Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlasím pane Machu, ale ještě bych doplnila, že tato situace má své příčiny a viníky. Kdo rozvrátil stabilní státy tím, že se tam pokoušel vnášet své pojetí demokracie?;-( Odpověď známe. Ale co dál?

Proč se neženou k odpovědnosti skuteční viníci?

0 0
možnosti

Hezky napsáno. Jen vaše slova "Nevěra manželky může u nás být důvodem k rozvodu, ale rozhodně ne k násilí. (...)" jsou antagonistická s vyjádřením jiného vlivného člena Svobodných "Pokud si muslimové chtějí uspořádat místo občanského zákoníku svoje soukromé vztahy podle práva šaría, proč by nám to mělo vadit?"

Chápu, že jde v obou případech o osobní postoje, ale není mi jasné, jaký názor vlastně Svobodní oficiálně obhajují. A domnívám se, že jde o velmi citlivou věc.

1 0
možnosti
Foto

Tu větu Martina Pánka jste vytrhl z kontextu. Hned za ní následuje: "Jediné, na čem samozřejmě musíme trvat, je souzení všech, nad nimiž má český stát jurisdikci, podle českého trestního práva. Ale trestní a občanské právo jsou dvě úplně jiné věci." Takže slova Petra Macha nejsou s tímto vyjádřením antagonistická: násilí na nevěrné manželce musí být stíháno podle trestního práva (např. §199, ale případně i jiné).

0 0
možnosti

S článkem nemám problém, ale co? Co s tím? Měl vyjít v květnu 2015. Nacházíme se vedle Německa , tam mají migranti volný pohyb a jsou bez ověřené identity. Jak ochrání Česká republika občany na západě, kdyby se tlupa rozhodla z Německa vydat přes hranice? Nijak, policie na tohle není připravená. Ale pokud vím, tak podle Listiny z.p.a sv. je každý oprávněn si svůj majetek a život, rodinu, chránit sám , pakliže bezpečnostní složky selžou. Jak budeme reagovat, když tlupa napadne ženu v metru? Necháme se fackovat? Nadávat? Nemůžeme očekávat, že Saudi se k této problematice postaví kladně, naopak. Za celou touhle hrůzou jsou oni. My se musíme naučit, jak se bránit. Vlastními silami. Na stát nemůžeme spoléhat. V čele vlády máme to, co máme. Slabocha a žvanila. Je hotový z toho, že je ministerský předseda. Ten se za nás rozhodně nepostaví.

1 0
možnosti

Přistěhovalce bychom měli přijímat na základě jejich vnějšího chování a nikoli na základě náboženství. Nesouhlasím s velebením té nadace, která dala přednost křesťanům. Na našem území žije mnoho lidí vyznávajíchích jiná náboženství nebo atheistů a těmto lidem nemusí být po chuti, že jsme si sem přednostně pustili křesťany, kterých tu je i tak docela dost. :-) O případných potížích s adaptací nově příchozích rozhoduje rozdíl v celém souboru zvyklostí, které ten člověk dosud poznal. A náboženství je jen jejich součástí. Ostatně Romové, kterým dosud dělá adaptace občas potíže, jsou převážně také křesťané.

0 0
možnosti

My bychom to rozlišovat nemuseli, ale oni to tam rozlišují a křesťany (nejenom) vyvražďují.

1 0
možnosti

Čekal jsem libertariánský přístup. :-)

3 0
možnosti
Foto

Souhlasím. Já taky. Jenže! Dokud tady máme tenhle náš sociální systém, dokud stát utrácí na imigranty peníze daňových poplatníků, tak je asi nutné se hromadnému přílivu uprchlíků nějak bránit. Do minarchistického státu, který se stará jenom o bezpečnost svých občanů a nějací uprchlíci jsou mu šumafuk, by žádný imigrant nechtěl.

0 0
možnosti
Foto

Když je žena zahalená od hlavy k patě a jde v podřízeném postavení dva kroky za svým mužem, do naší kultury to nepatří.

Ale nic snad nezabraňuje té ženě dělat to dobrovolně:

Stejně tak jako nikoho nenutíme abstinovat, a přesto to někteří naší spoluobčané dělají, i když nejsou muslimové.

0 5
možnosti

Když v tom chce řídit auto, učit děti ve školce, nebo se fotit na občanku, tak bych jí klidně bránil.

1 0
možnosti

J85a98n 98J32e12n62i43c

3. 2. 2016 20:10

Tohle je fajn, ale není už pozdě? Jaký je Váš vztah k EU? To jak hrubým způsobem nám EU vnucuje svoje názory a metody je ponižující. Není možné, aby k nám přijel komisář EU a vysvětloval nám jak dementům, že Německo udělalo dobře, když na čas nerespektovalo Dublinské dohody. Všichni kdo jsme před tím varovali jsme byli xenofóbové, fašisté, islmofóbové. Nestydím se za to. Ale množství utečenců a nemožnost jejich integrace je už taková, že tohle nejde zvládnout nenásilnými prostředky.

Kromě toho chceme darovat v podstatě za nic Turecku a Africe 13mld, místo abychom neprodyšně uzavřeli hranice EU. Takže tento linkavý (ale možná záměrný) postoj současné EU reprezentace sem dotáhne v tomto roce další milión uprchlíků... Jaké je v tomto případě řešení? Nezdá se mi z reakci západních politiků, že by si z toho dělali vrásky. Jejich kosmetické změny mají lidí jen uchlácholit. Až nám sem naleze další 1 nebo 2M ilegálů, tak už nebude jiná možnost než válka... K čemu spřísnění azylového zákona v Německu, když se do EU hrnou další stovky tisíc ilegálů a není účinná snaha jim v tom zabránit...

V Japonsku teď objevili, že na nějakém ostrově je výrazně delší průměrný věk a lidé jsou tam zdravější. Nemáme také právo zalidnit/přelidnit tento ostrov? Vždyť přece každý by chtěl být zdravější a žít déle...

8 0
možnosti

to jste se ale odkryl :) SSO - Svobodní jsou dlouhodobě k současné verzi EU kritičtí a z relevantních politických stran asi i jediná. Podívejte se na web a nebo na videa, kde Petr Mach promlouvá v parlamentu EU. (že na to mají všichni 2 minuty a že většinou socialisté odejdou je věc jiná)

0 0
možnosti

Píšete to pěkně, ale není možné věřit člověku, co sedí v parlamentu, bývalému politbyru, který nečinně přihlíží této zkáze.

1 2
možnosti
Foto

Bylo by snad lepší, kdyby tam seděli jen ti, kteří stávající režim podporují? Opozice je potřeba.

7 0
možnosti
Foto

Velmi rozumný a neagresivní přístup k našemu pohledu na řešení krize vzniklé přílivem ilegálních imigrantů. Se vším souhlasím.

13 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS