populistické (na rozdíl od otáčení se k Beethovenově Ódě na radost zády). Toto je ta pravá práce europoslance, taková, jaká má být ve shodě se zdravým rozumem.

36 1
možnosti
JJ

Kde jste, prosím, zaznamenal nějaký "viditelný účinek" tady toho dalšího výkřiku do tmy?

3 2
možnosti
Foto

Nechce se mi vůbec znovu číst unijní legislativu, tak to s lítostí nemohu posoudit.

Pokud však máte pravdu a bude to účinné, tak si poopravím názor na vás. :-)

4 0
možnosti
MC

To je třeba opravdu nutno vážně pochopit opravdové pravicové hodnoty a to i ze všemi chybami se vší zodpovědností na individualitu a solidaritu. Potom i váhaví Češi pochopí, že i dospělí napravo dělají chyby a začnou se vzdělávat, aby se odpoutali od sukní.:-)

0 0
možnosti
OK

Kvóty jsou vlastně paradoxním důsledkem tolik nezbytné evropské solidarity, která tvoří jeden z pilířů sjednocené Evropy.

Pro jistotu dodávám, jak vypadá nesjednocená Evropa. Taková Evropa buď válčí, nebo se vzpamatovává z válečných škod, aby se mohla připravit na válku další. Jistou výjimku tvořilo období "pseudojednoty" v podobě dvou studených bloků, držících se v šachu, kdy sice po čtyři desetiletí probíhaly přípravy k válce, k té však ke štěstí nás všech nedošlo.

Myslím však, že není tak složité, aby k nějaké ničivější válce došlo v nedaleké budoucnosti. Evropská jednota dostává znatelné trhliny prakticky hned jak přijde nějaký větší průšvih. A co hůř, evropské myšlení se vyvíjí nějakým stále prapodivnějším způsobem, kdy si jakoby na něco stále více hrajeme, zatímco uvnitř jsme čímsi jiným.

Fakt, že se tato iracionální rakovina šíří i prostřednictvím EU, není zcela jistě chybou EU, která sama má dosti racionální, empiricky ověřené pilíře.

2 1
možnosti
Foto

Ano, německo opravdu nemusí válčit, když už svou říši, kterou ovládá (EU) získalo bez války. Ale je to tak dobré a správné? No podle mě ne.

3 2
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky