Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

Jste nechutný, pane Machu.

0 0
možnosti
DN

Pane Machu, můžete mi vysvětlit Váš postoj a zdůvodnit Váš souhlas

s laboratorními pokusy na primátech?

1 0
možnosti
MB

M44i72l29o42š 64B49é83m

30. 7. 2016 7:01

Já myslel, že nás obohatí? Nebo to neplatí na všechny???

0 0
možnosti
RJ

R91a89d21e42k 80J77a34r29o80š

29. 7. 2016 16:06

Bolševník velkolepý (Heracleum mantegazzianum) je impozantní rostlina z čeledi miříkovitých pocházející z oblasti centrální Asie (Kavkaz a z jihu přilehlé oblasti). Dorůstá několika metrů (až pěti) a jeho bílá květenství – složené okolíky – mohou dosahovat i půl metru v průměru.

V současné době je bolševník velkolepý v mnoha zemích severní polokoule, včetně České republiky, veden jako nebezpečný invazní druh, který je schopen ničit původní ekosystémy na daném území.[2] Fototoxické furanokumariny, které obsahuje, u člověka způsobují těžké fotodermatitidy (dráždí kůži a způsobují vyrážky a puchýře).

Také proto se vůči bolševníku nasazují nejrůznější způsoby boje, včetně postřiků a mechanického odstraňování, a je centrem pozornosti řady výzkumných projektů zaměřených na jeho ekologii a nalezení vhodných metod potlačování jeho výskytu.

Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Bolševník_velkolepý

1 0
možnosti
Foto

Tahle rostlinka kdysi inspirovala skupinu Genesis: :-)

https://www.youtube.com/watch?v=gTuJQL8GBqY

1 0
možnosti
JL

Moudré rozhodnutí. Vykastrovat, nebo humálně usmrtit. Jen nechápu, proč EU chce odzbrojit občany. Vždyť zastřelení takového mývala by mohlo být považováno za humální usmrcení.

1 2
možnosti
MN

Evropu čeká zajímavá budoucnost:

Po městech se budou potloukat zlověstné gangy líných Afričanů, které se budou střetávat s hlídkami muslimů střežícími dodržování práva šaria v Evropském chalifátu a zbýlé původní evropské obyvatelstvo bude intenzivně bojovat s Mývalem severním, veverkou popelavou a zahrádkáři oblíbeným vodním hyacintem.

Tak to je obraz jak od Hieronyma Bosche.

15 0
možnosti
MN

No vidíte, jak pěkně už i tady na blozích funguje autocenzura, vždyť je jasné, kterou invazi nepůvodní populace do Evropy by měla EU řešit a neřeší.

0 0
možnosti
Foto

přirozená migrace je ovšem v pořádku...EU zjevně myslí na všechno...

2 0
možnosti
DS

Mýval se sem taky původně přepravil na lodi;-D

0 0
možnosti
MK

Jeden druh ve Vašem výčtu chybí. Jeho jedinci jsou hnědí, odporní, slizcí a všechno sežerou. Už se moc těším, až je k nám někdo konečně přijde kastrovat.

Každého, koho nyní napadá nějaká nepěkná spekulace, musím ujistit, že na mysli mám plzáka španělského.

9 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 30,92
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky