Diskuse

Podnikání čestné a podnikání na úkor druhých

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Měl jsem možnost osobně poznat Baťovy bývalé zaměstnance. Jejich vyprávění je naprosto úžasné ! Kdykoliv padne jeho jméno - dostaví se obrovská úcta s poznáním Především toho, že on nevyráběl jenom boty - ON VYRÁBĚL SYSTEMOVĚ SCHOPNÉ LIDI ! . V tom je obrovský rozdíl - často to v diskusích nevyzní ... ! Doba - ČR potřebuje Batu - Nikoliv Babiše ! ... :-)

2 0
možnosti
Foto

To je pravda, jenže současně je podnikání nebo živnostničení svázané tolika nesmyslnými pravidly a zavalenou takovou byrokracií, že by případný novodobý Baťa stejně utekl někam hodně daleko. :-(

Vlastně ten současný systém pravidel nahrává opravdu jen příjemcům obrovských dotací.

1 0
možnosti

a co pane Mach zacit u sebe? coz napr. navrhnout snizeni penez pro poslance EU? za tu bidu co vsichni v parlamaentu EU odvadite mate nekolikrate vic nez si zaslouzite. Ono by stacilo pokud chcete byt verohodny navrhnout napr. zmrazeni platu aspon na 2 volebni obdobi pro poslance EU. Co vy na to? Zrejme nic, ze? penize preci nesmrdi.

Takze nejdriv si zamette pred vlastnim prahem.

1 5
možnosti

V tomhle zrovna p. Machovi křivdíte. Kdybyste se opravdu zajímal o jeho činnost v parlamentu EU, tak byste tohle nepsal. Že se mu nedaří prosadit v tom krmníku plném chrochtajících vepříků je vcelku pochopitelné a nevyčítal bych mu to.

5 0
možnosti

Ne jen Babiš,ale všichni kdo podníkají v zemědělství berou dotace od státu,takže není to jen Babiš,ale je třeba na něho poukazovat tak prostě Babiš je ten největší zloděj..ono kdyby nebyl ve vládě tak by bral dotace ale nikdo by si ho nevšímal

2 1
možnosti

A jsou ty dotace v zemědělství správné? Moji předci podnikali v zemědělství, pokud je mi známo od 17 století. A uživili se. Já dnes, protože jsem se vyučil být něčím jiným, jen udržuji to, co oni zvelebili. A klidně bych se bez těch dotací, které jsou nesmyslné, vzdal, nepotřebuji je. Dotace potřebují ti, kteří nehospodaří, nepěstují brambory, obiloviny, řepu, hrách, ale ti kteří valí zelenou hmotu do bioplynek a mají dotace dvakrát. Jednou jako zemědělec a podruhé na bioplynku. A protože hospodaří na cizím, je jim jedno jak ubývá ornice, jak ubývá humus v půdě, jak je půda vystavena erozi, jak ji udusávají těmi přetěžkými traktory.

2 0
možnosti

I26v38o 16B18o95u89š30e

10. 2. 2017 21:29

Teoretický podnikatel......

0 0
možnosti

Máte pravdu. Ale jen takový drobný detail. Kdo platí vás? EU. Hmm....

1 4
možnosti

P10a58v76e74l 34Ř60a79p24e30k

11. 2. 2017 18:49

EU nikoho neplatí, protože EU nic nevydělává. Macha platí ze svých daní ti, kteří ho zvolili. A jsem tomu rád, než abych povinně platil další Niedermayery, Svobody, Teličky, Pospíšily, Zahradily atd.

10 0
možnosti

M79i32l89a10n 59K74e50s87l

10. 2. 2017 21:13

Jeho konkurenti, firmy i obyčejní ševci, se na čestné podnikání Bati dívali úplně jinak.Já jsem v té době sice žil,ale byl jsem moc malý.Příbuzný,který u něj pracoval také zrovna chválu nepěl.Čemu věřit?Kniha nevím od koho "Botostroj"také popisovala aktivity Bati jinak.Nakonec jeho kancelář umístěná ve výtahu,která mu umožňovala kontrolovat administrativu v celém baráku, také o něčem vypovídá.Já bych asi v dnešní době nešel pracovat k někomu,kdo jezdí z patra do patra,aby kontroloval zda se někdo neulejvá.Jeho aktivity,kterými chtěl přimět dělníky,aby nakupovali v jeho obchodech, i když prý za výhodné ceny,také nebyly všemi chváleny.

1 0
možnosti

Vidíte a jeho konkurent Popper, vybudoval fabriku na ručně šité boty také a uživil se. Děda mé ženy u něj pracoval a nepamatuji, že by o něm řekl křivé slovo. Prostě si každý musí najít své zákazníky. A osobně jsem znal některé "baťováky", lidi, kteří vystudovali jeho školu a vesměs to byli lidé, kteří uměli za práci zabrat.

0 0
možnosti

V98í51t 74Ž90í23l37a

10. 2. 2017 16:55

Pana Macha můžu, možná bych ho i volil, ale tohle se mu hooodně nepovedlo! Rv

Proč musíte všichni Babišovi? A takhle blbě?

Baťa by rozhodně neměl být vzorem čestnosti. Propouštění odborářů, stávky, vydělávání na válkách atd...a nakonec po Mnichovu zdrhnul a už se nevrátil... Pane Machu pracovat v jeho továrně by jste Vy nevydržel možná ani týden!

Proti tomu Zlatá dnešní doba a zlatej Babiš v čele... ;-)

0 18
možnosti

Odbory? Zakázat !

Odbory a Zelení jsou pouze škůdci.

A Baťa? Dobří zaměstnanci jej chválili. Lemplové na něj nadávali.

Kdo umí, tem umí. Kdo neumí ten učí, a kdo je k tomu ještě líný, tak je odborový funkcionář.

7 0
možnosti
Foto

Úplně nejlépe se podniká za státní peníze, tedy přesněji získat zakázky od státu. Z peněz od občanů (například za služby automechaniků, kadeřnic atd.) se zbohatnout nedá.

8 0
možnosti

Karma. Nechápu slepotu mnoha lidí když se jedná o Babiše. 20 let mého podnikání se obešlo bez dotací a podobných nerovností v podnikání.

19 0
možnosti