Diskuse

Všichni stále hledáme Hitlera!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To se pořád straší Putinem, ale kdyby přišlo na lámání chleba, tak nás makrela prodá Rusku bez mrknutí oka.

0 0
možnosti
Foto

Evropská únie má spoustu skvělých myšlenek. Počínaje Schengenem a konče eurem (pro obchod víborná věc, nikoliv pro všechny). Nicméně v podání socánků a převlečených komunistů to bohužel asi nemůže dopadnout jinak než rozpadem. Naprosto chápu Brity, kteří k socíku moc vztah nemají. Je to velký škoda, ale naděje umírá jako poslední.

0 0
možnosti

Kontinent bez hranic je skvělá myšlenka? Jednotná měna v tak rozdílných ekonomikách je skvělá myšlenka? Obě myšlenky měly jeden cíl: Větší zbohatnutí německých a nadnárodních firem. Pravda, taky z toho něco máme.

2 0
možnosti

Moji rodičové pamatují druhou světovou válku (vyvolanou Německem - pozn. pro mládež), krátkou svobodu po roce 1945, pak 40 let socialismu, zase krátký oddech v roce 1990 a nakonec přežili 25 let kapitalismu.

A říkají, že tohle si nikdy nedovedli představit.

2 1
možnosti
Foto

Nevím, kolik je vám let, ale předpokládejme, že mohu položit otázku – vy sám jste si před 25 lety dovedl představit, v čem budete dnes žít?

Jsem mladší než vaši rodiče, ale bolševika jsem si užil až až (*1968), takže při plném vědomí říkám, že ač má současnost mnoho much (i zahnívajících masařek), jsem rád, že vláda jedné strany je minulostí, Nikdy bych nemluvil o „zlatých komunistech“, leda zlatých jako zlatý stafylokok.

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím s jedinou výhradou. Za výrazného představitele "démona minulosti" považuji Vás.

1 8
možnosti

K13a58r34e63l 11V66l14k

9. 6. 2016 12:21

8-o Tak tohle je asi blábol dne! Gratuluju... :-/

1 0
možnosti

To by chtělo přečíst v Euro Parlamentu ve 27 jazycích.

1 0
možnosti

V Euro se necte, v Euro se plati. Muzete to ostatne zkusit i v Korunach at poznate, jak je ta ceska koruna tvrda. V Italii se vam na Autostrade vysmeji.

0 0
možnosti

Z EU musíme urychleně vystoupit a pak ať si EU dělá, co chce.

2 2
možnosti
Foto

Nejsem si jistý, jestli by to byla změna k lepšímu nebo k horšímu; argumenty (myslím skutečné argumenty, nikoli ideologické žvásty) pro oba postoje považuji za relevantní; u případného referenda by bylo poctivé napsat si „na miskách vah“ všechna dostupná plus a minus – nejen co do počtu, ale i co do závažnosti. A chtělo by to zákaz státní mediální masáže, jaká předcházela referendum o vstupu; nejsem prozíravý, nemám dar odhadnout budoucnost; hlasoval jsem pro vstup, ale už dlouho, když vidím, jaký kurs EU nabrala, bych si za to své ano nejradši nafackoval.

K mediálním masážím bych připodotknul jednu – zastánci setrvání mnohdy „argumentují“ tím, že odpůrci EU (často dokonce i kritici unijních mechanismů, kteří jinak chtějí EU zachovat) slouží Putinovi a chtějí nás dostat do jeho područí; argument po mém soudu přeexponovaný a vylhaný – není sice v Evropě příliš států mimo EU, ale pokud vím žádný z nich není putinovskou gubernií; nadto jsme ad primum v NATO a ad secundum ani s Ruskem nesousedíme.

3 0
možnosti

Vim pane Machu, ze neodpovidate na nase pripominky. Vsak jsem neodolal, abych vam nevmetl do tvare vasi neschopnost rici to, o cem pisete ted. To na plenu evropskeho parlamentu a hned po nehoraznem projevu pana Junkera (spelling neznam) na konci minuleho zari. Napln tohoto projevu nebudu opakovat.

Vas a vsechny dalsi poslance, at jste z jakekoliv politicke strany, OBVINUJI za neschopnost nas reprezentovat. Vase POVINOST je prednest a obhajovat CESKY nazor na zasadni veci. Silne a durazne. Kdyz to nechcete delat nebo neumite, jdete od valu. Verte, ze nas strach je vitezstvi te druhe strany. To bylo, je a bude.

Tak, a ted jsem si ulevil.

3 1
možnosti

K62a22r59e77l 32V21l10k

7. 6. 2016 16:03

Clovece, vy jste ale totalne mimo. Tohle fakt pisete Machovi???

2 0
možnosti
Foto

Řada lidí je zjevně přesvědčena, že jakmile vystoupíme z EU, tak u nás poroste tráva zelenější. Jakákoli zóna volného obchodu vyžaduje společná pravidla a ta logicky musí někdo určovat. A v tom budou mít vždy přednost velcí hráči typu Francie a Německa. I když z EU vystoupíme, budeme muset stejně dál dodržovat její pravidla, pokud budeme chtít zůstat součástí volného trhu.

5 2
možnosti
Foto

Řada lidí vidí, že se ze společenství volného obchodu stal byrokratický moloch, který často řeší to, co nemá, a neřeší to, co má.

5 0
možnosti
Foto

S posledním odstavcem Vašeho článku:

„Evropská unie se buď musí rozpadnout, nebo se rychle z gruntu přetvořit a místo diktování jedné povinné směrnice a regulace za druhou se vrátit k prostému volnému obchodování. Britské hlasování o „Brexitu“ k tomu dává dobrou šanci. Jinak nás čeká vršení dalších potíží a démoni minulosti budou vystrkovat růžky stále nebezpečněji.

mimořádně pěkně souzní kratinký článek Ivana Hoffmana (četl jsem ho před časem v Pražském deníku a jsem rád, že je k dohledání i na internetu), který si i zde dovolím ocitovat. Napsal to velice pěkně:

..

Británie a EU

Kdejaká celebrita vzkazuje Britům, aby neodcházeli z EU a co chvíli někdo vyčísluje, jaká by to byla pro Británii ekonomická a pro EU politická pohroma. Vzácnější jsou úvahy, spatřující v „Brexitu" naději pro Evropu, které Brusel přerostl přes hlavu a odchod Británie by mohl vést k restartu komunikace evropských národů.

Evropská unie zkrátka nerovná se Evropa a bruselská byrokracie není tmelem Evropy, nýbrž jejím stále se zvětšujícím problémem. EU v dnešním stavu je rezignací na původní sen o mírové spolupráci národů. Evropskou vzájemnost vytěsnil volný pohyb lidí zboží a kapitálu, který se ukázal být prostředkem ovládnutí masy evropských konzumentů globálními korporacemi.

Občas je nutné učinit krok zpět, abychom se pohnuli dopředu. Vystoupením Británie z EU by se kus Evropy vrátil do původního stavu. Pozitivní efekt s tím spojený by inspiroval další. Záhy by šlo celý Brusel rozpustit, provést lokální audit, co kde ještě z Evropy zbylo a dát se pak lépe dohromady.

Ivan Hoffman 27. 5. 2016

Zdroj: http://www.denik.cz/hoffmanuv_denik/britanie-a-eu-20160527.html

3 0
možnosti

Pane Pechare, zkuste si přečíst tento článek:

http://www.osel.cz/988-evropa-evropane.html

(Je už z roku 2004, ještě před referendem o vstupu do EU.)

2 0
možnosti